Witam
Mam okazję nabyć kartę graficzną R7 240 2gb DDR3, za 170 zł używaną tydzień
Czy warto kupić tą kartę ? jak jest z wydajnością w niej?
Pulpit wyświetli. Do czego chcesz jej używać i w jakim komputerze ma śmigać? Ta karta to ultrabudzetowa produkcja.
Do gier? Wyprodukowanych przed 2006 rokiem chyba.
Wedlug mnie nie warto jak juz to minimum cos w stylu r7 270 .
A jak chcesz porównywac karty graficzne i ich statystyki to luknij se stronke jak dla mnie najlepsza i latwa do zrozumienia : http://www.hwcompare.com
Z twoich poprzednich wątków zakładam, że masz aktualnie HD4850, a R7 240 jest zdecydowanie od niej słabsza. Poza tym, w co ty chcesz grać, mając zaledwie 2 GB RAM-u? Dzisiaj minimum to 4 GB.
Zamierzam kupić płytę główną pod Socket 755 z DDR 3 i właśnie kartę graficzną , używaną do 200 zł , co możecie polecić w tej cenie? i czy zmienić zasilacz?
nie wiemy jaki masz zasilacz, podałeś tylko moc, która nic nie znaczy w bezmarkowych zasilaczach
Pod 775? Wiesz, że procesory na tej podstawce były produkowane ostatnio 6 lat temu? Nie pchaj się w tak stary socket, dołóż tą stówkę i kupuj coś pod Haswella.
Nie mam funduszy, mój budżet jest mocno okrojony
Ale myślę,że po zmianie płyty z obecnej p31-es3g na jakąś obsługującą DDR 3 i dokupienie ram 4 gb będzie dobrym rozwiązaniem
Zastanawiam się też nad zmianą zasilacza, mój obecny to Modecom Feel III ATX 500 W.
Przy Radeonie HD4850 daje rade, ale gdybym chciał kupić mocniejszą kartę nie jestem pewien czy poradzi sobie
No zasilacz troche slaby a nawet bardzo :P
Polecam jakiegos nowego cooler mastera gx .
Mialem taki sam zasilacz 2 lata temu i radze ci abys go wymienil. Podczas gdy wymienialem swoje stare czesci w komputerze to przy probie wlaczenia komputera zasilacz sie spalil.
Nom czesto sie slyszy ze modecom sie czesto pali :D