czesc tak jak w temacie posiadam laptopa
laptop Lenovo IdeaPad 100
Procesor Intel® Celeron® N2840 2,16 - 2,58 GHz
Liczba rdzeni 2
Pamięć podręczna CACHE 1 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 pikseli (16:9)
4 GB, DDR3, 1333 MHz
Dysk twardy 500 GB, SATA 5400 obr/min
Grafika Intel® HD Graphics
system win 7 64bit
jak widac karta zintegrowana no ale tylko na tyle moglem sobie pozwolic.
czy te gry pojda na w/w sprzet? nie musza isc na super wysokich detalach i czy z laptopem sie nic nie stanie :)
Far Cry 2
Just cause 2
GTA SA
COD MW2
Sniper ghost warior
Skyrim
mafia 1/2
euro truck simulator 2
farming simulator 2013
Gothic 3
wiedzmin 1/2
CS 1,6 / source/ GO
League of Legends
NFS most wanted (stary) /undercover
Z gory dziekuje za wszelkie pozytywne i negatywne odpowiedzi
Wszystkie gry uruchomisz. Kwestia tego ile bedzie to mialo wspolnego z komfortowym graniem. Na pewno bez problemu udzwignie:
Just Cause 2
GTA SA
Sniper Ghost Warior
Mafia 1 / 2
Gothic 3
Wiedzmin 1 / 2
CS 1,6 / Source / GO
League of Legends
NFS Most Wanted / Undercover
Nie wiem jak z reszta. Mialem kiedys podobna konfiguracje i w wymienione wyzej gry mialem okazje zagrac.
Dzieki. Jeśli chodzi o wymagania to ja się dostosuję.
Na grafice mi aż tak nie zależy. Ale nic nie powinno sie stać z laptopem ? Sorry za taki głupi tekst ale zielony w tym jestem ??
Zapomnij o graniu w takie gry jak Skyrim, Wiedźmin 2. Grafika zintegrowana w duecie z tak słabym procesorem jak Celeron pozwoli ci na uruchomienie takich gier jak Fallout 1-2. Dochodzi do tego problem z kompatybilnością grafiki Intel ze starszymi grami, tak więc nawet ze starszymi grami będziesz miał problemy. Oczywiście każdy ma swoje preferencje i zadowoli go 15 fps...
Zapomnij o graniu w takie gry jak Skyrim, Wiedźmin 2. Grafika zintegrowana w duecie z tak słabym procesorem jak Celeron pozwoli ci na uruchomienie takich gier jak Fallout 1-2. Dochodzi do tego problem z kompatybilnością grafiki Intel ze starszymi grami, tak więc nawet ze starszymi grami będziesz miał problemy. Oczywiście każdy ma swoje preferencje i zadowoli go 15 fps...
No ok, na skyrim i wiedzminie 2 mi az tak nie zalezy. dodam jeszcze kilka pozycji.
dead island 1/2
resident evil 5
Fifa 14/15
tom clancy's splinter cell double agent
mass effect
tomb raider underworld
twierdza krzyżowiec
medieval total war 2
The sims 3
fear
lego władca pierścieni
Harry Potter 1/2/3/4/5/6/7.
Dodam ze wszystkie gry ktore wymienilem od poczatku mam na wlasnosc, chce wiedziec w co moge zagrac a w co nie.
jak juz wspminalem nie zalezy mi na wysokim poziomie grafiki, zadowole sie niskimi detalami wazne by gra chodzila w miare plynnie ( na najnizszych opcjach grafiki ) i jeszcze jedno pytanie by juz wam nie zawracac glowy bo jak przeszukam swoj pokoj to nie jedna gre jeszcze znajde.
Jak mam rozpoznac czy dana gra mi pojdzie czy nie? przykladowo Goozys[DEA] pisze ze pojdzie mi Just Cause 2. nie wymienia Far cry 2 z racji tego ze na swoim sprzecie nie gral w ta gre.
przegladajac wymagania obu gier Far cry 2 wydaje sie miec nizsze wymagania.
Just Cause 2 23 marca 2010r
Rekomendowane: Core 2 Duo 2.6 GHz, 3 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce GTS 250 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows Vista/7
Far Cry 2 21 pazdziernik 2008
Rekomendowane: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 12 GB HDD, Windows XP SP2/Vista
Wiec jak mam sprawdzac czy dana gra mi pojdzie ? moge sie kierowac np. wymaganiami Just Cause 2 albo Far Cry 2 ?
Wszystko masz podane na tej stronie: www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-Bay-Trail.103037.0.html
Masz tam masę przetestowanych gier na tej karcie graficznej (to jest dokładnie ten model - ,,By Trail'') i na tej samej klasie procesora, ale trochę lepszym Intel Pentium N3530. Testy gier mówią same za siebie.
Moja opinia to góra gry: 2.5D (widok izometryczny) na tej konfiguracji. Przykłady z ciekawszych: Fallout 1-2, Baldur's Gate, Trine itp.
Mam grac w gatunek ktorego nie trawie... odpada :P zobacze czy jak pisal kolega wyzej pojda mi te gry. Dzieki panowie za odpowiedzi i pomoc. Jeszcze takie pytanko. Nic sie nie stanie z laptopem nie?
Nie każe ci w nie grać, podałem tytuły z którymi ten laptop sobie poradzi, jeśli czytałeś stronę z linku to już chyba wiesz, że nie ma szans na granie w gry 3D.
Oczekujesz od laptopa za 1000 zł, który został stworzony do uruchomienia przeglądarki, ewentualnie edytora tekstu obsługi gier?...chcesz grać w gry to kup PC, a nie smartfon z ekranem 15 calowym.
O czym tu debatować, może tak może nie...ja podełem adres fachowej strony z wynikami testów fps w wielu grach oraz wynikami benchmarków. Tam jest czarno na białym napisane, że ta karta osiąga w kilku letnich produkcjach po 5 fps w najniższych ustawieniach, a w nowszych 0...
@krzysieksz gdybym mogl to bym kupil PC i nie zawracal nikomu glowy, mam wazniejsze wydatki.
pytam sie tylko czy wymienione gry w ogole pojda a ty mi walisz tekst kup PC. na stronie ktora podales gry na ktorych jest to testowane sa dosc nowe.
ja nie chce grac w te nowe gry tylko te starsze.naprawde teksty kup PC sa nie na miejscu. dzieki ze w pewnym stopniu mi pomogliscie.
Pozdr.
Temat mozna zamknac
No to ci odpisuję, że nie, a Ty swoje. Miałem kilka laptopów, dekstopa też i wiem jak to wygląda w ,,praniu,,
To jest intel hd, nawet nie 2000 czy 3000 tylko hd zintegrowana z najsłabszym typem procesora, to się porostu do gier nie nadaje.
Większym problemem niż karta graficzna jest tu słaby procesor. Współczesne karty Intela ciągną większość nowych gier chociaż na medium, ale przydałoby się do kompletu jeszcze przynajmniej i3.
Z doświadczenia powiem, że zamiast sugerować się jakimiś suchymi benchmarkami znacznie lepiej jest wpisać w google model procesora/karty graficznej/laptopa i tytuł gry, a na 99% znajdziesz gameplay na youtube z takiej konfiguracji bądź czyjeś wrażenia na forach i będziesz miał jasny obraz sytuacji.
Ja właśnie podałem link do strony, gdzie na danym sprzęcie daną grę uruchamiają i podają wynik. Nie są to amatorskie filmiki tylko profesjonalne testy, ale prawda, że szybciej zajrzeć na YouTube niż zadawać takie pytania.
Dodam, że nie jest to standardowa mobilna integra Intela tylko energooszczędna i jest to najsłabsza integra Intela jaką stworzono. Warcraft na 800x600 z 2005 roku chodzi płynnie (ponad 30 fps - ,,notebookcheck,,).
...na low, na medium w 1024x768 już ma poniżej 30 fps. Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do wydajności tego sprzętu?...Chcę, żebyś wiedział na czym stoisz i nie robił sobie nadziei, bo ktoś napisał, że uruchomił na tym wiedźmina 2...
Dobra. Rozumiem ale osobiście ci powiem ze zielony jestem.
Wchodze na ta twoja strone i co ? Nic kompletnie nie rozumiem :P
Czy mozesz przynajmniej mi napisac czy jakakolwiek gra ktora wymienilem pójdzie? Jest nadzieja? ??
Nie potrafisz przewinąc suwakiem strony w dół, poniżej jest lista gier, ikonka gry z tytułem i ustawienia low, medium, high i rozdzielczość oraz liczba klatek, czy to jest trudne?...
Nie możesz sam sprawdzić, skoro te gry posiadasz, mam wróżyć, czy będziesz miał 13 czy 15 fps?...a może 8 czy 5 w konkretnym tytule...podałem ci stronę z testami gier i wynikami fps. Nie znam wszystkich gier i ich wymagań z listy którą podałeś, nie potrafisz się odnieść na podstawie tych wyników do nich?...
ok moj blad przeoczylem odnosnik na dole. przepraszam, wychodzi na to ze te gry ktore sa tam na liscie byly testowane a reszta gier nie i sam musze je sobie przetestowac. dzieki za pomoc raz jeszcze a w szczegolnosci tobie krzysieksz.
ze tez ci sie chcialo ze mna meczyc :P inny odrazu by mnie zaczal obrazac lub cos w tym stylu :P dzieki serdeczne :D jutro przejze dokladnie ta liste.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc :D
TEMAT MOZNA ZAMKNAC