dane :
Zadziała.
a gta v ? do nagrywania
Poczekaj do premiery. Na ten czas można powiedzieć, że ruszy, ale co z tego, kiedy okaże się, że wymagania wcale nie są takie, jak podano wcześniej?
ale przecież już jest chyba gta v na pc?
Nie ma. Wielokrotnie przesuwano premierę i gra wyjdzie dopiero 14 kwietnia.
Na konsolach hula od 2013, na PC trzeba czekać.
dobra poczekam. mam nadzieję że ruszy gta v . a h1z1 i dayz?
Z tym i z tym nie powinno być problemu, ale nie mogę nic obiecać, z racji że są to wczesne wersje i wiele jeszcze może się zmienić.
a jak by się zmieniło to nie ruszy? dobra dam spokój nie jesteś jasnowidzem
Ruszyć, pewnie ruszy. Sęk w tym, że może działać gorzej, wolniej, a może lepiej, szybciej. Wymagania w finalnej wersji mogą podskoczyć, nic nie jest wykluczone.
dzięki ! bo inni mnie nastraszyli że nie ruszy i będzie szło szybko jak robert Korzeniowski. a przy nagrywaniu ? far cry 4 szedł mi na max ustawieniach i bez zacinania się
Jeśli wierzyć Ci na słowo, że faktycznie max ustawienia bez zacinania się, to nie powinno być problemów.
Tak wierzyć mi na słowo. A znasz się może na programach do nagrywania,mutcji głosu itp. ? Bo zacznę nagrywać na yt a nie mam osoby co się zna na kamerkach programach itp..
Przejrzyj sobie poradniki stworzone przez YouTuberów, chociażby te od Rocka. Wystarczy, że wypiszesz ,,rockalone2k poradnik nagrywanie''. Najbardziej znanym programem do nagrywania jest chyba FRAPS i to nim najczęściej się nagrywa.
Co rozumiesz przez program do mutacji głosu?
Ja dziewczyna jestem.. Nie chcę żeby się śmiali z mego głosu :D ale mam spk ale tak się pytam :D
Luzik, nie krępuj się i zachowaj naturalność w materiale. Dobry mikrofon i drobna obróbka (np. usunięcie szumów) wystarczy. Ewentualnie możesz popracować nad emisją głosu, ale nadal to tylko nagrywanie gier. Z początku nie warto się w to aż tak angażować.
A jak usuwać szumy.. Myślałam nad samsonem . Podobno trust starzz czy jakoś tak za ok 50 zł i spk ale szumyy chyba
Mikrofon pojemnościowy będzie OK. Ja mam Sinn7 na USB, Samson C01U też będzie w porządku. Ale nie wymagajmy od tych mikrofonów Bóg wie jakiej jakości, bo takie na USB jej nie zapewniają, bo w końcu mamy do dyspozycji tylko zintegrowaną kartę dźwiękową. Do obróbki głosu używam Adobe Audition CS6. Poszukasz sobie w Google, to znajdziesz też inne programy, no i poradnik jak pozbyć się szumów. Do mikrofonów pojemnościowych przydaje się też pop filtr, który można wykonać nawet w domu.
Najpierw jednak spróbuj swoich sił najtańszym nakładem. Angażuj się w te pierdółki dopiero wtedy, kiedy faktycznie będziesz mieć jakichś odbiorców. Gadki do mikrofonu czy innych pomysłów na materiał nie zastąpi dobry mikrofon bez szumów w tle.
Stand alone masz fb albo skype ? Wytłumaczysz mi to lepiej. Jaki pojemnościowy co to pop filtr usb i czy kupić tani mikro czy droższy