Czy to dobry zestaw?
Witam, planuje ulepszenie komputera która ma służyć głównie pod gry. Czy ten zestaw jest dobry, i umożliwi mi granie np. w FIFE 15?
Intel Core i5-2400 3.1GHz
Gigabyte GA-H61M-S2PV
GoodRam DDR3 4096MB
Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W
Do tego, mam już w swoim blaszaku kartę graficzną NVIDIA GeForce GTX 550 Ti. Uciągnie ona nowsze gry czy raczej też do wymiany? Z góry dziękuje za pomoc.
No z tą kartą to może być kiepsko, wiem bo mam taką samą i na średnich w Far Cry 3 nie dawała rady :)
Akurat we Far Cry 3 na tej karcie i moim słabiutkim sprzęcie spokojnie grałem na średnich i kompletnie nic nie zacinało. Nawet na wysokich było w miarę płynnie, od czasu do czasu mały lag, więc nie wiem od czego to zależy.
Tobie FC3 działał szybciej bo masz lepszy procesor, ja mam I3-2120 :)
Takiego Intela jak Twój to przyznam otwarcie chciałbym mieć. Męczę się na moim AMD Athlon II X2 250 więc wiesz. Ale zostawmy temat Far Cry'a. Czy ten zestaw co podałem wyżej jest kompatybilny ze sobą i uciągnie nowsze produkcje? (Głównie FIFA 15)
jest kompatybilny. Fifa 15 jeszcze nie wyszła, trudno więc wyrokować, w jakich ustawieniach będziesz mógł grać.
FIFA 15 jeszcze nie wyszła, ale wymagania już zostały podane i w sumie przepraszam że ich nie podałem wcześniej.
Minimalne:
System operacyjny: Windows V/7/8/8.1 -64-bit
CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz
RAM: 4GB
Ilośc miejsca na dysku: 15.0 GB
Karta graficzna co najmniej ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
DirectX: 11.0
Rekomendowane:
System operacyjny: Windows V/7/8/8.1 -64-bit
CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz
RAM: 8GB
Ilość miejsca na dysku: 15.0 GB
Zalecane karty graficzne: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
DirectX: 11.0
Czy przy takich wymaganiach taki sprzęt jak podałem wyżej pozwoli mi grać w tych średnich/wysokich?
Ja na twoim miejscu kupił procesor i7 sam mam i7 4960x i gry działają płynnie, ale ja kompa wykorzystuje do pracy (tworzenie gier) więc musiałem kupić mocnego procka. Najlepiej abyś dozbierał kasy i kupił jakiś i7 ponieważ technologia się zmienia i zaraz gry będą ledwo działały na i5 tak jak WATCH_DOGS na full detalach. A jak kupił byś i7 to dłużej komputer będzie służył do grania. Jedynie grafikę można zmieniać częściej.
Dzięki za pomoc, będę miał jeszcze jednak kilka pytań. Czy opłaca się licytować ten procesor? Czy jest wystarczający na to co podałem wyżej, i czy mam jakieś ryzyko że jest używany?
h ttp://allegro.pl/intel-core-i7-3770-3-4ghz-8mb-i4321988259.html
Nie wiem jak podać działający link więc usuńcie spacje między "h" a "ttp".
Niech jakubek zamknie sie i nie prawi herezji. Fifa nie jest wymagającą grą, a na pewno nie tak jak FC3 więc pójdzie na 100%.
Jak chcesz kupić nowy proc to nie inwestuj w i7 bo to strata kasy, lepiej kupic jakąś lepszą i5 (4440,4570). Co do grafiki to jest troszkę stara ale da radę
A nie lepiej kupić w sklepie internetowym. Wtedy masz gwarancję, większe bezpieczeństwa że dojdzie no i będziesz pewien, że jest nowy(plomba nie zerwana). Ja osobiście polecam neo24.pl lub trochę mniej komputronik.pl a linki podawaj bez " [link] ".
[10] Nie mówię o fifie. Fifa to na i3 pójdzie. Mówię, że gry będą miały co raz to większe wymagania i np. FIFA 18 może lecz nie wiadomo czy będzie działać na i5 na najwyższych ustawieniach.
Jestem już zagorzałym fanym fify, i porównując wymagania 14 do 15 to niebo a ziemia, stąd też gdy je opublikowano postanowiłem ulepszyć kompa głównie pod tą grę. Jakie jest ryzyko kupienia używanego procesora? Nie ukrywam że zależy mi na cenie, a wiadomo że używane chodzą taniej. Można mieć zaufanie do Allegrowiczów którzy sprzedają używane części?