Otóż zamierzam sobie z USA ściągnąć New Ipad bo jest DUŻO taniej, tylko mnie zastanawia czy na New Ipad-a z USA można wgrać iOS z polskim menu.
Podajże wystarczy podłączyć go pod polskie Itunes i samo się zmieni.
Edit. Swoją drogą ile wyjdzie ze wszystkimi opłatami celnymi itd.? Bo sam był 4skę kupił.
Polski język jest od razu wgrany, wybierasz go przy pierwszym uruchomieniu iPada.
maciejkami - co do opłat celnych to nie mam zielonego pojęcia, ale chyba by się mimo wszystko dalej opłacało.
A jak to jest, czy jeśli kupię Ipad-a w autoryzowanym punkcie w USA to będę mógł oddać na gwarancję do autoryzowanego punktu w polsce?
opłaty celne? wkladasz do bagazu i srasz na opłaty celne, ze tak powiem. Ja tak gitare przywiozłem, naprawde myslicie, ze z kawalkiem elektroniki moze byc problem? No chyba, ze w imie zasad chcecie sobie płacić to siedze cicho :D
A jak to jest, czy jeśli kupię Ipad-a w autoryzowanym punkcie w USA to będę mógł oddać na gwarancję do autoryzowanego punktu w polsce?
ipad/iphone ma gwarancję producenta - zadzwon do jakiegoś serwisu apple i się dowiedz.
Chodzi mi o to, że raz na necie piszą, że gwarancja jest międzynarodowa, gdzieś indziej, że tą międzynarodową gwarancję trzeba sobie wykupić, a jeszcze gdzie indziej pisze, że w ogóle nie ma międzynarodowej gwarancji.
Każdy iPad kupiony gdziekolwiek na świecie ma ten sam iOS, są w nim zintegrowane wszystkie języki które można sobie dowolnie zmieniać.
Gwarancja również jest ważna na całym świecie.
Z gwarancją nie jest tak różowo - w Polsce nie ma oficjalnej sieci sprzedaży i serwisu Apple Store, są tylko autoryzowani resellerzy i serwisy, czyli głównie "ukochane" przez wszystkich regenersis - gdzie bez dowodu zakupu sprzętu w polsce, nic nie zdziałasz.