Do usunięcia
Może troszeczkę cierpliwości.
Mi na początku google kasowało avatara (a jakże pięknego), ale później został przywrócony.
Chcesz mieć tylko imię.. Na youtubie i tak nie będzie widać twojego nazwiska. Spacja chyba nic nie da. Zrób ciąg liter (np.qqq).
Od wakacji 2011 na youtube podczas zakładania konta trzeba podać imię i nazwisko, bo tworzy ci się jednocześnie skrzynka pocztowa i konto google+ (które dopiero po rejestracji można usunąć).
Niestety musisz podać imię i nazwisko. Jeżeli chcesz mieć inną nazwę to póxniej można zmienić to w ustawieniach.
jak zmienic nick konta na youtube o channel mi chodzi
Mam od 2011 kanał You Tube bez Google. Od jakiegoś czasu atakuje mnie jakieś nieznane coś co się nazywa Google przez dwa "oo", żebym zmienił nazwę na nazwisko- skąd wiedzieli, może to wirus. Opędzałem się i objeżdżałem to google, aby zmienił sam nazwę na google ----> gogle. Teraz widzę mój kanał, ale nie mogę się do niego dostać bo przeskakuje na jakiś inne moje konto w Picasa z tym samym adresem E-mail. Jak można dotrzeć do swojego kanału YouTube tak jak dawniej, z pominięciem tego Google, który nęka użytkowników nielegalnie. To nadużycie powinno być karalne.
Jak masz połączone konto youtube z Google+ to wchodzisz w ustawienia i w dodatkowe funkcje, powinno być tam, utwórz nowy kanał. Tam już chyba nie trzeba podawać imienia i nazwiska. Wymyślasz byle jaką nazwę i masz nowy kanał. Później tylko przy logowaniu wybierasz z jakiego konta chcesz korzystać. Jak nie chcesz nowego kanału, to też powinna być w opcjach zmiany nicku, ale już nie pamiętam gdzie to było.
Ostatnio same problem, mnie pyta się przy każdym logowaniu: jakiego konta chcę używać... -.- i mam do wyboru moj adress email albo nick a avatarem i nie ma żadnej opcji zapamiętaj mój wybór >.< Jest tak na androidzie i PC...
To jest właśnie pojebane z tym połączeniem z google+ Ja już nie pamiętam dokładnie jak to było, ale jak zakładałem nowe konto w youtube, to najpierw miałem z ksywkę z adresem gmail, później utworzyłem nowy kanał, tam gdzie wymyśliłem nową ksywkę. Potem jakoś to tak było, że w koncie, ale już nie pamiętam czy z ksywką z gmail czy bez, utworzyłem podstronę w google+ z moim nickiem z youtube bez ksywki z gmailem i później połączyłem konto z youtube bez ksywki z gmail, z nowo utworzoną podstroną google+ oczywiście tej bez ksywki z gmail, i teraz mam spokój. Google mnie nie męczy co jakiś czas, żeby połączyć konta. I teraz mam w youtube i google+ ten sam nick. Oczywiście przy logowaniu mam do wyboru, czy chce korzystać z konta gdzie ksywka jest z gmailem czy bez. Zawsze wybieram to drugie, a z tamtego pierwszego z gmailem ,w ogóle nie korzystam. Nie wiem czy ktoś to zrozumie co napisałem, ale tak rozwiązałem ten problem. Trzeba kombinować innego sposobu chyba nie ma.

Coz, ode mnie otrzymujecie zlota lopate i tytul Archeologa;)
Co do googli napomne tylko, ze wszelkie konta google plus (wszystkie uslugi przypisane do jednego maila) sluza lepszemu dopasowaniu reklam wyswietlajacych sie podczas przegladania stron oraz inwigilacji uzytkownikow - przeciez jeszcze prosciej jest zweryfikowac przegladane tresci z IP, skoro nastapilo tylko jedno logowanie. Nie zapominajmy, ze GOOGLE przechowuje nasze stare hasla, ktore zmienilismy. Najpewniej sa one niezaszyfrowane. Po jaka cholere im nasze hasla? ;/