dobry hack 'n slash
Szukam dobrego hack 'n slasha na PC, nie musi być to super hiper nowy tytuł, ale ważne żeby wciągnął jak ostatnio mnie wciągnał Deathspank i Deathspank TOV, oprócz tych dwóch gier grałem w:
- Dungeon siege 1,2 (dwójeczka mi sie zwłaszcza podobała)
- Diablo 1,2 (meh)
- Titan Quest (takie sobie, ale ma momenty)
- Wiedźmin (słaba gra jak dla mnie, pewnie zaraz ktoś powie że to nie hns ale dobra)
- Sacred
i pewnie coś jeszcze o czym nie pamiętałem, ale najwyżej powiem jak zaproponujecie coś w co już grałem ;)
Dzięki z góry.
edit: aha przez hns rozumiem coś gdzie gra się myszą, ewentualnie, jakieś buteleczki się używa klawiaturą etc., a nie gry TPP/FPP z siekaniem
- Wiedźmin (słaba gra jak dla mnie, pewnie zaraz ktoś powie że to nie hns ale dobra)
Wiedzmin to RPG, nie hns...
Torchlight. Bardzo fajna gra, jedynym minusem jest to, że chodzimy cały czas w jakichś podziemiach, które różnią się tylko wyglądem. Wolałbym jakieś wioski, miasteczka.
- Diablo 1,2 (meh)
- Titan Quest (takie sobie, ale ma momenty)
Jesli nie podobają ci się najlepsze gry z gatunku to nie wiem po co się o niego pytasz?
Legends - niezła gierka, z tym że tam już masz bardziej rozwinięty system rozwoju postaci, duża mapę, możesz odkrywać jaskinie itp... masz też dużo zadań pobocznych.
mówisz o Legend: Hand of God? jak tak to właśnie w to grałem niedawno. system rozwoju jest zupełnie standardowy: 4 atrybuty + drzewka umiejętności, nie wiem co tu jest bardziej rozwinięte. świat faktycznie dość spory, ale gra i tak jest do bólu liniowa, choć jako plus można zaznaczyć to, że działamy na zróżnicowanym terenie, a nie ciągle lochy jak w Torchlight. zadania poboczne można policzyć na palcach i są proste jak budowa cepa.
ogólnie gra jest całkiem przyzwoita i warto się przyjrzeć. można się to przyjemnie bawić, choć jak dla mnie cierpi ona na przypadłośc każdego h'n's, czyli: na początku fajnie, a potem im dalej tym coraz bardziej nudno i irytująco.
Nox
Darkstone
IMO najlepsze H&Sy zaraz po Diablo. Podobno jeszcze Revenant jest dobry. A i jeszcze możesz sprawdzić Lionhearta i polskiego Another War, tylko one są bardziej RPG-owate :P Również bardzo dobre giery.
kiedys gralem w mmo "mu online". sieciowka, ale grafika bardzo przypomina diablo
Torchlight 2 już niedługo, do tego czasu możesz zapoznać się z pierwszą częścią z modami. TQ i D2 to jedne z najlepszych gier H&S, więc skoro ich nie lubisz, to cały gatunek nie jest dla Ciebie ;p