Bo na steam jest za 4,99 € i czy się opłaca kupić czy nie jest porażką ?
Jest z dodatkami?
Jak tak, to opłaca się jak nigdy. Kawał dobrej fabularnej roboty. W końcu to nasz kochany Rockstar. :v
nie jest porażką ?
Nie, nie jest. Przecież to GTA, gra od Rockstar. Ja gram w to z przerwami odkąd wyszło na PC. I nie wiem czy nie kupię drugiej wersji, bo płyta, oraz pudełko premierowe są dość zużyte...
Dużo bardziej opłaca się complete pack za 5,99. No chyba, że masz wszystkie pozostałe tytuły.
20 zł to nie majątek, choć pc-towy port to największa optymalizacyjna pomyłka 21 wieku.
Za dopłatą 1€ masz wszystkie części GTA, czyli GTA Complete Pack. Warto brać bez zastanowienia: http://store.steampowered.com/sub/28987/
[5] Ale chociaż już ta optymalizacja naprawiona.
Autorze wątku zawsze opłaca się brać GTA IV. Gierka nie jest zła.
Przez PC-towy port i to, że GTA V jest większe, przyjęło się jakieś dziwne stwierdzenie, że GTA IV jest słabą grą. Tymczasem to wciąż gra z rozmachem godnym serii, charakterystyczną dla każdej odsłony ilością nawiązań do popkultury i mnóstwem rzeczy do zrobienia oraz fabułą do której żadne inne GTA się nawet nie zbliża. Grafika wciąż jest ładna. Wniosło do serii tyle, co każda inna część (może oprócz Trójki, bo to był największy przeskok). Koło Vice City najlepsze GTA.
Bierz, ale wersje complete, gdzie masz jeszcze dodatki dwa do gta 4
Gta IV podczas premiery zrobiła nie mniejszą furorę niż V, po premierze konsolowej była w większości oceniana na 10/10. Jest to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji, oczywiście po premierze V nikt już o IV nie pamięta i całkiem słusznie, bo V jest pod każdym względem lepsza (poza soundtrackiem), ale puki się nie grało w V można śmiało pykać w IV bez zastrzeżeń, gorzej jak się wcześniej już ograło V.
[7] Nie jest naprawiona i nigdy nie będzie. Przy włączeniu wszystkiego na maksa przy full hd nawet I7 potrafi dostać zadyszki (spadki do 35 fps https://www.youtube.com/watch?v=IRKpTAQMW5A). A przecież nie każdy ma I7, a gra ma już 6 lat na karku. Do tego trzeba pamiętać, że gra posiada nieszczęsny GFWL niezależnie czy wersja gry jest na steamie czy nie.
Ale to spada w kilku miejscach na mapie, przez które przejeżdża dość się szybko. Około 90% gry na odpowiednim sprzęcie to jest rozgrywka około 60 fps i więcej...
Sam teraz ogrywam cały czas więc wiem jak jest. Nie wiem jak w dodatkach bo na nowy sprzecie jeszcze nie testowałem...
Opłaca się. Gta IV to fantastyczna gra, jedna z najlepszych gier w historii. Sam kupiłem na muvie, bo płytka zaginęła w akcji :)
@AIDIDPl Gościowi z filmiku który wstawiłem fpsy co chwilę spadają do 50-45, a ma kompa z górnej póki. To ja się pytam jakim twoim zdaniem jest ten właściwy komp ??? Tobie chodzi gra w 60 fpsach, nie bądź śmieszny kolego :D
Sprawdziłem. Około 60 fps to jest w jakiś 50% gry reszta to około 45 i spada czasem do 33, 30...Mój błąd, wcześniej nie zwróciłem takiej uwagi, a cały czas gram z frapsem.