Czemu w dota2 w TI grały cioty?
Ostatnio był turniej w docie, 5 mln $ dostali Chińczycy (1 mln usd na łebka), a cały ten turniej to była kpina, wszyscy grali tam jak cioty, jak randomy z netu, nie różnili się skillem od przeciętnego polaka, czy ruska z randomowej gry zwykłej. Jak to jest, że na turnieje wybierają ludzi, którzy ewidentnie nie mają wyższych skilli od Kowalskiego? Przecież na takich turniejach powinni być sami hardkorowcy, ogarnięci ludzie, a nie łajzy jak przeciętny gracz. Równie dobrze ja i wy moglibyśmy zagrać lepiej od tych drużyn pseudo esportowych.
Załóż team, znajdź sponsora i jedź na turniej, nikt ci tego przecież nie zabrania. Skoro jesteś tak zajebisty, na pewno nie będziesz mieć z tym większych problemów.
na turniejach chyba nie było ani jednej osoby z Polski, oznacza to, że w Polsce nikt nie mógł znaleźć sponsora, widocznie sponsorzy w Polsce gardzą dotą
Ba, nawet sponsora nie trzeba. Wystarczy pojechać na wakacje, pozbierać z drużyną Pakisom trochę szparagów i za zarobione pieniądze jechać na turniej. Jak się wymiata, to już później sponsor sam się znajdzie. Było tak w przypadku jednego teamu, tylko nie jestem pewien, czy chodziło o szparagi, czy jednak truskawki.
Ja w podobny sposób zamierzam wygrać mistrzostwa fortepianowe. Ostatnio wyczaiłem, że tam płacą za bicie w te białe i czarne klawisze.
ile kasy trzeba uzbierać? z 5-10 tysięcy zł? A może więcej by spamu teamów nie było? i jak pojedzie się na turniej to za przegraną nie ma się nic i jest się stratnym 10k zł lub więcej? Jak tak to wiadomo dlaczego mało kto chce tam zagrać wykładając swoją kasę, ci mający sponsorów nie muszą przejmować się przegraną bo oni nie stracą ani złotówki. Bilety na samolot i na wizę też sponsor da.
Dlatego polskiego teamu nie było żadnego bo na polskie warunki wydać tyle kasy na wszystko z ryzykiem nie dotarcia do pierwszego miejsca jest zbyt duże. Dodatkowo nie każdy ma 4 znajomych w docie, którym ufa, że nie odwalą czegoś.
Dodatkowo nie każdy ma 4 znajomych w docie, którym ufa, że nie odwalą czegoś.
Otóż to. A oni mieli, dlatego wygrali.
swoją drogą poproszę o link, gdzie jest napisane jakie warunki trzeba spełnić i ile trzeba zapłacić by zagrać na mistrzostwach w docie
nic nie trzeba placic... invite only.
najlepsze druzyny na swiecie sa tylko zapraszane, czyli najpierw musisz zaistniec w rankingu i piac sie do gory. Nie ma to nic wspolnego ze sponsorami. Sponsorzy jedynie sa po to, zeby np mozna poswiecic cale zycie grze (rezygnacja z pracy).
@Starcra rozśmiesza mnie fakt Twojej pewności żebyś cokolwiek ugrał na tego typu turniejach.
widocznie sponsorzy w Polsce gardzą dotą Nikt tą grą nie gardzi, po prostu nie jest tak popularna w naszym kraju jak LoL i tyle, ta gra jest popularna w Azji i Rosji, oglądałem turniej z doty i wątpię byś grał lepiej od nich.
Nikt nie gra lepiej od nich, co jest potwierdzone dużą ilością turniejów poza Internationalem. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby w jakimś otwartym turnieju amatorska drużyna wygrała albo chociaż doszła do półfinałów.
W Polsce zwyczajnie nie ma odpowiednio dobrych/odpowiednio zdyscyplinowanych graczy.
To tylko troll nie przejmujcie sie. Ma ból dupy że to nie on teraz ma ten 1mln$ i nie kąpie się w szampanie ;p
Jeśli te teamy z turnieju prezentowały wg was niesamowicie wysoki poziom w docie to szczerze bardzo wam współczuję, że gracie sporo gorzej od przeciętnego 10 letniego ruska.
ile kasy trzeba uzbierać? z 5-10 tysięcy zł? A może więcej by spamu teamów nie było? i jak pojedzie się na turniej to za przegraną nie ma się nic i jest się stratnym 10k zł lub więcej? Jak tak to wiadomo dlaczego mało kto chce tam zagrać wykładając swoją kasę, ci mający sponsorów nie muszą przejmować się przegraną bo oni nie stracą ani złotówki. Bilety na samolot i na wizę też sponsor da.
Ale o co ci chodzi? Przecież jesteś tak zajebisty, że i tak byś wygrał. W końcu tam sami przeciętniacy są.
Starcra pokaż nam swój profil na dotabuff jestem pewny, że twój winrate jest bliski 50%