Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy wniosę jutro lustrzankę na stadion?

11.06.2012 19:59
Macu
1
Macu
133
Santiago Bernabeu

Czy wniosę jutro lustrzankę na stadion?

No właśnie, jak to jest? Jutro idę na Polska - Rosja, chętnie bym wziął swoją lustrzankę, ale nie chcę ryzykować, że będę zmuszony ją oddać do depozytu. Oczywiście w regulaminie jest boskie stwierdzenie, że nie można wnosić "profesjonalnych aparatów fotograficznych". Czy Nikona d3000 z Nikorem 18-105 można uznać za takowy?

Ktoś ma doświadczenia ze wcześniejszych meczów na Euro?

Z góry dzięki!

11.06.2012 20:02
Paudyn
😊
2
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

We Lwowie ludzie wnosili bez problemów, ale tam w ogóle trzepanie delikwentów to była jakaś parodia. Pod polarkiem w torbie mogłem wnieść cokolwiek.

11.06.2012 20:04
😊
3
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Macu zasady z otwarcia stadionu "na sucho" pare miesiecy temu zostały zaostrzone.

Teraz nie mozesz miec lustrzanki, hybrydy z wymienna optyką, prostego compacta, nawet "totalnej foto-małpki" nie mzoesz miec, zero NIC.

Z telefonem nawet jak bedzie miał 1000mpix mozesz wejsc.

To co napisałem powyzej to suche przepisy ale jak będą sie trzymac to nie wniesie nikt nic.

ps. Po prostu UEFA nie moze pozwolic sobie na konkurencje pod zadną postacią, chociazby nawet amatorów na jutubie

11.06.2012 20:07
Macu
4
odpowiedz
Macu
133
Santiago Bernabeu

No właśnie tak myślałem, kwestia kaprysu bramkarzy. Pewnie w Polsce bardziej pilnują niż na Ukrainie. Chyba jednak wezmę tylko swoją małpkę, szkoda ryzyka. Choć kurde, na finał Ligi Europejskiej bez problemu wniosłem lustro.

11.06.2012 20:11
5
odpowiedz
darko11221
41
Konsul

[5] Tylko się nie opij tą swoją małpką :)

11.06.2012 20:28
Macu
6
odpowiedz
Macu
133
Santiago Bernabeu

darko ---> Obawiam się, że o ile nasi nie poprawią swojej gry, nie pozostanie mi nic innego. :)

11.06.2012 20:31
Browar Drinker
7
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Lepiej nie bierz, jeszcze ze złości roztrzaskasz o ziemię.

11.06.2012 20:32
8
odpowiedz
zanonimizowany656234
34
Generał

Przy nastawieniu Polskich kibiców do Rosjan myślę że problemem będzie nie tyle wniesienie aparatu, co wyniesienie go w jednym kawałku.

11.06.2012 20:34
9
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

We Wrocławiu z parasolem nie chcieli mnie wpuścić, a torbę po aparacie przetrzepał mi chłopak przy bramkach porządnie.. Generalnie powinieneś nie mieć problemu z wejściem, o ile ten obiektyw nie jest przesadnie wielki. Chociaż czytałem, że czasem są problemu. Dlatego też wziąłem starszy kompakt zamiast lustrzanki.

11.06.2012 21:10
10
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Mysle, ze spokojnie nawet wyrzutnie rakiet wniesiesz, albo czolg w czesciach. Kumpel jechal na mecz otwarcia pociagiem, to widzial jak kibice uzbrojenie chowali pod ubraniem i nikt ich nawet nie rewidowal.

11.06.2012 21:14
😊
11
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Akurat mój post posłużył jako przykład zaciekłej walki ze spamem.:

"Wiadomość od moderatora: nie wolno "spamować" - czyli publikować na Forum nadmiernej ilości zbędnych informacji; mirencjum, usunięto Twój post sprzeczny z regulaminem Forum GRY-OnLine Tytuł wątku to: Jako ostrzeżenie utraciłeś jeden punkt rankingu na Forum GRY-OnLine. Powód to naruszenie regulaminu postem o treści:

Jutro idę na Polska - Rosja

Żegnaj!
Aby uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości, zapoznaj się z Regulaminem Forum pod adresem https://www.gry-online.pl/forum_faq.asp . Znajdziesz tam również informacje o tym, co to jest Ranking.:

11.06.2012 21:39
12
odpowiedz
zanonimizowany827415
5
Generał

To może mi ktoś wyjaśni w jaki sposób pewien Grek wniósł helm a'la Sparta, a później miał go na głowie mimo, że jest zakaz wnoszenie/posiadania kasków i zakrywania twarzy.
Moim zdaniem osoby odpowiedzialne za kontrolę nie są w stanie stwierdzic czy dany model aparatu fotograficzego można uznać za sprzęt dla profesjonalistów.
Problemem może być natomiast wniesienie teleobiektywu.

11.06.2012 21:46
13
odpowiedz
zanonimizowany736805
33
Konsul

Może ten hełm był z tektury czy innego kartonu owiniętego błyszczącą folią?

Forum: Czy wniosę jutro lustrzankę na stadion?