Mam takiego kompa:
Procesoe: Intel Dual-Core E5500 2.80 GHz 1.40 GHZ
RAM: 2 GB
Grafika: NvIdia GeForce GT220 1 GB DDR3
System:Windows 7 32-bit
i mulą mi takie gry jak Cod BO, Trainz Railroad Simulator 2006 kompa czyściłem ale dalej mi muli.
Mało RAMu, kiepski procesor, tragiczna karta graficzna.
Niech zgadnę. Laptop "do grania" za 1600 zł?
na nieco gorszym grałem w Cod:BO bardzo płynnie z prawie na maks ustawieniami (engine ma już swoje lata i nie wymaga maszyny z nasa) więc problem radzę szukać w zbyt pofragmentowanym dysku, odczytywanie danych do ramu zajmuje więcej czasu dlatego muli,
zapuść defragmentacje albo systemowym albo jakimś innym programem do defragmentacji dysków (ja używam Diskeeper)
GT220 i wiadomo dlaczego mulą gry.
Procesor też za dobry nie jest .
tak dla jasności koledzy sugerują sprzedaż komputera i zakup nowego
Chłopie ja miałem dużo gorszy to aż mi było wstyd pisać że mi coś wolno gry chodzą :P
Może płyta główna padła? Nawet na pewno. Ogólnie to komp słaby, ale jak Black Ops się zacina to dziwne.
...albo odpalasz Battlefield-a na ultra i mówisz ze Ci się wszystko "tnie". :)) (ten zart jest na bardzo wysokim poziomie... tak, na wysokim)
a grafika ja wiem
ram 2 gb przecież mało gier wymaga 4 gb
a co macie do procesora fak w bf3 na ultra nie pogra ale minimalne spełnia bf3 i gier z 2012 nawet
ewentualnie sprawdz ustawienia gry i grafiki w grze
ja mialem tak ze na optymalnych ustawieniach zmienial mi PC na pojedynczą karte graficzną i mi mulilo jak zmienilem na podwójną to smiga
ale expertem nie jestem i na 99% sie nie znam ;)
Dobra oddzielny temat poszukuje dobrej i mocnej karty graficznej co mi polecacie ?
aha i jaką masz płytę i zasilacz ?
edit. uła, za 400 zł to nie zaszalejesz z kartą i prockiem...
OK sprawdzone.
Płyta Gigabyte GA-G31M-ES2D
Zasilacz Pangu Cooling King 600W
nie ma sensu 400 zł pchać do takiego sprzętu. Płyta stara, nie ma co w nią pchać czegokolwiek (max. 4 gb ram obsługuje...), zasiłka to jakiś Pangu (co to za marka oO nigdy nie słyszałem).
Szkoda pieniędzy w to inwestować. Musiałbyś składać peceta od początku.
Ale od czego zacząć ?
Od uzbierania jakieś w miarę odpowiedniej sumy pieniędzy .
Tak jak pisał kolega troszkę wyżej , musiałbyś złożyć nowy komputer jeśli chcesz grać .
Równie dobrze możesz składać komputer stopniowo.
Na początek sprzedaj kartę (z 100zł na allegro może ktoś za to da- po tyle mniej więcej stoją) i wywal zasilacz.
Kup HD7770 (~430zł) i Fortrona HEXA 400W (~140zł).
Procesor wykręć ile dasz radę (nawet na BOXie powinien pójść do ~3,0-3,2GHz).
Już ta zmiana spowoduje że powinieneś poczuć znaczny skok wydajności w grach.
W następnej partii sprzedajesz procesor płytę i RAM (może 200zł dostaniesz), i kupujesz Pentium G8xx (~250zł), tanią płytę na B75 (~200zł) i 4GB RAM (~60zł).
Na całość wydasz jakiś 1100zł (z czego ~300zł odzyskasz ze sprzedaży części), i będziesz miał dość nowoczesny sprzęt na którym wszystko jeszcze przez jakiś czas powinno w miarę działać.
Zasilacz Pangu Cooling King 600W
Allegro.