Na poprzednim temacie tak jak mowiłem juz sie nikt sie nie udzieli.
Nie wiem czy znalazłem rozwiazanie na mój problem , ale kto śledził moj wczesniejszy temat to wiedział o co chodzi.
Męczyłem sie z tym problemem z tydzien czasu i chyba trafiłem w sedno . (poprzednio temat, specyfiakcje sprzetu ("Diagnostyka) ) . Od rozpoczecia problemu tematu miałem cały czas właczony SHADOWPLAY w Nvidia Experienece. zeby mi sprawdzał jakie mam FPS w grach i problem sie pojawił z ZACINANIEM SIE W GRACH NA SEKUNDY DWIE ALBO TRZY I JEDNOCZESNIE NAGŁE SPADKI FPS KTÓRE NIE DAŁY MI NIC ROBIĆ np w bf4 multi, NASTEPNA GRA Z KTORA MIAŁEM PROBLEMY TO GRA5 SPADKI FPS NA DWIE SEKUNDY ŚCINKI Z 100 FPS NA 8 FPS NIEWCZYTYWANIE TEKSTUR BUDYNKÓW BRAK OSTORŚCI.
Otóż problem rozwiazałem nastepujaco zainstalowałem starsze sterowniki. Po 24 h zainstalowałem najnowsze od nvidii dokladnie 364.51 . Wyłaczyłem SHADOWA PLAY od nvidii i zainstalowałem frapsa włączyłem frapsa i włączyłem gre i nagle PROBLEM ZNIKNAŁ .
I teraz do expertów . Czy problemem mogł tkwic we właczonym shadow play-em gdzie pokazywał mi fps itp itd etc. ????????
BRAK ZNIKAJĄCYCH TEKSTUR PRZY SZYBKIEJ JEŹDZIE , BRAK ŚCIANEK NAGŁYCH .
Jak ktos nie zrozumiał . Czy właczony SHADOW PLAY moze byc problemem spadków FPS i nagłysz śinek wgrze sekundowych.... przypomne 8 gb ramu 2 x 4 16000 mhz goodram
up
I teraz do expertów . Czy problemem mogł tkwic we właczonym shadow play-em gdzie pokazywał mi fps itp itd etc. ????????
Nieee... skąd... wyłączyłeś i problem zniknął... z pewnością przyczyna tkwi gdzie indziej...
Ale żeby nie było, zdajesz sobie mam nadzieję sprawę z tego że shadow play to narzędzie do nagrywania materiału z gier a nie monitor FPS?
Idź ty już może do tego wojska. Tylko pamiętaj: lufą od siebie.
Tam tez pokazuje FPS...
Dzięki za rade.
Taaaak pokazuje, a przy okazji nagrywa na dysk ostatnie 20 minut rozgrywki ryjąc przy tym HDD. Chyba, że sobie wyłączyłeś (nie wiem czy w ogóle się da, nie mam karty która by to obsłużyła), choć szczerze watpię.
Wiesz co, kup sobie w końcu tego ps4 albo xklocka i przestań zawracać dupę obcym ludziom.
chyba po to jest tte forum zeby sie pytac jak sie ma problem a jak tobie to przeszkadza to nie musisz sie udzielac . napinaczu internetowy.
Może sterowniki od karty miałeś wadliwe lub jakoś kijowo ustawione , i reinstal pomógł. Włącz znowu ten Shadow Play i zobacz czy zaś problem się pojawi. Jak tak to wyłącz go spowrotem o będziesz wiedział że to wina Shadow Play.
Jednak problem wystepuje nadal lecz coś się polepszyło np. w BF4 juz nie mam tego problemu ze spadkami fps , ale w GTA 5 zostało . Sprawdziłem równiez wykorzystanie procka i mysle ze to mzoe byc powodem bo na wykresie mam ze uzywa go od 70-80% a momentami w centrum miasta gry gdzie jest duzo bloków i szczegółowości przy jeździe autkiem mam zacięcie chwilowe spadek fps i na wykresie dochodzi max 100% i spada juz do normy.
up
up