*Wącha dym po Gandalfie*
Przeprosił byś chociaż Ty świnio!
*Patrzy na wpis Flybiego*
Mięso? Świnia?
Już wiem gdzie się Gandalf teleportował ;)
Na zdrowie Flyby ;)
Zawsze do uslug, Jeck!
*odczepia magnesy z pozostałych koł*
Flyby, ja mam bigos od tesciowej. Mam nadzieje, ze jeszcze dobry :)
(kładzie mięso z tyłu lodówki żeby zapachowo dojrzało)
..bigos zawsze jest dobry, Cody ..z czasem leżakowania zmienia tylko nazwy
..biedny pies, miejmy nadzieję że Gandalf jest lekkostrawny
To co tam było w menu? Grzybowa ze Strangera, gołąbki bez Gandalfa.. trzymiesięczny bigos
Jak tak dalej pojdzie to zalozymy restauracje "DDW - spamerzy ze smakiem"
*trzyma Pikusiowi miske*
Przepis na jajecznicę po studendzku:
1. Podejdź do lodówki
2. Podrap się po jajkach
3. Odejdź od lodówki
Wadą jest to, że płeć piękna musi obejść się makiem... albo podrapać po jajkach kolegę :P
spoiler start
Wiem ,stare :P
spoiler stop
Arxel - http://www.youtube.com/watch?v=zIyeNRbbKBw :)
Edit: Oczywiście chodziło o smak Jeckylu :)
Pikuś biedny? E no nie...
Gandalf z zieleniną na obiadek. Mięsko może stare, ale ile witamin w surówce :P
Edit:
Kefirek -> Mak zamiast jajecznicy? Dziwne są Twoje upodobania kulinarne ;)
Pewnie, ze biedny, Jeck. Nie mozna sie nim nie przejmowac tylko dlatego, ze jest martwy! *glaska pikusia po zszywkach*
Ależ Pikuś lubi stare mięsko a i witaminki działają nabłyszczająco na zszywki. Powinien być zadowolony :) Będzie po tym wyglądał jak Cerber w lśniącej kolczatce i na wypolerowanym z rdzy łańcuchu!
*ma wizje*
Gandalf i Pl@ski są zaraźliwi?
*Zastanawia się nad swoim dotychczasowym Matrix'em*
Może nie będzie tak źle...
*Zakłada płaszcz, okulary i odjeżdża w stronę domu*
Do jutra! *Rzuca przez ramię*
alez spam attack :P nie macie co robic w ciagu dnia?
Do jutra, Jeck. :)
A mnie jutro z Wami nie bedzie, chyba, ze po poludniu, bo komputer jedzie do Niemiec na tydzien. :(
Siedział w fotelu leniwie przeżuwając kawałek gumy..... Wiedział , że musi się podnieść..... Nie chciał tego , ale westchnął tylko cicho i niechętnie okopał się w twierdzy nie do zdobycia.... Twierdzy , której składnikiem były książki....
I need....
http://www.youtube.com/watch?v=3t8MeE8Ik4Y
a tak nawiasem mowiac to..... gdzie jest Lyczek? przeciez juz wszyscy powracali z pikniku
Pewnie umiera gdzieś w kącie, Paulina mówiła, że takiego go jeszcze nie widziała.
Ale lipa, jakbym przyjechał z magicznym eliksirem, to nikt by nie miał kaca-mordercy. ;(
..warszawiakowi to nawet "hejnał" może zaszkodzić.. i smocze wyziewy
..a jak tam Twój "kac", Valemie?
Umierał, ale do 13-14 wczoraj :D Wczoraj byłem nawet w kopalnii w Wieliczce :) Nie mieliśmy internetu (tzn. okazało się, że mieliśmy ale nie pytałem o WiFi :D) dlatego nie pisałem. Godzinę temu wróciłem samochodem do Warszawy.
Jest git. Pamiętam tylko jak napisałem SMSa do Was o 1 w nocy "Ave piknik" :D Grucha odpisał mi o 12 godzin później.
Byłem raz , czy dwa razy w Krakowie.....
Mi to akurat Słońce i temperatura zaszkodziły , ale kto wie....
.... może to właśnie ten łuskowaty paszczur miał coś z tym wspólnego.
..on działa jak wawelski czakram, Ishi ..podstępnie ..za to potem przez pół roku nie masz kataru
łooo, od razu sie zjawil jak zostal wywolany :)
Flyby
no wiesz, moj kac jakos powoli sie leczy ale sygnaturka Jeckyla sie sprawdza nawet w moim przypadku ;)
Pl@ski -> daj namiary na prv, przesle gitare bedzie cie kurier kosztowal
NIe bede sie tlumaczyl czemu mnie nie bylo wiec tylko powiem ze za rok bede na affter
Tango.
za roook .. gdy się spotkamy
za późno może być
ja będę poskręcany
a tobie zwiśnie żyć
..zostanie nam, zostanie
wspomnienia czuły dech
i mile pogadamy
kto żyje a kto zdechł ..ram tam tam
matisf -> Dobra, wchodzę w to. :]
Sprawdziłeś, czy masz jakąś kompatybilną z PC?
Za rok to sobie pokój u nas zarezerwuj i uderzaj prosto na hostel, żadnych przystanków, ja też zatrzymałem się u znajomych i żałuję trochę, bo mnie największy rozpier@$&^!@%^ w hostelu ominął... :D
Łyczek- koniec umierania, wrzucajcie z pauliną zdjęcia ze swojego aparatu:)
Właśnie, chce zobaczyć balet figurowy w kręglach autorstwa matisfa.
FLyby
jak chcesz monitorowac stan mojego "kaca" to oswiadczam iz pod wieczor jest mocniejszy ale walcze ;)
a tymczasem ziobrysci utworzyli swoja sek... tfu, swoj klub
Sekta czy nie sekta, mają dużą szansę na główne miejsce w rządzie :)
NOT!
Ddw było i będzie wolne od polityki.
Równowaga naszego małego wszechświata musi zostać zachowana.
Ostudzę Cię trochę Arxel
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2UZxXgfWTYo
Oglądać od 00:20
AAAAAA dostałem praktyki zajebiste! Młodszy programista .NET :)))))))) Tyle, że dopiero po 2 miesiącach mi zaczną płacić;)
powiedzcie mi doswiadczeni zyciowo ddw'wicze czy bezpieczenstwo wewnetrzne jest przyszlosciowym kierunkiem czy to bylyby tylko studia dla studiow?
Administracja porządku publicznego,
Komunikowanie w dziedzinie bezpieczeństwa wewnętrznego,
Zarządzanie kryzysowe
takiez to sa specjalizacje na uw, jest to rozsadny kierunek? w sumie swietnie by bylo zajmowac sie tym co uwielbiam
..to idź do Rzeszowa gdzie więcej specjalizacji:
http://www.wsiz.rzeszow.pl/pl/kierunki_studiow/plany_studiow/bezpieczenstwo_wewnetrzne/Strony/bezpieczenstwo_wewnetrzne.aspx
przyznam ze najbardziej mnie interesuje zarzadzanie kryzysowe
fakt, w Rzeszowie jest tego wiecej i rowniez interesujace, ale to za duze przedsiewziecie tak daleko sie przenosic
[*]
Valem- mam na BW troche znajomych, w wiekszosci robia rownolegle prawo, ale na BW nie slysze wiecej narzrkan niz na inne kierunki z UW. dorwij xanat0sa z tego forum, on to tez.studiuje:)
Filevandrel ---> Gratuluję! :)
To przy okazji zapytam - jak wygląda sprawa ze studiami zaocznymi.. Zjazdy są co tydzień czy co dwa..? Czy zależy od uczelni..
Bo kurcze co będzie jak mi wypadnie zjazd w dzień pikniku..? :(
Stranger, co Ty mowisz :O Kto teraz bedzie przekonywał ciemny lud, ze reformu szkolnictwa sa DOBRE? :O
Dzieki:) Z tego co wiem zjazdy sa roznie zaleznie od uczelni i kierumku. oscyluje czestotliwosc od jednego zjazdu na tydzien do jednego na trzy.
ja raczej nie dam rady jeszcze ciagnac prawa, to by bylo za wiele, ale dzieki za info. Moglbys jeszcze dac jakies przyklady przedmiotow na tym kierunku?
z checia sie skontaktuje z xanat0sem ale oczywiscie to forum nie ma pw wiec chyba zaloze watek z zaproszeniem do ddw :D
Nie bójmy się tego powiedzieć - Ddw to jeden wielki śmietnik ;) , tak - śmietnik , bo trafia tu dosłownie wszystko.....
Sens i znaczenie w 100% pozytywne !
Uwaga ! Ten wpis nie miał nikogo urazić , jeśli to robi , to niezmiernie mi przykro i załączam
spoiler start
:*
spoiler stop
na pocieszenie.
Spoko, przekaze mu w takim razie i poprosze zeby tu napisal:)
Tak żeby podtrzymać ideę Ishi'ego...
Naleśniki?!?! Nie, to super Tosty!
http://www.youtube.com/watch?v=enhIjNbo6hY&feature=player
Ishi
przesadzasz... xanat0s nie jest takim spamerem :P a ja potrzebuje pomocy :)
Filevandrel
dzieki wielkie ;) chcialbym sie dowiedziec ogolnie jakie sa zajecia, czy jest to ciekawy i przyszlosciowy kierunek no i jaki jest stopien trudnosci, ale nie ma pospiechu
Ależ ja o xanat0sie nie mówiłem.... ;)

Może i nie jestem w tym osamotniony Cody , ale wprowadzam pozytywne myślenie , ot tak i tyle !
W sumie jakby nie patrzeć to trochę mało :(
Ale i tak mnie nie wygnacie , co nie ?
Wstawiam szczeniaczka by wzbudzić waszą litość
------>
w sumie ja dzis nie narzekalem wiec pozytywne myslenie jest tu obecne ciagle Ishi
EDYTA
powiem ze muzyka w tym wypadku dziala cuda
http://www.youtube.com/watch?v=fKxdZfF8ndY
polecam, genialny utwor
Valem --> Jestem, podziękuj Filevandrelowi - dawno tu nie zaglądałem i bym przegapił :)
Zaraz postaram się ci krótko opisać studia, ale właśnie szykowałem sobie tosty, więc najpierw zjem, a potem napiszę - teraz tylko informacyjnie, że jestem i z chęcią ci pomogę :)
spoko, i tak dziekuje ;)
jutro przeczytam bo jutro ciezki dzien i ide sie polozyc
3majcie sie moi mili
Co do zasadniczej kwestii, czyli czy warto studiować i jest po tym przyszłość, ciężko mi odpowiedzieć. Oczywiście lepiej byłoby studiować informatykę na polibudzie, ale domyślam się zdajesz na maturze WOS, historię i język, więc z tymi przedmiotami kierunkami na które można iść są socjologia, prawo, psychologia, politologia, europeistyka, dziennikarstwo etc. i bezpieczeństwo wewnętrzne/narodowe. Z całej tej grupy BW jest kierunkiem najnowszym z relatywnie najmniejszą liczbą absolwentów (na UW kierunek uruchomili 4 lata temu, ale są absolwenci z AON).
Dlatego patrząc z tej perspektywy (politologia etc. = bezrobocie) BW nie jest złym wyborem, bo z tej puli daje największe perspektywy i szanse, chociażby z powodu małej liczby absolwentów właśnie. Niestety do 4 roku studiów nie znam nikogo, kto zdobyłby pracę związaną z kierunkiem. Praktyki oczywiście były, ale zwykle te organizowane przez uniwersytet i w niewielkim wymiarze – w Policji, ministerstwach.
Jakie są przedmioty możesz przejrzeć tutaj - http://www.inp.uw.edu.pl/?q=studenci/plany_zajec/1112
Ogólnie na pierwszym roku takie ogólno humanistyczne (socjologia, filozofia etc.), potem robi się coraz ciekawiej. Ja szedłem jeszcze wtedy, kiedy nie było podziału na specjalizację, więc nie wiem jak to wygląda. Na magisterskich jest w gruncie rzeczy to co na licencjacie, znajomi strasznie narzekają.
Tak skrótowo tylko napisałem, bo nie wiem co dokładnie chcesz wiedzieć - ale zadawaj pytania, z przyjemnością na wszystkie odpiszę :)
Mi tam zawsze to poprawia nastrój i przywraca uśmiech na twarzy:) http://www.joemonster.org/filmy/39214/Melanie_Iglesias_po_raz_kolejny
..tak pod Treme ..tego mi czasem brakuje w Krakowie ..są gołębie ..czasem atmosfera i muzyka prawie taka ..prawie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Rt9hLUIAAB4&feature=related
Właśnie dlatego, Flyby, chciałbym mieszkać w Nowym Orleanie.
http://www.youtube.com/watch?v=krJW2qMVv4M
"Do Californii wyruszamy na Twych marzeń szczyt
Do Californii tam zrozumiesz co to znaczy żyć"
http://www.youtube.com/watch?v=tEg-lqnbJ_g
xanat0s
a jak z trudnoscia na tych studiach? czy duzo jest prawa? jakie przedmioty sa najbardziej pozadane na maturze? planuje dodatkowo geografie rozszerzona lub historie
EDIT
no i nie ukrywam ze druga opcja jest..... Transport na PW (tak, transport :D). Bo ja jestem na matematyczno - geograficznym kierunku i matematyka mi dobrze idzie, a polski i historie to sobie "rozszerzam" sam dla siebie wiec z tym tez jest dobrze :) pytanie tylko czy na transporcie potrzebuje dobrej znajomosci fizyki?
http://www2.it.pw.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=20
Kto jest chory? No kto? Kto się znów zaraził od półtorarocznego dziecka? NO KTO? :(
Hm, tak się zastanawiam, komu takie coś może się przydać...
http://allegro.pl/hit-jedyny-zajefajny-dalmatynczyk-super-bcm-i1900693034.html
Cody, jestesmy z Toba! Z Toba kong tez ;)
Stranger, w sumie niektorym chyba tak. ja np dzisiaj widzialem kurczaka, orla, serce i rozum roznoszacych ulotki :D
Oh - jak dobrze mieć jeden dzień dla siebie - nie być gonionym żadnym terminem , czy inną siłą wyższą , tylko rozsiąść się w fotelu i delektować się wolnym czasem... Brak tego napiętnowania , uczucia szybko lecącego czasu jest fantastyczny... Gdyby tak było zawsze...
Valem - u mnie co najwyżej żywe odmiany , bo w tej naszej zapomnianej mieścinie jeszcze ludzie nie stracili wiary w swoje człowieczeństwo....
..nie można Cody tych małych dzieci jakoś dezynfekować?
..pokojówka w stroju dalmatyńczyka ..Pikuś byłby zachwycony ..tylko z jakiej racji ja mam być stratny
Valem -->
a jak z trudnoscia na tych studiach?
Nie znam nikogo, kto miałby problemy z ukończeniem - pojedyncze przedmioty były trudne, ale można je zliczyć na palcach jednej ręki, a mówimy o całym okresie studiów. Sporo osób równolegle robi drugie kierunki, niektóre semestry to autentyczne banały i zero jakichkolwiek problemów :)
czy duzo jest prawa?
Nie - były zajęcia z prawa karnego i administracyjnego, trochę prawa UE, prawo ochrony osób i mienia, ochrona informacji niejawnej.
jakie przedmioty sa najbardziej pozadane na maturze?
Wiem, że się zmieniło od kiedy ja startowałem, więc musisz sprawdzić na stronie UW, bo ja się nie orientuję :(
A ode mnie - chyba lepiej iść na polibudę i transport :)
.. Cody, wygląda na to że przerabiasz w kółko i będziesz przerabiać wszystkie choroby dzieciństwa ;)
hey ..dobrzy ludzie mam Skyrim ..tylko 119 zł ..pewnie odrobią sobie tak niską cenę wstępną dodatkami (których ze względu na "politykę" Cenegi i tak nie będzie dla nas długo)
*zazdrości Flyby'owi*
Modern Warfare 3 dopiero w poniedziałek, jak znajdę wolny czas. Ciekawi mnie też optymalizacja L.A. Noire. Tymczasem porozbijam się chwilkę w GTA IV, ale dla Skyrima chyba specjalnie wezmę długi urlop. ;)
..nie ma czego zazdrościć póki co ..na początek sporo nerwówki - instalacja przez Steama, ustawianie gry (jak pociągnie sprzęt) ..Różnie to może być ..Dlatego na ogół wolę poczekać ..ale cóż nie wytrzymałem bo na Steamie wciąż nie ma do kupienia ostatniego dodatku do Fallouta NV, "Lonesome Road" ;( ..Zobaczymy jak to będzie
dzieki xanat0s, jak bede mial jeszcze pytania to dam znac, sprawdze sobie przedmioty na stronie uw ;)
wiem ze transport lepszy tylko czy tam tez jest wymagana fizyka na wysokim poziomie jak na wszystkich kierunkach w polibudzie czy niekoniecznie? bo jesli tak to odpadam bo sie nie utrzymam po prostu
Cody, wspolczujesz ze mnie nachodza serca, rozumy i kurczaki? Ja ich od razu splawiam takze nie jest zle :D Nie siedz przed komputerem tylko do lozka :P
..w piłkę? ..zależy w jaką ..ostatnio grałem w "piłkarzyki", co i tak było dawno i nieprawda ;)
co prawda stary nie jestem, ale gram srednio co tydzien dla utrzymania kondycji
Oho.
*siada na kanapie, wcina popcorn i patrzy na pożoge*
grrrr, napisalem dluzszego posta ale wystapil blad i szlag trafil, w kazdym razie Cody chodzilo mi o to ze czesto sie mysli o takich szczeniakach jak ja ze tylko komputer i chipsy a ja wole sobie np pobiegac
odloz ten popcorn Orlando bo koniec pozogi (chyba) :P
Valem --> Nie ma problemu, co jakiś czas będę tutaj zaglądał, więc jak będziesz chciał coś wiedzieć to pytaj :)
Filevandrel --> A ja juto ide pograc w pilke, a Wy nie:p
Nawet mnie nie denerwuj, strasznie mnie ciągnie do gry jutro :(
*powili suka palcami po stole*
Ah, taaak... Skasowany post, co? jak wygodnie *stuk*
konkretnie to "wystapil blad, prosze przeladowac strone, blabla"
w kazdym razie wyrazam skruche ze nie napisalem precyzyjnie.. :(
*powili suka palcami po stole*
Niczym Artur.
Katorżniczy weekend, a miałem odpocząć od picia:/ Pierdole, za tydzień jadę do babci odpocząć, odespać i najeść się dobrej szamy;)