Witam czy dobry mam komputer ??
Windows 7 32-bit
Pentium Dual-Core CPU E5500 @ 2.80GHz 1.40GHz
2 GB RAM
VTX3D Radeon HD4850 1GB GDDR5
posiadam także karte graficzną nVidia GeForce GT220 1GB DDR3 ale nie wiem, która jest lepsza ?
Komputer jak komputer, nadaje się do starszych gier, z nowościami już będą problemy, nawet przy niskiej rozdzielczości i detalach.
Teraz to już sprzęt bardziej do office/internetu niż do gier. Druga sprawa, Radeon HD 4850 jest wydajniejszą kartą niż GF GT 220.
Aha to co mam zmienić aby pograć w lepsze gry ?? np Need For Speed Most Wanted 2012
Aha to co mam zmienić aby pograć w lepsze gry ??
Komputer. No, ew. kartę (tego Radeona) możesz na razie zostawić.
Szczerze? trzeba by wymienić cały komputer, gdyż procesor to już zabytek, który nawet w czasie swojej premiery nie był jednostką bardzo wydajną, a po tych wszystkich latach jeszcze bardziej zmarniał. Dodatkowo płyta główna z gniazdem lga 775 i zapewne pamięci ddr2, ot nie opłaca się inwestować już w ten komputer.
Najlepiej będzie jeżeli podasz jaki masz budżet, który możesz przeznaczyć na zakup części, wtedy coś się wybierze, gdyż z obecnego można wyciągnąć kartę graficzną (Radeon HD 4850), obudowę, dysk twardy i napęd.
W drugim komputerze mam procesor Intel Xeon 4x3.60 GHz to moze go przełożyć do tego ?
Kup se konsole PS3. Z konsolką nie musisz sie martwić czy dopali nowsza gra. Nie przegrzewa sie nie musisz instalować sterowników byków tylko wkładasz płytę i grasz.
W takim razie sprzedaj ten zabytek, kup jakiegoś taniego netbooka a za resztę zainwestuj w coś na tego X360 (gra, abonament).
Za 600 zł masz nówkę PS3 :)
Spoko gos spantos...lepszy Geforce GT220 1GB DDR3
Tylko, że to jest procesor a nie karta graficzna...a może by go tak przełożyć do tego co mam ?