Jeśli chodzi o musztardę wybredny nie byłem i żarłem taką zwykłą stołową z plastikowego kubka w biedrze po zetce. Ale ostatniego czasu w ogóle jej u siebie nie widzę. Myślałem, że problemy z dostawą lub coś ale nie ma i nie ma :( Sarepska (żółta, też plastikowe pudełko, taż za złocisza) jest. A jak u was, jest dostępna czy nie? Bo jeśli macie to lezę do innych biedronek zaopatrzyć się w zapasik musztardki :)
A nie możesz tej lepszej sobie kupić? Popieścisz kubki smakowe, niech mają coś z życia.
Wykupiłem wszystkie i sprzedaje na targu po 2,50zł
BTW, najlepsza musztarda to Horcica i bardziej bym nad nią ubolewał że nie ma w sklepach niż jakieś dziadostwo z biedry.
Najlepsza musztarda to od PEGAZ ;)
Nie wiem, nie jem musztardy, ale raczej nie ubolewałbym nad brakiem produktu, którego łatwo można zastąpić, na dodatek jeszcze za złotówkę.
U mnie jest, i w Tesco, Kauflandzie i chyba Lidlu też coś podobnego jest, ale nie wiem za ile.
Macie w Tej Dąbrowie chyba inne markety? :P Nie bywam często ale nie wyburzyli chyba tego wszystkiego.
Jak można jeść jedzenie z Biedronki :(
Nie będziesz mi mówił co mam jeść cebulaku. Kij Ci w oko. ;p
Ty i te twoje wątki...
Jak można jeść jedzenie z Biedronki :(
No nie? Yepane cebulaki, tfu! :(
[6] Czy w każdym wątku musisz wywoływać shitstorm trolu? Sprawia ci to przyjemność czy próbujesz się dowartościować?
To nie troll to po prostu taki człowiek, ale fakt sprawia mu to pewnie przyjemność, musi ją sobie sprawiać bo w realnym życiu nie ma na to szans.
Ja bym nie lekceważył sprawy bo to jest kwestia trollowania czy czegoś podobnego tylko zaburzenia w psychice.
Mam nadzieje, że Soul kiedyś będzie miał okazji spełnić obietnicę i wypieprzy go z tego forum na zbity pysk - się paragrafy znajdą.
Z pozdrowieniami Montera. :D
Ach ten Montera. Taki zły i niedobry.
Nie. Po prostu kretyn.
Ach ten Montera. Taki zły i niedobry.
Nie cwaniakuj, myślisz, że jak będziesz udawał, że to Cię nie rusza to coś Ci to da?
Współczuje rodzinie i znajomym... A zaraz Ty nie masz znajomych. Idź do lekarza.
Co do jedzenia z Biedronki, to nie mam pojęcia, czy jest jakakolwiek różnica w smaku między Top Chipsami a np. Laysami. Oba równie niezdrowe, ale smakowo są niemal identyczne, dodatkowo te pierwsze są jakieś dwa razy tańsze. ;)
jedzenie z biedronki to syf, ja jem tylko naturalne jedzenie zza granicy (Francja, Irlandia), bardzo drogie ale w koncu stac mnie bo jestem bogaty i mam hajsu jak lodu
marcus -> Pewnie nie ma żadnej różnicy, bo dla Biedronki robią renomowane firmy, ale cicho :)
Między Topami, a Laysami wyczuwam różnicę. Szczególnie w paprykowych i cebulowych. Ciul tam, że niezdrowe. Sam aktualnie prawie nie jem chipsów, ale narobiliście mi smaku :/
@down
Może trochę kultury? Nie jesteś wśród swojego bydła, żeby się tak odzywać.
Kulturalnie was proszę o zamknięcie mord bo nie pomagacie. W dupie mam czy Montera to troll czy nie!
Pytam się czy wycofali tą musztardę czy nie!
I gówno mnie obchodzi czy wam smakuje czy nie! Ja lubię to wpierdalam i tyle!
[21] ---> Jeśli prosisz o kulturę to sam ją zachowuj. Wracając do tematu, u mnie musztarda jest. Dziękuję, dobranoc.
Pytam się czy wycofali tą musztardę czy nie!
Ciężko powiedzieć -możliwe że wycofali tylko z tej Biedrony w której kupujesz - rusz dupsko i odwiedź kilka innych w okolicy (ta, wiem że inne są 20 kilometrów od wsi)
Dzisiaj brałem musztarde sarepską w słoiczku - za bodaj 1,8 wątpię bys jadł musztardę tonami więc raczej nie zbankrutujesz
Dla przykładu - w Biedronce w której najczęściej kupuje - sprzedawali Biedro-Colę - schodziła na pniu
Przestali sprzedawać zwykłą - a zaczęli sprzedawać Cytrynową - schodziła na pniu. Mniam
Chyba ich ostro pogieło - ale przestali sprzedawać cytrynową a wrzucili wiśniową. No ok - tez się sprzedawała.
Ostatecznie całkiem wycofali Biedro-Colę, a zaczeli sprzedawać oryginalną -2 razy droższą! i Schwepsa.
W rezultacie kupuje cole w 3 innych biedronkach z okolicy, tylko nie w tej której mam niedaleko. Zresztą jakoś nie widać by zwykła cola im tam za dobrze schodziła(z drugiej strony na Biedro-Coli to mieli pewnie ujemną marzę) :p
ThrashMetal Jesteś taki słodki :D jeszcze te wykrzykniki po każdym zdaniu :(
Jest się z czego pośmiać czytając takie wątki. montera to czasem takie głupoty wypisuje że ciężko poznac czy troll czy idiota, choć 3/4 jego wypowiedzi wskazuje na to drugie
U mnie ostatnio dali zwykłą, wiśniową i cytrynową. Ta pierwsza i ostatnia naprawdę daje radę. Drugiej nie piłem :)
A Schwepsa już dawno mają.
@down
Wanilia pewnie też się gdzieś tarzała, bo w ulotce była :)
U mnie da się kupić nawet waniliową. Mimo, że te wszystkie Cole-Orginale są pewnie jeszcze nie zdrowsze od markowej coli to i tak je uwielbiam :P
Jak to jest z tym piwem z biedronki (tyskie), czuc roznice czy nie...bo sie juz nie raz o to klocilem, bo dla mnie to jeden diabel...a dostawca co to rozwodzi mowil znajomemu, ze z biedronki maja inna rozlewnie i gorsze piwo.
Ja przez pewien czas widziałem Cole-Original o smaku pomarańczowym, ale nie zdążyłem go kupić. Nie wiem czy nadal sprzedają.
Pomarańczowa była na święta. Całkiem niezła choć cytrynowa była lepsza. Teraz nie wiem czy da się kupić.
[28] Wydaje mi się, że też widziałem, choć może mi się wydawało.
snopek9 - wiem, że w tych większych piwach (chodzi o pojemność puszki) np. Carlsberg, czy Heineken było czuć różnicę. Tak samo było w przypadku Lidla.
Przecież oczywiste jest to że do Biedronki dają gorszy sort -z tej samej rozlewni tylko że z końcówki produkcji
Ale w sumie np Milka u nas jest gorsza nisz w Niemczech -Jestem po szkole gastronomicznej pan tak opowiadał i pani.A z Milką też mogę potwierdzić Tata przywiózł z Niemczech Milke zupełnie inny smak (dzień do nocy)
Co do top-chipsów, to kiedyś były naprawdę porównywalne z Laysami. Niestety, jakiś rok temu kompletnie się zepsuły, niezależnie od napisu na paczce, wszystkie smakują starym olejem, a Lays... zawsze da sie ten smak wyczuć.
snopek -> IMO piwo z Biedronki faktycznie jest gorsze od innych. Słyszałem już od znajomego pracującego w browarze, że niektóre piwa są "inaczej" rozlawane, mimo że teoretycznie to samo. Więc całkiem możliwe, że piwo w Biedronce =/= piwo w Piotrze i Pawle. I tę różnicę w smaku często czuć.
No nic, jak będę w Gliwicach to obczaję czy w tamtejszej biedrze nie ma.
Co do Topów gdy były stare paczki +25% to smakowały zajebiście. Teraz zgadzam się z GlobEr'em - jadą starym olejem i tylko limitowane smaki są spoko. Reszta dobra tylko na imprezy, na co dzień nie dał bym rady tego jeść :(
Przecież oczywiste jest to że do Biedronki dają gorszy sort -z tej samej rozlewni tylko że z końcówki produkcji
To ta koncowka rozlewni to sa hektolitry piwa? Przeciez tego piwa tam sie sprzedaje tyle co pewnie z 30% calej sprzedazy.
Powinien sie ta sprawa ktos zainteresowac, jakis urzad ochrony konsumentow...bo to troche nie fer.
Ale o co wam chodzi z Monterą Napisał że napisał jak można jeść z Biedronki-to jest jego zdanie i nie widzę tutaj nic obrażliwego A sam kupuję w Biedronce.
Znaczy ja nie lubię tych takich ostrych sarepskich czy bawarskich :( Chcę zwykłą stołową :(
Ostatnie Topy jakie dobrze wspominam, to pomidor w ziołach :)
[Ed.]
Co sądzicie o biedronkowych sticksach?
zupelny offtop
byly swego czasu w biedrze laysy o smaku pomidorow malinowych (?)
najlepsze, jakie jadlem : ) mmmmm, mniam mniam
cswthomas93pl - dla mnie ogólnie pomysł sticksów to pomyłka! Ni to frytek, ni chrupek, nie podeszło mi to totalnie!
^ a próbowałeś doritos lub nachos ? ;D
Zwykle mozna je tanio dostać w Lidlu (zwłaszcza jak jest Tydzień Meksykański)
Całkiem niezły zestaw reklam doritos :D
http://www.youtube.com/watch?v=dWdfUBajb4I
odnośnie coli z biedronki
http://niemarkowe.pl/index.php/polecane-produkty/napoje/34-cola-original-z-cytryna