Witam. Znalazłem tą aukcje: http://allegro.pl/nike-air-force-1-0-7-315122-111-44-45-45-5-46-i4978707232.html Ktoś kupował z tej firmy? Buty są na 100% oryginalne? Bo podejrzanie tanio trochę.
Mało prawdopodobne. Mimo wszystkich zapewnień o oryginalności...
Odejmując prowizję Allegro musieliby te buty sprzedawać bez żadnego zarobku, albo nawet poniżej kosztu zakupu.
Firma, numer katalogowy, wysyłka z PL, dobra opinia - ja bym brał. Na moje to oryginalne obuwie.
http://nieoryginalny.pl/jak-rozpoznac-podrobke-nike-air-force-one-2/
Poproś o dokładne zdjęcia konkretnych miejsc, odpowiednie numery z butów i opakowania oraz fotografię certyfikatu.
Rok temu sam stałem przed identycznym wyborem (te same buty, ten sam kolor :P) - jednak znalazłem za 217zł od osoby prywatnej, która kupiła nowe, ale ich nie używała. Na szczęście okazały się oryginalne, natomiast ten sklep wydaje się być dość podejrzany.
EDIT: Zdjęcie poglądowe tej aukcji jest ściągnięte z internetu - o ile dobrze pamiętam, gdzieś już takie widziałem. Odpuściłbym sobie - na 80% podróby.
Stary ... co ty myslisz, ze to jest Tom Ford pokryte 14K diamentami? Czy moze Louis Vuitton, ze tak wazne zeby byly oryginaly?
To sa zwykle jakies trampki czlowieku. Co ci za roznica czy oryginal czy nie. Myslsz ze takie pordoby rozsypia jakby byly z piasku? Czy jestes takim celebryta, ze za drzwiami czeka tysiace fotoreporterow zeby tylko zobaczyc w czym wyjdziesz badz po domu chodzisz?
[6] Nie wiesz o czym mówisz. Podróby potrafią rozsypać się po kilku miesiącach normalnego użytkowania. Głównie pękanie materiału na zagięciach (bo skóra to to nie jest), odklejanie podeszwy, itp.
[6] oryginał jest oryginał, jakby chciał jakieś "trampki" to by sobie kupił szajsy za 60zł. Ty to chyba nigdy na nogach butów Nike nie miałeś.
spoiler start
W nich się nie chodzi. W nich się leci ponad wszystkimi.
spoiler stop
Złoteuszy - taki światowiec z USA, a nawet nie ma pojęcia o butach droższych niż targowe. Beka.
Poprosiłem o zdjęcia, w odpowiedzi dostałem to "zdjecia z aukcji sa naszymi fotkami certyfikat znajdzie Pan w pudelku nie widze sensu robenia takich zdjec prosze spojrzec na komentarze pozdrawiam". Nie wiem, czy uczciwy idiota, czy zwyczajny oszust?
Co prawda Nike rzeczywiście mają taki certyfikat, ale jeśli robi problem z takiej prośby, to rzeczywiście idiota. Real photo powinno być, na podstawie tego można zweryfikować fejki.
Jeśli szukasz oryginalnych butów w dobrych cenach to popatrz tutaj SzCh.pl . Na Allegro można się często naciąć. A tutaj masz przesyłkę z USA, w oryginalnym pudełku paragon i fakturę. Same buty są markowe i z pewnością oryginalne. Wiele blogerek w sieci oceniało buty od nich i były to pozytywne oceny.