Czy mam nawiedzone PS3?
Na bo sprawa wygląda tak.
2 dni temu grałem sobie i wyłączyłem konsolę. Poszedłem się wysikać. W tym czasie.... nagle PS3 mi się włączyło!!! Poszedłem wyłączyć. OK już się nie włączyło
Wczoraj grałem w multi GTA 4, wyłączyłem konsolę, poszedłem do innego pokoju i mi się włączyło samo znowu!! Wyłączyłem i wszystko GIT
Przypominam że zawsze po 1 wyłączeniu lampka świeciła się na czerwono!
Co może być tego przyczyną? Nowa aktualizacja?
UPRZEDZAM, TO NIE PROWOKACJA ANI ZMYŚLONA HISTORIA!
Sam jesteś nawiedzony. Rusz tyłek do serwisu i niech sprawdzą co się dzieje. Mój wuj (:P) ma DVD, które też samo się włącza...
Nie zdechnie.
Ale one się nie włącz kiedy chce. Tylko po prostu po wyłączeniu. Tak to jest spoks.
Problem większości nowszych PS3. Niedługo się w ogóle przestanie włączać. Przykro mi.
To idź do serwisu, ew. wyślij konsolę (do serwisu), ew. czekaj aż zdechnie.
Konsolę wysyłasz tam gdzie ją kupiłeś. Jeśli kupiłeś używaną, to niestety nic z tym nie zrobisz.
jak masz gwarancje to nie boj nic, ale dla pewnosci zrob sobie kopie dysku albo przynajmniej savow
Kupiłem nową w empiku.
P.S: A jak mi się już nie będzie sama włączać, to nic się nie stanie tak?
Przecież to był żart...
Okazało się że to albo przez kurz w środku albo przez pada.... Mam nowego właśnie
Aha, miałem dowód że nim nie jestem ale skasowałem z kompa.
2 możliwości:
- zbyt delikatny włącznik - koszt wymiany to 1USD + dolar. Przypomnę, że ten włącznik jest dotykowy - zrobiony na identycznej zasadzie jak włączniki do swiatła ze 20 lat temu. W domu rodziców mieliśmy jeden taki - w czasie burzy (z piorunami) była dyskoteka za free - światło gasło i zapalało.
- masz PLUS-a i włączoną opcję ściągania patchy w nocy - wtedy konsola sama się włacza, ściąga co jej potrzeba, synchronizuje pucharki i się wyłącza.
Generalnie nie ma się czego obawiać :)
Mam Slimkę to nie dotykowy :)
Ja mam bardzo duże przeczucie że to przez kurz w środku....
Zakladam ,ze masz Fat'a. Ja mialem lepsze przygody ale szkoda pisac. Wymienilem na Slim i wszystko dobrze od lat :)
Ok widze [34]
To zrob tak http://www.youtube.com/watch?v=JhU4_Rm0GQU
NIe wiem tak szczerze to się nie znam ale to dziwne :)