Cauchemars, Les Aventures
Polecam tę grę wszystkim którzy tu wchodzą!ABY TAK DALEJ!!!!
Gra jest suuuper. Nie znam francuskiego ale przeszlam spokojnie 2 pierwsze epizody. Utknelam w 3 i nei wiem co dalej robic. Mam chyba wszystkie mozliwe przedmioty oprocz lopaty i nie moge wypuscic ostatniego robala ze sloika (nawet snieg i kamienie na niego nei dzialaja). co robic??!! Pomozcie mi, please :)
Odpiszcie please...
Nie grałam w tą gre długo bo nie miałam czasu ale jak na razie to ... !!! O co w niej chodzi ?? Jak mam pochodnie,kosć dałam psu i mam różne inne rzeczy to jak wziąść klucz ?? Oczywiście mówie o tej planszy z cmentarzem !!! Pomocy !!!
Anetko, powinnas miec tego nietoperka od grubego chlopca... wiec... uzyj go :)
Utknąłęm w 2 poziomie miałem line,kokosy.sitko,nozyczki,deseczki i nie wiem co robic.Line przywiazalem do skaly.,,,deseczki powbijalem,,,, uratowalem malpki,,,, kokosami zatkalem buzie potworom,,,,odcialem pajaka co dalej.Nie wiem o co chodzi z tymi kolorami a na francuskim to ja sie nie znam.Blagam o pomoc!!!!!!!!!Please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aventures... z tymi kolorami to jest bardzo proste. Musisz nacisnac ta strzalke w prawym gornym rogu i obserwowac ktore kolory sei swieca i w jakiej kolejnosci - potem musisz je powtorzyc naciskajac nanie kolejno - w tej samiej kolejnosci :) Powodzenia
Jak juz ktos dojdzie do tego trzeciego epizodu i bedzie w tym momencie co ma wszystkie przedmioty i jedyne czego nei moze zrobic to rozbic sloika z robakiem i zabrac lopaty to prosze pomozcie.
Dzięki Kidka!!!!!!!
Mam doła bo mam okulary,line i klucz.Ukladanke ulozylem uwolnilem robaka z tuszu co dalej wie ktos????????????A przy okazji wiem jak uwolnic robaka ze sloika powiem kazdemu kto mi pomoze!!!!!I to zaskutkuje!!!!!!!!!!!!1
Robaka uwalnia sie lopatą. Lopate zdobywa sie przy pomocy bałwana. Wystarczy go zbudować.
Kiadka dziekuje za tą podpowiedzi !! Zaraz wejdę w tą grę i zagram DZIEKI Tylko że ja niemam nietoperza musze go wżąść !!
DZIĘKKI Kidka dzięki tobie pszeszłam pierwsze !!
DZIEKUJE NOVUS. Co prawda probowalam budowac tego balwana ale kurcze jakos mi nie wychodzilo - ide probowac. Pozdrawiam
zara zacznę w tograć!!
nooo... bo ja probowalam budowac nie na tej stronie... DZIEKI
Wkurza mnie to że ten głupi diabeł go straszy prawie obojętnie gdzie się klinie!!
Co trzeba zrobić żeby zdobyć nietoperza??
sorka że piszę trzy po rząd posty ale uwolniłem nietoperza:P
co ja mam w drugim epizodzie zrobic?co ja mam zrobic z tymi kokosami?
Cześć wam! Mam problem,jestem w drugim epizodzie mam siatkę,wiaderko,kokosy,linę,deseczki.Uwolniłem małpkę i co dalej? Te odkurzacze wypluwają kokosy a zanim coś jeszcze znajdę to mnie ten diabeł straszy co dalej trzeba robić? Dzięki za pomoc
nie moge psejsc drugiego epizodu
prose was psyslijcie mi rozwiazanie plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Nom przeszłam 1 i 3 epizod ale drugiego nie potrafię mam linę,siatke,wiadro i kokosy i dalej nie wiem co mam robic.....:(:(:(:(:(
Mmmm.. gra jest siuper:):):)Przeszłam całą:):):)Miałam problemy w drugim epizodzie ale jakos poszło:):):)Naprawde warto zagrać:):)
Co ja mam zrobic z ta lina? Jak mam zatkac mordki tym potworkom kokosami, jak się nie da...i jak to w ogóle przejść???????????
Ja nawet nie moge i wsadzic tych kokosów ;((((( juz nie mówiac o tym, żeby one je miały wypluwać...
pomocy jestem w 3 epizocie i nie wiem co zrobić mam tylko okulary jak można zdobyć inne rzeczy???odpiszcie szybciutko
BeJbe pomocy inni też ;(
przeszłam 1i3 ale utkwiłam w 2 mam line wiaderko i kokosy i desteczki gdzie mam je powbijać i gdzie mam zawiesić linę i co zrobić z wiaderkiem?????????????????????????????????????????????????????? możecie odowiedziec na gg 8899125 lub tu prosze odp szybko
pomózcie mi przejść 2 epizod, bo utknęlam na amen ;((( Gdzie mam powbijac te deseczki i gdzie mam przywiązac linę??? Wiaderko najchętniej bym temu węzowi na łeb wsadziła ale sie nie da...
Jak masz line,kokosy,deski,siatke to dajesz siatke pod malpki i naciskasz na taka zwisajaca galaz kolo mordy weza i spada na niego skala.Wracasz zeby zatkac kokosami mordy i idziesz w strone tego weza i go wylaczasz i tak ze wszystkimi a jak jest pajak to odnij go nozyczkami ktore gdzies tam znajdziesz i przeszlas!Nara
Dzięki myszk@! Udało mi się przejść, dzieki tobie...
hej jak można uwolnić tego nietoperka w 1 ?? pomocy;]
przeszłam jesli są problemy prosze do mnie nietoperza uwalnia sie kosa która jest w początkowej planszy i nim się uwalnia klucz
a jak ja mam użyźć tego nietopera??:/
Kurcze jak wzias ten klucz z drzewa ? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przeszłem wszystkie 3 epizody jak coś to pomogę
pomogę przejść każdy epizod jeśli powie jakie ma przedmioty
ta gra jest do bani chujowo sie w niom gra
A ja nawet 1 nie przeszłam:( Jak dam temu psu kość to co dalej? I jak się uwalnia nietoperza??
O już jestem w 2.:) Ale co zrobić jak jestem przy tej małpce i mam linę itp. i co wtedy?
Dlaczego te potwory wypluwają kokosy? Co trzeba zrobić z wiadrem i liną??
Już 4 raz wpycham im te kokosy i nadal wypluwają!!!!!
Czy te potwory wkońcu połknom te kokosy?? Bo już 8 wrzucam i nic:(
Ja ej to jest kurwa poryte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W 3 epizocie jak ma tego robaszka i kota wystraszyłam to co dalej? Coś było o bałwanie ale jak go się robi? I jak się zdjemóje łopate?
JKakie gówno kurwa jebane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurwa wszystko mam oprócz tej jebanej łopaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Huj kurwa!!!!!!!! To nie powinna być przygodowa gra tylko logiczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kingamajka łopatę weźmierz jeśli zbudujesz bałwana, rzeczy (2 kule śniegowe, ręce, marchewkę, kapelusz i węgielki) znajdziesz na dwóch stronach książki której pilnuje kot.
ps. bałwana budujesz na kuli śniegowej na stronie w książce (na tej stronie nie ma łopaty)
może być
Czesc wam ! Tak sie niestety stalo, ze utknelam w 3 watku :( mam tylko okulary, uwolnilam robaka z atramentu i rozwiazalam szyfr w ksiedzie, ale niewiem co mam robic dalej !! PLEASE HELP ME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To znowu ja :D:D na cale szczescie wiem juz jak to przejsc i to dzieki Novusowi !! THX ;)
Udało mi się przejsc wszystkie 3 epizody...:) Bardzo fajna, ciekawa gra, muzyka git i grafika OK. Ale bez Waszych podpowiedzi, nie bnyloby dobrze,... Ale sama też pokombinowałam, zeby nie było! No po prostu GIT. Jedna z najlepszych gier, w jakie grałam:)
Nie umiem francuskiego i w gre nie gralam ale chyba jest spoko
jak mam uwolnić malpy???
kurde!!nie moge spuscic tego kamienia na węza:(
Jak mam wziąść ten klucz , jak za pomocą nietoperza , nie idzie . HELP!!
Mam gazete, gitare, śmietniki, grzechotki, pochodnie , nietoperza !!
Ludzie uwolniłem już 2 robaki jak mam uwolnić tego w atramencie pomocy powiedzcie mi to bo widze że kilka osób już napisało że go uwolniło
A tak wogóle to błagam niech ktoś mi odpowie na moje 3 pytanie jeśli można :
1) co zrobić w 1 epizodzie jak już uwolnie tego typka z łańcuchów ( to znaczy że mam nietoperza kluc zi t epierdoly nie wiem co z grzechotkami zrobić )
2) jak przejsć 2 epizod bo uwolniłem małpkę i nie wiem co zrobic z wiadrem i liną innych przedmiotów znaleźć nie mogę a odkurzacze wypluwaja kokosy i nie moge twego przejść
3) jak uwolnić robaka z atramentu w 3 epizodzie
J osobiście nie lubie gier takiego typu
nietoperza trzeba użyć na gałęziach drzewa
1.grzechotki dajesz grubasowi
2.kiedy odkurzacz(jeden) ma w gębie kokosa to jedna droga jest wolna
3.trzeba użyć na robaku sznurka który znajdziesz na podłodze (tam gdzie jest szczur)
Słuchajcie jestem znudzony tym że wszsyscy piszą jakies pytania oto solucja do epizodów :
1) wezcie kośc i kose idzcie lewą drogą kość dajcie od razu psu potem wejdzcie do prawej chatki zabierzcie z drewnianej trumny gitare i ze sciany zielona pochodnie potem wyjdzcie z niej i idzcie do drugiej tej ciemnej pochodnie wlozcie w jakies miejsce w scianie wyjdzcie znowu wroccie do placu z malym szkieletem siedzacym na rzezbie i pojdzcie w prawą drogę wejdzcie do lewej chatki i uzyjcie kosy na pajeczynie w ktora zaplatal sie nietoperz grubas da wam nietoperka i uzyjcie tego nietoperka na gornej czesci drzewa i wezcie klucz potem wejdzcie do prawej chatki i z ostatniej trumny ( pierwszej od prawej ) wezcie grzechotki potem wroccie sie do pomiedszczenia z uwiezionym clownem i uzyjcie klucza na wszystkich 4 zamkach a clow sie uwolni jak wyjdziecie z chatki to wezcie smietniki w dolnym lewym rogu mapy potem idzcie do głównego placu z tym małym szkieletem i dajcie sobie gitare, bebny clownowi a grzechotki grubasowi to razem zagracie i epizod się skończy ...
2) ten epizod jest najtrudniejszy najpierw idzcie w górną lewą ściezke i w pomieszczeniu do jakiego dojdziecie wezcie siatke wiadro na dole i kliknijcie na palme po lewejs tronie jak spadnie kokos to go wezmijecie i zrobcie tak 4 razy jak bedziecie miec sitke wiadro i 4 kokosy to wroccie sie do pomieszczenia z odkurzaczami i idzcie w gorna prawa sciezke tam ustawcie siatke pod wezem i kliknijcie na zwisajaca galaz obok was ( taka kepke ) jak kamien spadnie na leb wezowi to wezcie zielona line na drzewie i sie wroccie do glowneo placu gdzies po lewej stronie beda deski to je wezcie i rzucie kokosem w leb odkurzacza ktory jest w gornym prawym rogu i szybko kiedy bedzie zatkany wejdzcie w jeo sciezke uwiazcie line na tej wysokiej skale i potem na nia klinijcie zeby przeskoczyc przepasc kliknijcie na nozyczki i ten kolorowy przelacznik i na ta strrzalke apotem patrzcie jakie sa kolory i je powtarzajcie ( latwe ) jak skonczycie i wylaczycie ten odkurzacz to wyjdzcie z niego i pojdzcie to teo w gornym leweym rogu i wylejcie wiadro na ogien wezcie deskipotem powtorzcie sztuczke z kolorami i wrzucice kokos do tego w dolnym lewym rogu utnijcie nozyczkami pajaka nitke i powtorzcie sztuczke z kolorami ostatniemu odkurzaczowi rzuccie w morde kokosem i ustawcie dwie deski na moscie linowym i powtorzcie sztucze z kolorami malpka uwolniona i kniec epizodu wictor sie wyspal
3) ten epizod jest dosyc krotki najpierw wezcie klucz ktory jest w kacie bialy sznuek ktory lezy kolo was i otworzcie kluczem ksiazke ktora lezy kolow a si jest zamknieta potem przesuncie drabinke i wejdzcie do tej sciezki na samej gorze ksiegarni wezcie okulary i kliknijcie bialym sznurkiem na lapke wystajaca z atramentu jak uwolnicie robala to wroccie sie do ksiazki ktora otworzyliscie uzyjcie okularow na kocie i wejdzcie na lewa stronie ce ksiegi tam znajdziecie reke balwana, wegielki na sniegu i kapelusz i kule sniegowa potem idzcie na prawa strone ksiazki i tam wezcie marchewke reke balwana w drzewie i duza kule sniegowa ale taka z czarnymi kropkami nie klikajcie na ta druga wroccie sie na lewą strone i tak : postawcie na tej kuli duza kule potem mala kapelusz dwie rece marchewke i wiegielki balan sie ozywi pojdzcie z nim na prawa strone ksiazki i wezce lopate wyjdzicie z ksiazki do miejsce gdzie byl kot i wyjmijcie zolte piorko z zelonej ksiazki i idzcie do tej sciezki posrodku ktora byla po przesunieciu drabiiny uzyjcie piroka na nozkach robaka i uwolnicie go wtedy potem idzcie do ostatniej sciezki uzlozcie ukladanke i uzyjcie lopaty na sloiku w ktorym jest robal potem worccie na glowny plac i skonczyliscie ostatni epizod gratuacje potem mi podziekujecie :):)
Smarkacz za szybko sie budzi ale boidudek:P:P:P
hehe no i przeszłam wszystkie 3 etapy !!! Ale nie zarąbista gierka , kiedyś grałam w podobną ale ta była 100 razy trudniejsza ! Ale nie bede oszukiwać..... niestety nie udało by mi sie ich przejsć gdyby nie pomoc yjfu...... który superdokładnie opisał każdy krok. Ale i tak nie chciałam zdawać sie tylko na niego i sporo pogłówkowałam . Było fajnie . Powodzenia wszystkim grającym in służe pomocą . Pa !
Jak juz odkurzacz(pierwszy w opisie)sie wylaczy to jak z tego pomieszczenia wychodze to tam zadnego ognia nie ma!!!!!Co zrobic???
A już wszystko mam.Przeszłam 2 etapy!!!Zabieram się za 3!!!
POMOCY!!!gdzie sąnożyczki w epizocie 2
Aventures gdzie są nożyczki????
supcio gra !!!
Fajna gierka. Polecam :)
fajna gierka!!!
suuuper
fasola powtarzasz sie czy mi sie tylko tak wydaje? a gra niewiem jaka jest bo naet niewlaczylem :P
świetna gra!!! oby wiecej takich...szkoda,ze nie ma wiecej epizodow;P
Może być
utknełem na drugim poziomie ale jest ok:
jest suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper:]!
Kapitalna gierka, uwielbiam takie gierki :D. Z niewielką pomoca przeszłam 2 i 3 przuznaje sie :D.Polecam i na tej stronce z ta gierka sa tez inne gierki ;)
haj!!!! przeszlam 1 i 2 plansze ale w cholere nie wiem jak ulozyc ta ukladanke w ogole mi nie wychodzi wszystko inne zrobilam w owej rundzie prosze pomocy z ta ukladanka:(((((((((((((((
oczywiscie chodzi mi o 3 epizid plisssssssssss pomocyyyyyyyyyy