Tak wiem, że większość będzie grała z angielskim dubbingiem, ale pytanie kieruje do tych którzy tak jak ja zamierzają grać z rodzimym dubbingiem. Kogo byście chcieli usłyszeć w męskiej postaci V, a kogo w kobiecej? ja szczerze mam pustkę w głowie i nie mam zielonego pojęcia. Może Anna Cieślak w roli kobiecej V? ta która podkładała głos Ciri? co do męskiej roli to pustka całkowita. A jak dobrze wiemy 28 września poznamy głównych aktorów. Nie mogę się doczekać.
.
Większość to zagra z lektorem :P
Którego nie będzie ;D
Pewnie nie, ale fajnie by było
Nie była by to głupia opcja, bo sam o tym nawet myślałem. Ale skoro mają zamiar przedstawić głównych aktorów głosowych, to nie ma co na to liczyć.
Uzasadnisz? :)
Lektor to najmniej użyteczna opcja. Zagłusza głosy postaci - zazwyczaj jest tylko głos męski (wiec słyszysz kobietę mówiącą męskim głosem) - nie słyszysz więc akcentu, tonu, emocji w głosie. Równie dobrze można wygłuszyć postać i dać Ivone w tle.
Powiedziala to osoba, u której w tv leci 100% zagranicznych filmów z lektorem. W Stalkerze i Stranflehold może też wybierales napisy?
Bez sensu lektor. Zagłusza aktorów, słyszysz jeden męski głos pozbawiony emocji u każdej postaci. Cała praca aktorów idzie na marne, bo słychać tylko ten cholerny monotonny głos. Lepsze już są oczywiście napisy
@Hydro2
Stalker to wyjątek, bo tam akurat pasował
Granie w polską grę po angielsku to jak oglądanie anime/granie w japońską grę po angielsku. Czyli dramat.
Facet V - Krzysztof Banaszyk (Vernon Roche z Wiedźmina), Kobieta V - Monika Pikuła (Shani z Wiedźmina, Ashley z Mass Effecta) lub Julia Kołakowska (Cerys z Wiedźmina).
Nope. To są preferencje osobiste. Pudło.
Jako On V, Artur Dziurman. Jak V Ona, Magdalena Różdżka.
Żebrowski on
Mam nadzieję, że nie wezmą jakichś oklepanych głosów. Przydałby się ktoś kogo nie było do tej pory w polskich wersjach językowych, a na pewno nie ktoś kto już miał główne role.
Jedyne co w tym fajne, że trochę przypomina filmy na VHSach co może pasuje do tej gry, ale mimo wszystko i tak kiepski pomysł, lektor w grze.
Jedno wiem na pewno. Rozenek musi być w Cyberpanku.