Czy ten czytnik jest znośny?
http://allegro.pl/prestigio-per3162b-czytnik-ebook-mp3-gw-zwrotu-i2016990692.html
Wiem, że Kindle pewnie lepszy, ale tego mogę mieć za 320 zł, a Kindle'a w takiej cenie niestety nie kupię, dlatego pytam. Może ktoś miał styczność?
nie ten wątek sry
fresh ima ---> nastaly teakie czasy, ze ksiazki mozemy kupic w wersji elektornicznej. Odpowiedz wiec na pytanie i nie spamuj bez sensu...
Co do pytania - Kindle na Amazonie to wydatek o ok 120 zl wiekszy ale wiadomo co sie kupuje. Ten czytnik z allegro tez nie powinien byc zly ale kto to wie? :)
Moze ta strona bedzie Ci pomocna -> http://cokupic.pl/produkt/Prestigio-PER3162B--
O, dzięki, poczytam. Akurat na Allegro bym nie kupował, tylko przykładowo podałem aukcję.
Gdybyś zobaczył w realu jak działa i by odpowiadało to ok.
Tylko, że tu ramu 16mb a w Kindlu 256mb...
a po co ram do czytania ksiazek? sluchawki, mp3, zdjecia.. to sa gowienka niczemu nie sluzace tak naprawde. Czytnik sluzy do czytania wiec liczy sie ekran, tylko ekran. Vizplex jest calkiem niezly, choc pearl lepszy i to widac, ale nie przesadzajmy. I tu i tu potrzeba normalne oswietlenie i jak nie czytasz przy swieczce to nie ma problemu.
Kartke przerzuca sie raz na kilkadziesiat sekund, jak przerzuca nie wolniej niz .5-1 sek to jest OK. ksiazke tez sie czyta jedna na raz, nawet jak co jakis czas zmieniamy tytul, to na raz czytamy jedna.
NIE KUPUJ go na allegro, zobacz oferte carrefoura, tam jest ten sam za 320 zl! tylko musisz byc z wiekszego miasta
[6] Dobrze mowi :)
Widzialem oba, IMO Kindle ma lepszy e-papier (wiecej przejsc tonalnych w ilustracjach) i szybciej odswieza strone, ale jesli ktos po prostu chce czytac ksiazki, to oba mu przypasuja.
Valem - widziałem, właśnie dlatego pytam... ;) Też się zastanawiałem nad tą ilością ram'u, ale tak, jak pisze mikmac - do samego przewracania stron chyba nie zrobi to większej różnicy, a do niczego innego go nie mam zamiaru wykorzystywać.
Dzięki za rady w każdym razie, chyba jutro wybiorę się do Carrefour'a i zobaczę, czy w ogóle są dostępne, to może łyknę.
jakbym mial blisko to sam bym sie ustawil przed otwarciem bo na prawde mega okazja :)
co najwazniejsze, czyta pdfy bez zadnych przerobek powazniejszych
Co to znaczy poważniejszych przeróbek?
Jest przecież konwerter, którym przerobisz sobie pdf na odpowiedni format kilkoma kliknięciami.
Jakosc konwersji z pdfa jest beznadziejna. Przynajmniej programem calibre.
IMO to już zależy od samego pliku pdf, ale fakt faktem, że jako posiadacz kindle staram się unikać tego formatu.
[12] Jesli po prostu wrzucasz pdf i naciskasz guzik "konwertuj" to i guzik wychodzi. Ale jak sie troszke posiedzi, to efekty sa calkiem przyzwoite. Choc naturalnie duzo zalezy od tego, co jest w tym .pdfie, nie powiem nie.