Czy warto dokupować lepszą kartę graficzną do takiego PC ?
Witam. Nie wiem czy warto dokupować lepszą kartę graficzną do takiego PC :
Procek: Intel Core 2 Duo E4300 2.25ghz (zawsze mogę jeszcze troche podkręcić)
Płyta główna: Gigabyte GA-965GM-S2
RAM: 3GB DDR2 400 i 333 mhz
Zasilacz: Słaby 380W :(
Karta graficzna: Geforce 210 1GB Direct 10.1 :D wiem do bani
Dysk: 80gb
Preszę o pomoc! Chodzi mi aby np. Battlefield 3 chodził powyżej 30fps. Dzięki.
człowieku ile podkręcisz do 2,5 max no chyba że chcesz spalić po miesiącu 2
zależy jak bardzo lepszą karte chcesz kupić ale tak czy siak z 3 ghz by się przydało
[3] a mi chodzi o zmianą całego komputera, bo wsadzanie nowej karty do aktualnego da Ci naprawdę nieeewielki skok - o ile w ogóle wytrzymał by to zasilacz, który jest do wymiany.
Dobra wwaliłbym zasilacz 500w kartę gtx 650 i procka core quada bym mógł ale kasy mam najjeden z tych elementów
To zbieraj dalej, bo moim zdaniem nie warto pakować kasy w komputer i potem cierpieć z powodu braku pieniędzy na nowego. Najlepszym wyjściem było by chyba kupienie przez Ciebie teraz jakiejś taniej np. 260gtx, skok byś miał a kasę mógłbyś przeznaczyć potem na upgrade całego kompa.
EDIT: Masz rację no to może coś takiego : http://allegro.pl/gainward-gtx-460-768mb-192bit-dvi-hdmi-box-i3307145736.html
[9] zgadzam się
Bez sensu na dzisiejsze czasy to złom taka prawda jak chcesz komputer do gier kup nowy za 1200zł bedziesz miał na bank lepszy niz to, na forum jest wątek o składaniu komputera poczytaj
No właśnie kasy nie mam a nie chce jakiegoś demona prędkości tylko żeby mi sniper elite chodziło czy bf 3 albo coś takiego nowszego
GT210 to wyjątkowy shit.
Nawet przy tym równie dziadowskim procesorze, różnica po zmianie karty na coś pokroju 9600/9800GT była by duża...
Problemem będzie tylko znalezienie nie odpiekanego egzemplarza.
Zasilacz do wymiany.
Jak chcesz go reanimować to kup co najwyżej 7750 lub 7770. więcej nie ma sensu. Tą pierwszą (być może) powinien uciągnąć nawet twój słaby zasilacz.
Jak na razie jeszcze nie pojawiła się gra, której dobrze podkręcony Core2Duo by nie sprostał. E4300 bardzo dobrze się kręci i jak wyciągniesz ok. 3.0 GHz to powinien dotrzymać kroku kartom z niższej średniej półki. Co oznacza bardzo płynną grę na wysokich detalach bez AA i w wielu przypadkach z wyłączonym DX11 - ale to żadna strata, gry i tak mają na siłę dodane te dodatkowe efekty, byle tylko zarżnąć słabsze karty, by istniał rynek dla najwydajniejszych układów.
Wymagania minimalne drastycznie wzrosną w przyszłym roku, gdy nadejdzie pierwsza fala gier tworzonych na nową generację konsol i dopiero wtedy będzie można pomyśleć o zakupie nowego komputera. Ja robię tak, że PC na którym gram zmieniam co generację konsol, tak mniej więcej rok po jej premierze. Przez ten czas podzespoły PC już na tyle odskoczą od konsolowych, że kupiony wówczas PC o dobrych parametrach będzie użyteczny przez najbliższe 4-7 lat.
<-- Jak na razie jeszcze nie pojawiła się gra, której dobrze podkręcony Core2Duo by nie sprostał.
kup co najwyżej 7750 lub 7770. więcej nie ma sensu.
Nawet HD7750 to za dużo dla tego procesora. Pchać tam HD7770 to głupota.
bardziej bym wolał geforcea ze względu na cuda psyhx i 3d vision
Ooo tak, na pewno skorzystasz z PhysX i 3d vision, na budżetowej karcie wsadzonej do tego złomu.
ja bym najpierw kupił zasilacz nowy
bym kupił za resztę kartę
potem bym odkładał na procesor i kupił bym co najmniej z 3 ghz core 2 duo
z zasilaczem 380 nawet nie ma co kupować innej karty
powiem ci tak mi moh warfighter na wysokich odpala
na core 2 duo 3 ghz
hd 5830
i na 2 gb ramu
bierz GTX'a 260. tanie to i wystarczające do twojego obecnego PC. A skok będzie dużo, bo to co masz to gówno, a nie karta.
ale procesor można wymienić z czasem
a dobry quad core
to może konkurować z nie jednym i3
i5 po podkręceniu
http://allegro.pl/zasilacz-atx-modecom-feel2-500w-nowy-super-cena-i3301497810.html Czy taki zasilacz będzie dobry? A jak nie to jaki polecacie?
http://allegro.pl/intel-core-2-quad-q6600-2-40ghz-8m-nowy-gwar-fav-i3302075626.html Taki procek dobry? Czy będe musiał kupowac lepszy wentylator? Czy ten box starczy?
Czyli PC byłby taki :
Procek:Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz
Zasilacz:CHIEFTEC GPA-450S8
Karta graficzna: Jak coś to Radeon 7770
Płyta główna taka sama Gigabyte GA-965GM-S2
RAM: Tez tak samo 3gb lub dołoze to 4 (nie wiem czy trzeba)
Jak git to kupuje. Dzieki wszyskim za zainteresowanie.