Czy był ktoś na Pyrkonie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
21.05.2026 12:20
1
odpowiedz
Quodton_NPC
42
Konsul

Czy był ktoś na Pyrkonie

Zamierzam pójść tam aby dostać autograf od dość bardzo popularnej osoby, mogę wykupić droższy bilet z tokenem który zagwarantuje mi dostęp do autografu albo bilet normalny ale trzeba wtedy ustawić się w kolejce po pyrpass na ten autograf gdzie działa to na zasadzie kto pierwszy ten lepszy i ilość pyrpassów jest ograniczona

Czy ktoś wie czy trudno jest dostać taki pyrpass i czy zazwyczaj dużo ludzi ustawia się już wiele godzin przed i czy są realne szanse żeby ustawić się wystarczająco szybko w kolejce dla kogoś  kto przyjeżdza do poznania

21.05.2026 12:21
HETRIX22
1.1
odpowiedz
HETRIX22
222
PLEBS

Ange Ushiromiya Nie martw się, mogę ci dać ten autograf już po festiwalu

21.05.2026 14:48
Łosiu
1.2
3
odpowiedz
Łosiu
292
LeChuck

GRYOnline.pl

Ange Ushiromiya 

Pyrkon świetna rzecz - szczerze polecam. Byłem kilka razy. Słuchaj ereboss - dobrze prawi.

21.05.2026 13:21
Szlugi12
3
7
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL
Image

Jak pyrkon to klasycznie:

21.05.2026 13:45
ereboss
4
5
odpowiedz
ereboss
90
Tutejszy troll

Ange Ushiromiya 
Nie ma co słuchać takich dinozaurów jak mgr. Kuba  Uwielbiam, gdy ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia ale cóż, to internet. „Nie znam się, ale się wypowiem” to chleb powszedni. W każdym razie byłem na Pyrkonie pięć razy. Jeśli chodzi o autografy, to trzeba się nastawić na czekanie. Ludzie potrafią zbierać się kilka godzin wcześniej. Wszystko zależy od tego, jakiego kalibru jest artysta. Ja załapałem się bez tokena na obsadę Wiedźmina 3, ale czekania było dobre 2–3 godziny w zeszłym roku. Na PGA czekaliśmy na Mike’a Pondsmitha około godziny, ale warto było autograf + zdjęcie w cosplayu z CP2077, hehe. Więc wszystko zależy od ciebie czy chcesz chodzić po targach, czy stać w kolejce. Często zdarza się, że artysta swobodnie chodzi po targach i można wtedy podbić po zdjęcie/autograf. Ja w tym roku niestety odpuszczam Pyrkon ceny hoteli są kosmiczne, a ekipa się wysypała... Ale na PGA na pewno się stawię :D

post wyedytowany przez ereboss 2026-05-21 13:51:19
21.05.2026 12:42
mgr. Kuba
2
4
odpowiedz
22 odpowiedzi
mgr. Kuba
173
-

Jeśli ktokolwiek uczęszcza na takie wydarzenia, to nawet w skali forum o grach, powinien z automatu dostać dożywotniego bana, żeby nie zatruwać środowiska.
Zlot młodocianych onanizatorów poprzebieranych za żeńskie maskotki kontra banda pdf'ów. Ot co, impreza tematyczna.

21.05.2026 12:51
2.1
5
odpowiedz
Jerry_D
83
Senator

mgr. Kuba Że co, kurde? U ciebie w domu wszyscy zdrowi? 😂🤣😂

21.05.2026 12:57
mgr. Kuba
2.2
2
odpowiedz
mgr. Kuba
173
-
Image

Nie no wcale. 
Na zdjeciu ekipa 15letnich - zapewne chłopców. 
I z jednej strony najazd takich odszczepieńców - a z drugiej strony najazd tych którzy przyszli to "podziwiać".
Ale nie no co Ty, gdzie... furasy się oburzyły. "wszyscy zdrowi".

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-05-21 13:02:39
21.05.2026 12:58
zielele
2.3
7
odpowiedz
zielele
168
Legend

magister chujowych tejków strikes again.

a jeszcze na tym Pyrkonie to przecież piwo piją...

21.05.2026 13:07
2.4
6
odpowiedz
Quodton_NPC
42
Konsul

mgr. Kuba fajne sukienki maja co chcesz

21.05.2026 15:04
Silas1415
2.5
odpowiedz
Silas1415
31
Konsul
Image

...

21.05.2026 15:31
2.6
odpowiedz
Jerry_D
83
Senator

mgr. Kuba  "furasy się oburzyły."
Od nastoletnich onanistów do furasów w ciągu jednego posta. Szybko poszło. 🙀😹🙀

Czy te furasy są z tobą w pokoju?
P.S. Nawet jak są, to nie masz się absolutnie czego obawiać. Chyba, że jesteś ponadprzeciętnie owłosiony. 😈

post wyedytowany przez Jerry_D 2026-05-21 15:40:37
21.05.2026 15:34
adam11$13
📄
2.7
1
odpowiedz
adam11$13
142
EDGElord

Via Tenor

mgr. Kuba 

Ale nie no co Ty, gdzie... furasy się oburzyły. "wszyscy zdrowi".

Ale proszę zostawić nas w spokoju.

post wyedytowany przez adam11$13 2026-05-21 15:38:10
21.05.2026 16:13
mgr. Kuba
2.8
2
odpowiedz
mgr. Kuba
173
-

Jerry_D 
Od nastoletnich onanistów do furasów w ciągu jednego posta. Szybko poszło. 🙀😹🙀
W sumie to nie znam się na tych waszych określeniach zniewieściałości. Ale ok, już na szybko sprawdziłem furasy przebierają się za maskotki i może nawet było by to urocze, gdyby nie fakt że robią to chłopaki a co gorsza również dorosłe chłopy, w dodatku opierając na tym swoją osobowość. 

To jakim, koniecznie perioratywnym, określeniem właściwym nazywamy tych wszystkich świrów od przebierania się za żeńskie postacie z anime itp.?

Ale proszę zostawić nas w spokoju.
Ok, misiu.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-05-21 16:16:46
21.05.2026 16:30
zielele
2.9
7
odpowiedz
zielele
168
Legend

mgr. Kuba 

To jakim, koniecznie perioratywnym, określeniem właściwym nazywamy tych wszystkich świrów od przebierania się za żeńskie postacie z anime itp.?

Twój stary.

21.05.2026 18:23
mgr. Kuba
2.10
3
odpowiedz
mgr. Kuba
173
-

zielele No cóż, miło mi w takim razie że moim kolejnym forumowym oponentem jest jakiś kolejny śmieciuch, o mentalności gimbusa. No nic tam byku, ubieraj sukienke i zasuwaj się wygibywać przed starymi prykami. Tylko trzymaj tam stawki, wiem że mógłbyś za free ale pamiętaj: 15min 200zł, 30min 300zł, godzina 400zł. I procent grzecznie przynosisz w niedziele o 12.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-05-21 18:28:16
21.05.2026 18:43
hopkins
😱
2.11
7
odpowiedz
hopkins
237
Zaczarowany

mgr. Kuba zarywales na jakimś złocie do "panienki", a tam parówa? Opowiedz nam, kto Cię tak skrzywdził. Pomożemy.

21.05.2026 19:06
Megera_
2.12
2
odpowiedz
Megera_
162
Furia

Wiadomo, prawdziwi dojrzali mężczyźni siedzą na dupie przed kąkuterkiem, grają w gry zapijając harnasiami i z jakiegoś powodu wydaje im się, że ich zdanie na jakikolwiek temat jest opiniotwórcze xD
Good job, keep on trying.

21.05.2026 19:44
2.13
1
odpowiedz
Jerry_D
83
Senator

mgr. Kuba 
"już na szybko sprawdziłem furasy przebierają się za maskotki i może nawet było by to urocze, gdyby nie fakt że robią to chłopaki a co gorsza również dorosłe chłopy, w dodatku opierając na tym swoją osobowość. "
"jakiś kolejny śmieciuch"
Lepsze to niż opierać swoją osobowość na ignorancji.

Akurat chodzenie w kostiumach to jest najwęższa definicja furasów. Najszersza mówi, że to ktoś, kto lubi postacie antropomorficznych zwierząt. Oglądałeś Króla Lwa za dzieciaka? Podobało się? No to witaj w klubie cholernych sierściuchów. 😝

21.05.2026 20:11
mgr. Kuba
2.14
1
odpowiedz
mgr. Kuba
173
-

Megera_ 

Nie no tak, bo przecież nie ma nic innego na skali bycia mężczyzną, albo ubierasz miniówki i udajesz dziewczynke z anime, z brodą albo chlejesz harnasie przed monitorem, również z brodą. "good job".
Wiesz, rozumiem że jako kobieta masz problem z tym że nie każdy ma potrzebę bycia opiniotwórczym czy jakkolwiek w centrum uwagi, bo wy to macie wrodzone ale skąd pomysł o takiej potrzebie u mnie to już totalnie nie czaje. To forum dyskusyjne i jak jakkolwiek można podważać sens niektórych postów tak hej, oświecę Cię, Twoje 7148 też było próbą bycia opiniotwórczym? No jeśli tak to tylko pamiętaj że " z jakiegoś powodu wydaje im się, że ich zdanie na jakikolwiek temat jest opiniotwórcze", "keep on trying".

Swoją drogą internet to ciekawe miejsce, w jednej dyskusji jeden ci wspomni jak krytykowałeś chlanie codziennie piwska, bo w kraju żłopiącym nie wolno, a druga przyjdzie i doslownie kilka linijek nizej weźmie i ci napisze ze łoisz harnasie bo hehe wiesz chłopaczki w miniówkach ci nie pasują. "Keep on trying" nr 2.

Jerry_D - nie no daj spokój, ja jestem wrażliwym chłopcem, płaczę na królu lwie... :(
ale nie wrzucaj mnie do jednego worka z brodatymi chłopami w miniówkach

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-05-21 20:17:45
21.05.2026 20:42
Megera_
2.15
4
odpowiedz
Megera_
162
Furia

mgr. Kuba ja po prostu uważam, że słabe jest krytykowanie z pozycji wypierdzianego fotela, eventów, które od lat jednoczą ludzi z podobnymi zainteresowaniami, pasjami - i to takich eventów które niczemu nie szkodzą i nikogo nie obrażają. No ulżyło ci jakoś, że sprowadziłes tysiące ludzi do futrzastych zboczeńców?  Samemu nawet nie wiedząc o czym się wypowiadasz?

21.05.2026 20:56
Silas1415
2.16
5
odpowiedz
Silas1415
31
Konsul

mgr. Kuba  Ehh, aż też napiszę. Wydaje się, że masz tu strasznie skrzywione podejście jak wyglądają takie konwenty. Jasne, są tu tak zwani femboye, crossdresserzy, co też będą cosplayować dane postacie kobiece, będąc przy tym chłopakiem i już nawet nie biorąc tu pod uwagę czy to jest jakkolwiek coś złego (a imo nie, nic mi do tego), to racjonalnie do tego podchodząc - jest to znaczna mniejszość, jak i ogólnie femboyów, crossdresserów w społeczeństwie. Druga sprawa, że od razu jak ktoś same cosplaye podziwia, lubi, robi sobie z nim zdjęcia, to od razu musi tu wejść jakiś kontekst seksualny, a nie dajmy na to podobna zajawka do popkultury, do samego rękodzieła (bo często cosplaye tworzone są samemu)? I nie mówię, że nie ma creepów, na pewno się jacyś znajdą i mam nadzieję, że jeśli się z tym ujawniają, to zazwyczaj ochrona działa, ale piać tu nad tym, że uczestnicy wydarzeń to bana powinni dostać, powinni być odizolowani od społeczeństwa i tak dalej, jest tak strasznie radykalne, że... też szczerze życzyłbym tego samego ludziom twojego pokroju, bo to dopiero zatruwa środowisko. 

I to tak przy okazji, że jesteśmy na forum o grach, to w growej kulturze też istnieje tak wiele głupich stereotypów, które nawet dzisiaj żyją przez media, że jaki to nałóg, że jaka w tym przemoc, że marnowanie życia i kiedy się z tego wyrośnie. Strasznie jest to smutne, a niestety też po prostu głupie. 

A co do piwa, to odświeżyłem to sobie dla jajec i wcale nie pisałeś o piciu codziennie, przynajmniej nie na początku - tak jak tutaj, poleciałeś radykalizmami, jak to, cytując dosłownie początek: "Piwo to jest dla dzieci albo dla mentalnych żuli (wiesz 4paczek co wieczór hehe normalnie ładujemy musi być hehe na rozluźnienie hehe)" i jak spadła na Ciebie słuszna krytyka, że co to za bzdury kompletne, to wtedy przeszedłeś do tego chlania codziennie.

post wyedytowany przez Silas1415 2026-05-21 21:00:46
21.05.2026 22:17
adam11$13
📄
2.17
2
odpowiedz
adam11$13
142
EDGElord

Przynajmniej miałem w końcu pretekst aby zrobić nową toplistę.

https://www.gry-online.pl/top-listy/575/ (dobre gierki polecam cieplutko)

Btw. zapraszam do stolycy na Furwalk w czerwcu. Tak w ogóle to zawsze mam to naiwne przeświadczenie, że jak ktoś ma tutaj wysoki level to raczej pisze sensowne rzeczy, ale czasami niestety i tak się na to nabieram.

post wyedytowany przez adam11$13 2026-05-21 22:35:54
21.05.2026 22:19
hopkins
2.18
1
odpowiedz
hopkins
237
Zaczarowany

Ktoś ostatnio podbił Leniwą Karczmę i mgr. Kuba, to prawdziwy ziomeczek był walący browary i jarajacy blanty w ogólniaku. Teraz taki prawilny się zrobił!

22.05.2026 08:38
mgr. Kuba
2.19
odpowiedz
mgr. Kuba
173
-

Megera_  ale jakiego wypierdzianego fotela xD wciąż, Twoja skala życia mężczyzny to fotel albo miniówka. Więc skoro tak to wracaj do garów, bo skala życia kobiety to gary albo nie wiem - onlyfans. EOT, szkoda literek. A Ty idź się przewietrz, dotknij trawy, to że Twój mąż to jakaś inkantacja Ferdka Kiepskiego i wyładowujesz męskie żale to nie znaczy że świat tak wygląda.

hopkins  
Ktoś ostatnio podbił Leniwą Karczmę i mgr. Kuba, to prawdziwy ziomeczek był walący browary i jarajacy blanty w ogólniaku. Teraz taki prawilny się zrobił!
Wow. Niesamowity jesteś staruszku. Niesamowicie żenujący. Tak na poważnie bierzesz i piszesz jakieś wrzuty o parówach i odwołujesz się do czegoś sprzed 15lat? Wow. Na bide masz z 50tkę - patrząc na to że jesteś na tym forum od zawsze - powinieneś wymagać od siebie cokolwiek a tymczasem ja z czasów nastoletnich pijący i jarający siuwax (to jakiś powód do wstydu według Ciebie? :d), miałem więcej ogłady. Podrzucić Ci nie wiem, mój Twitter? Przeczytałeś już wszystkie moje wpisy na tym forum? Dawaj, napisz coś jeszcze tak wybitnego. Albo lepiej zamiast stukać w klawiaturę postukaj se w czółko i echa posłuchaj. I wróć jak Ci demencja odpuści.
Ale za info o podbicie leniwej dzięki, przejrzę chętnie bo mi umknęło a fajny sobie wątek prowadziliśmy z "ziomeczkami".

A co do piwa, to odświeżyłem to sobie dla jajec i wcale nie pisałeś o piciu codziennie, przynajmniej nie na początku - tak jak tutaj, poleciałeś radykalizmami, jak to, cytując dosłownie początek: "Piwo to jest dla dzieci albo dla mentalnych żuli (wiesz 4paczek co wieczór hehe normalnie ładujemy musi być hehe na rozluźnienie hehe)" i jak spadła na Ciebie słuszna krytyka, że co to za bzdury kompletne, to wtedy przeszedłeś do tego chlania codziennie.
Silas1415  człowieku dosłownie zacytowałeś mnie gdzie napisałem "CO WIECZÓR" i puszczasz salwę o tym że dopiero jak się zreflektowałem to zacząłem pisać o "codziennym". No ludzie. Zbijcie se piątkę we trójkę. Winszuje.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-05-22 09:28:23
22.05.2026 09:16
hopkins
2.20
3
odpowiedz
hopkins
237
Zaczarowany

mgr. Kuba  Kubus zajaraj sobie, wyluzujesz!
To Ty sie zachowuejsz jak 50 letni dziad :)

post wyedytowany przez hopkins 2026-05-22 09:22:56
22.05.2026 12:36
Silas1415
2.21
odpowiedz
Silas1415
31
Konsul

mgr. KubaW nawiasie, jak przedstawiasz to bardzo przesadne podejście, a poza nim bardzo ogólnie rzucasz, że piwo to dla dzieci, dla mentalnych żuli, później, że dla patologii i że lepiej driny pić xD No i co, driny to już okazyjnie i spoko, czy tu nadal w tej konwencji, że... nadal codziennie i to jednak wychodzi lepiej? No średnio to wyglądało, jakbyś czepiał się o to codzienne picie, a bardziej, że masz do tego personalny uraz - do czego później się trochę przyznajesz i przez to bardzo ekstremalnie patrzysz na cały klimat wokół piwa, niestety też z dość wywyższającym podejściem, bo sam robisz teraz to rzadko. No ale, okej, nie będę się kłócił, jak mówisz, że od początku Ci o to chodziło, że puentą było "alkoholizm zły", a ludzie cię wyśmiali bez przyczyny, to okej, mea culpa :)

22.05.2026 19:13
2.22
odpowiedz
SabiSabi
7
Legionista

mgr. Kuba Kolega po prostu chciałby się przyłączyć, tylko nie wie, jak zagadać.

21.05.2026 13:21
Szlugi12
3
7
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL
Image

Jak pyrkon to klasycznie:

21.05.2026 13:45
ereboss
4
5
odpowiedz
ereboss
90
Tutejszy troll

Ange Ushiromiya 
Nie ma co słuchać takich dinozaurów jak mgr. Kuba  Uwielbiam, gdy ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia ale cóż, to internet. „Nie znam się, ale się wypowiem” to chleb powszedni. W każdym razie byłem na Pyrkonie pięć razy. Jeśli chodzi o autografy, to trzeba się nastawić na czekanie. Ludzie potrafią zbierać się kilka godzin wcześniej. Wszystko zależy od tego, jakiego kalibru jest artysta. Ja załapałem się bez tokena na obsadę Wiedźmina 3, ale czekania było dobre 2–3 godziny w zeszłym roku. Na PGA czekaliśmy na Mike’a Pondsmitha około godziny, ale warto było autograf + zdjęcie w cosplayu z CP2077, hehe. Więc wszystko zależy od ciebie czy chcesz chodzić po targach, czy stać w kolejce. Często zdarza się, że artysta swobodnie chodzi po targach i można wtedy podbić po zdjęcie/autograf. Ja w tym roku niestety odpuszczam Pyrkon ceny hoteli są kosmiczne, a ekipa się wysypała... Ale na PGA na pewno się stawię :D

post wyedytowany przez ereboss 2026-05-21 13:51:19
21.05.2026 14:24
Wrzesień
😜
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Wrzesień
81
Idiot Doom Spiral

Pro tip: jeśli ta osoba jest faktycznie znana, to na pewno w necie jest gdzieś zdjęcie jej podpisu. Jak trochę potrenujesz, to będziesz mógł go sobie złożyć sam, bez stania w kolejkach. Dopóki nie będziesz sprzedawał jakichś drogich pamiątek, to nikt tego nie sprawdzi.

22.05.2026 01:16
WolfDale
5.1
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Wrzesień protip 2 - można sobie taki wydrukować nawet na zdjęciu czy na czym tam się chce. 🤪

21.05.2026 20:19
6
odpowiedz
MegaAnthar
1
Legionista

Ja wolę pyrkać w domu

post wyedytowany przez MegaAnthar 2026-05-21 20:23:27
22.05.2026 01:18
WolfDale
😂
7
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Via Tenor

One fajne są, dziewczynki z siusiaczkami

22.05.2026 17:42
Janczes
8
odpowiedz
Janczes
250
You'll never walk alone

daj znac potem czy udalo sie zdobyc ten autograf ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl