DmC ;)

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
03.03.2013 13:58
😡
1
odpowiedz
zanonimizowany706326
23
Generał

DmC ;)

Gra ktoś jeszcze oprócz mnie w DmC ? Czy już gra dla was umarła, bo strasznie cicho o niej, a szkoda, gra jest świetna ;(
[4] No właśnie.

03.03.2013 14:01
😃
2
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Głośno było, bo na naszym forum szło wygrać tablet :P. Różne konkursy i duperele, więc huczało o niej.

03.03.2013 14:04
😐
3
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend
03.03.2013 14:07
Sirsimon
😐
4
odpowiedz
Sirsimon
34
Blade in a crowd

Przeszło się 2 razy i poszło w odstawkę. Generalnie gra jest perełką. Miłe zaskoczenie. Szkoda, że rozmowy na jej temat już ucichły.

03.03.2013 14:10
Martius_GW
5
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Gra już zdychała gdy Capcom uznał, że wkurzanie i kłocenie się z fanami to dobry pomysł. Umarła gdy ludzie dorwali demo, poźniej pełną wersję i rozłożyli na części pierwsze.
Teraz to próby reanimacji patchem i dziadowskimi dlc - Vergil downfall ma oficjalną premierę 5-6 marca ale niektórzy spokojnie tydzień temu byli w stanie go sciągnąć bez problemu - cóż za profesjonalizm z strony Capcomu!

Jeśli dla kogoś to "perełka" to wątpie, żeby grał w porządnego slashera....

03.03.2013 14:12
😁
6
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Tak samo jak z Krwawym Pałacem. Podstawa każdego DMC, a tu proszę jako DLC o dziwo za darmo.

DMC 1 który jest z 2001 roku miał to nawet w podstawie.

03.03.2013 14:14
7
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Ta gra to JEST perełka, a opinie sfrustrowanych fanów starego DMC są g*wno warte. Banda dzieciaków płacze bo ktoś im zabrał starego kochanego Dantego.

03.03.2013 14:16
👍
8
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Perełka - Taa znów widać braku tego typu na PC.

Metal Ger Rising w tydzień w samej Japonii oraz tylko na PS3 sprzedał się w ponad 300 tys. egzemplarzy To można nazwać perełką.

Możesz mi kupić smoczek na 19-stkę bo mi się przyda.

BTW. Jestem ciekaw gdybyście byli jakieś serii fanami, a naglę zmieniają wam wszystko.

03.03.2013 14:27
9
odpowiedz
zanonimizowany668247
168
Legend

DB Mafia -> To czym dla ciebie sa gry z serii Call of Duty, jesli patrzysz na ilosc sprzedanych kopii?

BTW. Jestem ciekaw gdybyście byli jakieś serii fanami, a naglę zmieniają wam wszystko.
Jestem fanem serii Devil may cry i jakos nowa czesc mi podeszla, wiec w czym problem? Podoba mi sie tez koncept nowej czesci Tomb Raider, ktory w porownaniu do poprzedniczej jest mocno zmieniony.

03.03.2013 14:35
Martius_GW
10
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

7
Zastanawiem się jak mocno cieszy się Capcom z tragicznej sprzedaży. Jak myślisz, już otworzyli szampana?

03.03.2013 14:36
👎
11
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend

[9]
Miliony much nie moga sie nie mylic, ale nie nowe DMC to swietna gra tylko dziwnym trafiem jakos nowi fani nie rekompensuja ilosciowo starych ktorzy stwierdzili, ze gry nie kupia. A CoD to rownia pochyla od pierwszego modern warfare, nonstop to samo. Podobno Ninja Theory zamiast DMC zrobilo Heavenly Sword 2 praktycznie ale Capcom przyszedl i kazal poskladac do kupy zeby to troche przypominalo Devil May Cry, stad Dante ma animacje jak Nero i inne takie bzdury.

03.03.2013 14:36
12
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Blackthorn - Gry z serii Call czy Battlefield są dla mnie równorzędne. Tutaj mammy do czynienia z marketingiem Capcom walił czym się da, a i tak nie przyniosło im to oczekiwanych skutków.
Konami tak swojej produkcji nie reklamowało, a uzyskali taką sprzedaż w tydzień. Przypominam, że to również nie jest to gra z serii Solid, więc fani też powinni być oburzeni, lecz w ocenach graczy nie widać tego jak to jest w przypadku DMC.

Dziwne, że podałeś akurat serie Call of Duty czyli czysty fan Battlefielda.

Jestem fanem serii Devil may cry i jakos nowa czesc mi podeszla, wiec w czym problem? Podoba mi sie tez koncept nowej czesci Tomb Raider, ktory w porownaniu do poprzedniczej jest mocno zmieniony

Zmiana TR wyszła na dobre, ale w przepadku DMC nie bardzo. Twórcy chyba za bardzo do serca wzięli sobie restart. Gra powinna zaskakiwać, a tu nic takiego się nie dzieję. Jako Slasher jest średni, a fabula to zlepka starch części inaczej przedstawiona.

03.03.2013 14:38
13
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

[10] - Nawet nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. Patrzę na Twoje posty i widzę, że co drugi to hejtowanie DmC. Włóż głowę pod prysznic i ochłoń.

03.03.2013 14:42
14
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend

[13]
A on pisze, ze gra jest beznadziejna czy ma jakies powody czy argumenty z tego co przegladales?

03.03.2013 14:43
Martius_GW
15
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

13
Tobie radzę to samo skoro według ciebie opinie innych są "g*wno warte". Reboot mi się nie podoba, ale nie zachowuje się w tak idiotyczny sposób jak Ty.

03.03.2013 15:07
16
odpowiedz
zanonimizowany668247
168
Legend

Konami tak swojej produkcji nie reklamowało, a uzyskali taką sprzedaż w tydzień.
Oczywiscie ze Konami nie reklamowalo tak swojej produkcji jak Capcom. Capcom nie prezentowalo co roku na targach demo z krojeniem arbuza, pomijajac juz sile marki Metal Gear i popularnosci postaci Raidena...

lecz w ocenach graczy nie widać tego jak to jest w przypadku DMC.
Oceny graczy... Jedni wciaz "bojkotuja" nowa czesc, nawet bez zapoznania sie z pelna wersja. Druga grupa graczy ukonczyla gre i spodobala sie im na tyle, zeby gre chwalic lub przynajmniej nie "hate'owac". Ostatniej grupie sie gra nie spodobala po ukonczeniu. Zgadnij teraz, ktora z tych grup najwiecej sie wypowiada?

Dziwne, że podałeś akurat serie Call of Duty czyli czysty fan Battlefielda.
Dziwne ze mi przydzieliles miano "fana Battlefielda", pewnie jestes fanem Need for Speeda... Rownie dobrze moglem podac wszystkie tasiemce, a i tak pewnie jakis bym pominal i odrazu zostalbym okrzykniety fanem...

Jako Slasher jest średni, a fabula to zlepka starch części inaczej przedstawiona.
Jakis fabularny koncept musieli zostawic, jak bedzie dalej dowiemy sie w kolejnych czesciach(oby).

Czas obiektywnie pokarze, jak gracze odbieraja nowa czesc DMC.

03.03.2013 15:19
17
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend

[16]
Oceny graczy... Jedni wciaz "bojkotuja" nowa czesc, nawet bez zapoznania sie z pelna wersja. Druga grupa graczy ukonczyla gre i spodobala sie im na tyle, zeby gre chwalic lub przynajmniej nie "hate'owac". Ostatniej grupie sie gra nie spodobala po ukonczeniu. Zgadnij teraz, ktora z tych grup najwiecej sie wypowiada?
Tak jest z wszystkim, niezadowoleni i hejterzy sa najglosniejsi i tylko wydaje sie ,ze jest ich najwiecej a kto ma grac spokojnie siedzi cicho. Tylko co do bojkotu, skoro bojkotuja to co, przeciez nie kupia gry? Nie powiesz mi chyba, ze nikt nie sprawdzil dema i gameplayow w internecie? Plus fakt, ze Capcom i Ninja Theory nakrecalo to ma byc swietna gra, inna od poprzednich bo przeciez restart a tyle motywow zostalo plus Tameemi Antoniades ktory bawil sie w PR.

Czas obiektywnie pokarze, jak gracze odbieraja nowa czesc DMC.
Juz Capcom obniza przewidywana sprzedaz i ilosc egzemplarzy wysylanych do sklepu. Wiec jest swietnie?

03.03.2013 15:39
18
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

@Child of Pain - Co mnie obchodzą jego argumenty ? Gra została pozytywnie przyjęta przez recenzentów, sam ją przeszedłem i naprawdę, naprawdę mi się podobała. A to u mnie rzadkość bo nie grywam w gry SP.

@Martius_ GW - Nie porównywałbym słowa "g*wno" do pisania od 2 miesięcy na jeden temat hejterskich postów. Czas to przeboleć i znaleźć sobie inne zajęcie, ew. nową ulubioną serię gier.

No, ale jasne - CAPCOM się wypiął na fanów, a nowy Dante to emo !!!!!111oneone

Zresztą co się dziwić niskiej sprzedaży skoro banda płaczków takich jak Wy oblatuje wszystkie możliwe fora żeby się pożalić.

edit : Gwoli ścisłości, TAK grałem w DMC 3 i 4. I TAK owszem podobały mi się, ale nadal uważam że nowa część jest bardzo dobra.

03.03.2013 15:49
19
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Zresztą co się dziwić niskiej sprzedaży skoro banda płaczków takich jak Wy oblatuje wszystkie możliwe fora żeby się pożalić.

No Fani Metal Gear Solid też to robią, a jakoś sprzedaż jest oszałamiająca pomimo, że mieszali ją z błotem.

No, ale jasne - CAPCOM się wypiął na fanów, a nowy Dante to emo

Sam się tak wypowiadałem z początku, ale to zezłości. Po ograniu demka, a następnie kilku misji u znajomego, który swego czasu od razu po przejściu się jej pozbył uznałem, że gra jest średnia. Idąc z czasem gra powinna być bardziej wyjebana, a tych względem czwórki jest jak na lekarstwo. Mówili, że wraz z restartem będzie rewolucja w typie Slashera, a co wyszło... Standardowy średni Slasher bez powiewu świeżości.

03.03.2013 16:01
20
odpowiedz
Child of Pain
198
Legend

[18]
No oczywiscie, tylko ty mozesz miec racje gra jest swietna, a my marne robaczki mamy czelnosc miec swoja opinie bo krytyka jest niedopuszczalna :0.

03.03.2013 16:01
👍
21
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

Ja nie byłem fanem żadnej części DMC aż do wydania tej najnowszej. Limbo miażdży :D
A poprzednie Devile są jak dla mnie dość monotonne i mało wciągające. Na tę chwilę najlepsza gra tego roku, ale niedługo Bioshock infinite :D

A hejtem nie ma co się przejmować, zawsze znajdzie się spora liczba osób której dana rzecz nie odpowiada.

Z resztą w recenzja prawie same 9 są (średnia 86/100), więc to mówi chyba samo za siebie.

dostaliśmy uproszczoną, okrojonę i niezbalansowaną grę

Grałem w w 3 i 4 i nie widzę żadnych uproszczeń, niezbalansowań. System walki w nowej odsłonie jest znacznie lepszy.

03.03.2013 16:03
Martius_GW
22
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Nie ma to jak nazywać krytykę i opinię innych "hejterstwem" bo ma się inne zdanie... Cóż pseudo dziennikarze uznali, że kłamstwo powtarzane wiele razy stanie się prawdą. Nie wyszło tak jak chcieli i dalej brną w to bagno.

W każdym razie dziękuje bardzo za komplement, nie myślałem, że Polscy fani orginalnego Devila mają aż tak duży wpływ na graczy z innych krajów. Melduję wykonanie zadania Panie Prezesie! Dziś upadł nam do stóp Capcom, jutro cały świat!

Nowy DmC poszedł tą samą drogą co Ninja Gaiden 3. Zamiast rozwoju gry która była trudna i oferowała dużo możliwości stylu gry dostaliśmy uproszczoną, okrojonę i niezbalansowaną grę która sama się przechodzi i rozdaje oceny SSS za 5 śmierci w trakcie misji bo komus się wydawało, że tak dotrze go "casuali".

03.03.2013 16:17
23
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Krytyka jest dobra, ale w odpowiedniej ilości. Życie faktem, że zepsuli ukochaną serię nadaje się do leczenia. Można wyrazić opinię, że gra do niczego itd. itd. ale bez przesady. Robienie tego na każdym kroku od 2 miesięcy to paranoja. Jak wyszły Settlersy 5 to nie siedziałem godzinami wypisując na forach farmazony, tylko pograłem, stwierdziłem że nawalili i life goes on.

EOT.

03.03.2013 16:20
Martius_GW
24
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Cóż, nie zabraniam Ci wymyślać sobie głupot, to twój czas. Ja tam ma dobrą zabawę oberwując niedolne starania Capcomu. Szkoda, że nie potrafili nauczyć się z błedów popełnianych przez EA. Cała ta sytuacja przypomina mi Ultimę Pagan i 9.

03.03.2013 16:37
😱
25
odpowiedz
zanonimizowany706326
23
Generał

Takiego hejtu po założeniu tego wątku się nie spodziewałem ;o

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl