pytam się ponieważ poczta Polska nie bierze odpowiedzialności za listy a ja takim zamówiłem coś
jest to zwykły list bez żadnych kodów (najtańszy z możliwych) postanowiłem ufać PP
Mi nie, ale znam takie sytuacje. Nic nie zrobisz, jeśli nie był polecony. Dlatego nigdy nie wybiera się najtańszego sposobu przesyłki. No chyba, że jest np. polecony priorytet. Chytry dwa razy traci ;)
Tak.
Zaginęła przesyłka z kartą SD 8 GB do telefonu, całe szczęście gość który ją wysłał, okazał sie w porządku i wysłał na własny koszt drugi egzemplarz.
Skoro to list zwykły, to nie jest nigdzie zarejestrowany i sprzedawca może równie dobrze nawet towaru nie wysłać.
U mnie raz było blisko bo już pogodziłem się ze stratą. Przesyłka z Tarnowa szła ponad miesiąc. Mieszkam w Krakowie czyli jakieś 80 km od miejsca nadania. Wysyłałem kiedyś list to Brunei i doszedł 3x szybciej niż z Tarnowa.
Eh ta Poczta.
Zawsze lepiej dopłacić te 2zł więcej i zamówić przesyłkę poleconą ekonomiczną czy priorytet.
Nie wiem, czy trafiło mi się takie coś, że nie dostałem listu ekonomicznego. Nawet do mnie nie doszedł, więc nawet o nim nie wiem.
Ja raz dostałem list z Honk Kongu, mimo, że paczka miała być wysłana z Polski. Trzy miesiące czekałem.