Company of Heroes 2 AFERA!!

Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz
24.07.2013 16:08
1
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

Company of Heroes 2 AFERA!!

User Score
2.5 out of 10 (wczoraj 5.8)

Generally unfavorable reviews
based on 1103 Ratings(wczoraj ok 400)

Nagle tyle ocen jeszcze wczoraj było ok.400 teraz 1103

Coś sie stało???

24.07.2013 16:14
2
odpowiedz
Eraz_NPC
161
Legend

Macierewicz już jedzie...

Nigdy nie traktuje poważnie "mety" gry od społeczności, gdzie między recenzentami a społecznością jest rozstrzał prawie 6 punktów. Bo tu po prostu zadziałały trolle.

24.07.2013 16:16
3
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Poczytaj oficjalne forum. Rosyjscy fanatycy mszczą się za to, że Sowieci nie zostali pokazani w dobrym świetle.

24.07.2013 16:19
4
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

Mszczą sie? Przecież to czysta prawda!! Ruscy nie byli lepsi od Niemców!!

24.07.2013 16:21
5
odpowiedz
Eraz_NPC
161
Legend

A może mi ktoś napisać w spoilerze co takiego było w tej kampanii konkretnie, że Rosjanie się tak oburzają? Kolejna afera z pijanym żołnierzem a'la Codename Panzers, czy jednak coś bardziej normalnego?

24.07.2013 16:22
nagytow
6
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

spoiler start

Pija alkohol!!!

spoiler stop

24.07.2013 16:27
7
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

Gnoll -->Strzelanie do swoich nie ma odwrotu, mordy na Polskich partyzantach,radzieccy żołnierz mięso armatnie itp. zagraj to zobaczysz

24.07.2013 16:29
8
odpowiedz
Eraz_NPC
161
Legend

No ale to wszystko prawda, i to wcale nie odosobniona. O co im chodzi? O film "Wróg u bram" też się wściekali?

24.07.2013 16:32
nagytow
9
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Gnoll tu nie chodzi o to, czy to prawda tylko o ogolne przedstawienie ich narodu. Wszyscy pogodzili sie, ze to nie Niemcy rozpoczeli wojne ale Sowieci = Rosjanie.

24.07.2013 16:35
wysiak
😊
10
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

gnoll --> No jak nie jak tak, nawet w komentarzach na metacriticu jakis geniusz strzelil zdanie
The campaign story is awful, I think they used the same historical adviser from the movie "Enemy at the Gates"

Fajnie sie piekla, i wyglada, ze szczerze - ciekawe jak wyglada wersja historii, ktorej ucza ich w szkolach na temat ich udzialu II WS, np co wiedza na temat obrony Stalingradu:)

I czy np w ogole maja pojecie o istnieniu paktu Ribbentrop-Molotow.

Odnosnie picia - kiedy ostatnio zwiedzalem z zona Miedzyrzecki Rejon Umocniony, przewodnik opowiedzial ciekawa anegdote, otoz Armia Czerwona 'odbila' ten obiekt prawie bez strat, bo Niemcy wczesniej sie wycofali, i go nie bronili. Prawie bez strat, bo kilku zolnierzy bohatersko utopilo sie w wielkiej kadzi spirytusu, ktora odkryli podczas zdobywania pobliskiej destylarni.

24.07.2013 16:36
11
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

Ale żeby nagle taki hejt? Przecież już miesiąc po premierze!

24.07.2013 16:55
Manstein
👍
12
odpowiedz
Manstein
64
Huzio

wysiak - słyszałem tą samą historię rok temu jak tam byłem :)

24.07.2013 20:04
13
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

User score 2.3 i spada :/

24.07.2013 21:48
14
odpowiedz
Eraz_NPC
161
Legend

User score 2.3 i spada :/

Ponownie - co z tego? Z powodu sfrustrowanych pseudopatriotów mam nie kupować gry? Bez jaj... dla mnie może mieć i -5/10.

25.07.2013 00:34
15
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Gry masz nie kupować, bo Relic i SEGA totalnie zlewają grę i prośby community. W multiplayerze szerzy się lag, jednostki mają opóźnione AI, brak balansu po ostatnim patchu jest tak duży, że Niemcami gra 80% graczy (dosłownie, masz podane kiedy szukasz gry), zamiast patchy i obiecanych leaderboards, wychodzą tylko kolejne skórki do pojazdów, a miesiąc po premierze dowódców z DLC jest 3x więcej niż w grze. Na forum zamykane są wszystkie tematy krytykujące postawę Relica/SEGI itd.

Natomiast fabuła SP sama w sobie jest bardzo prawdziwa.

25.07.2013 09:29
16
odpowiedz
modzel18
57
Konsul

Dobrze że ja gram ruskimi. 64 bitwy ruskami a 4 niemcami. Wczoraj grałem 5 bitew i trzy wygrałem ruskimi, więc co do balansu to moim zdaniem liczy sie taktyka. Ruskimi trzeba zajmować od razu na początku te punkty strategiczne później dobrze je ufortyfikować i Niemcy nie przejdą.Ale co do lagów to przyznaje ci racje już 5 razy gra mi sfreezowała od razu na starcie, cholernie to wkurza. Reszta jest w porządku jak dla mnie

25.07.2013 17:20
17
odpowiedz
Inquisitio
117
bling
Wideo

Lepszy gracz zawsze wygra z gorszym, ale tu już nawet nie chodzi o Twoje odczucia ale profesjonalnych graczy na najwyższym poziomie.

Np. niemiecki strafe : http://www.youtube.com/watch?v=tuuS4qa5fPU

Kosztuje stosunkowo niewiele a potrafi unieruchomić i doprowadzić do zniszczenia gigantycznej ilości piechoty. Pamiętaj przy tym, że działa nawet na jednostki uciekające :) Czy meta-game, po stronie Sowietów z pojazdów liczy się tylko SU-85 (IS-2 jest już rekordowo bezużyteczny, ISU-152 jest za miękkie jak na TD w porównaniu z tym co kosztuje), natomiast Naziści mają o wiele więcej opcji. I koniec końców co z tego, że Su-85 kontruje z daleka Panterę (na bliższych dystansach ta po prostu Su oflankuje), skoro w mecie Naziści mogą wytoczyć Elefanta, którego nie kontruje nic.

25.07.2013 17:53
18
odpowiedz
Gniewomir_NPC
119
Legend

Jakby dali hamerykańską kampanię i stronę konfliktu to góra (ta nad Relic) wzięłaby się może bardziej do roboty. Byłoby jeszcze więcej DLC ale i może jakieś łatki by się przypałętały?

25.07.2013 18:25
19
odpowiedz
Ultimus_Maitas_NPC
11
Centurion

No kuźwa pierwsza gra o 2 wojnie światowej gdzie nic nie utajniono Niemcy(Majdanek),(Sowieci rozstrzeliwanie AK-owców,rozkaz 227 itd) no i oczywiście ruscy na forach.Bo ktoś obraził ich przenajświętrze imperium,które pragnęło tylko wspólnego dobra obywateli wszystkich krajów,a w szczególności słowian:PWiem,że każdy broni swojego kraju,ale niektórzy zarzucają twórcom,że nie czytali podręczników od historii.To jest po prostu absurd i ironia w czystej postaci:P

Forum Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl