Czy w tej aukcji nie ma jakiś haczyków bo jakoś tanio i czy będzie ona dobra do gier takich jak arma ii slrr czy dayz? I czy jakbym dał wiatraczek intela do chłodzenia to czy można byłoby troche kręcić?
Core 2 Duo 1.8ghz
Seasonic 380w
Ram 3Gb DDR2
Gdzie jest napisane jaka to karta?
Edit: karta jest już stara, ale na niskich detalach może by się dało grać. Właściwie to nie jest moim zdaniem tak tanio - to w końcu używana karta sprzed około 7 lat.
O boże ale ze mnie debil http://allegro.pl/evga-geforce-8600gt-256mb-gddr3-128-bit-2xdvi-fv-i3867379117.html
"KARTA BEZ PROBLEMU PORADZI SOBIE Z NAJNOWSZYMI GRAMI" to jest najlepsza zachęta he he
Lepiej nie wierzyć w to co piszą, tylko w konkretne testy na konkretnych grach. Inna sprawa, że karta jest tak stara, że raczej trudno znaleźć jakiekolwiek testy z grami z ostatnich kilku lat.
Przecież to jakiś antyczny złom, na twoim miejscu zapomniał bym o tej aukcji.
A jak z moim procesorem? Nie trzeba będzie wymienić? Nie chce pchac duzo w kompa bo byłby tylko do dayz army i slrr albowiem do reszty mam ps3.
Też myślę, że lepiej dozbierać do HD 7770, sam tak zrobiłem (miałem 9500 GT, podobna wydajność co 8600 GT). Tylko oczywiście koniecznie trzeba wtedy kupić nowy zasilacz i to co najmniej 450W, porządny. Jakiś czas później mógłbyś kupić pozostałe części (procesor do wymiany na pewno), bo twój Core 2 Duo będzie ograniczał kartę i będzie niewielki wzrost wydajności. Dopiero kupno nowego = o wiele lepsza wydajność.
Jest jeszcze opcja kupienia trochę tańszej i gorszej karty, np. HD 7730/7750, wtedy być może nie trzeba będzie kupować nowego zasilacza, bo te karty mają mniejsze wymogi. Ale nie wiem czy ten Seasonic wystarczy. Jednak z tego co przeczytałem wynika, że jest niezły.
12 - W takim wypadku najlepiej chyba wziąć coś pokroju HD 7730/7750 i jakiś czas później tego Q6600, bo nie będzie trzeba wymieniać płyty głównej. HD 7770 jest za mocny na Q6600 moim zdaniem.
Kupiłbym Quad core'a Q6600 ale to dłuuuga do tego droga bo mam teraz inne wydatki a to nie jest takie koniecznie.