CoD MW3 czy Battlefield 3? - dość nietypowo
Witam, zastanawiam się nad zakupem którejś z tych gier, aczkolwiek mam mały problem. Polega on na tym że posiadam internet z limitem (innej możliwości niestety nie mam), dlatego chciałbym spytać się Was ile zajmują różne patche, aktualizacje i różne takie pierdoły, które trzeba ściągać, aby zagrać na multi. Bardzo proszę o szybką pomoc.
A ile dokładnie? Słyszałem coś że nawet 5 gb co wydaje się mi trochę chore i nie mogę w to uwierzyć, dlatego się pytam. Dokładam jeszcze to samo pytanie ale odnośnie Bad Company 2.
Nooo, coś około 5Gb mi ściągało. Na pewno było 4 ze sporym kawałkiem.
W BC 2 nie grałem.
W mw3 to maly pryszcz ;) w każdym razie nie polecam tej gry do multi bierz cod2 albo cod4
A jak z ilością graczy w cod4? I czy też po kupnie nie zasypie mnie aktualizacjami?
Dalej dużo ludzi gra, potrzebne są dwa patche:
1.6 282,6 MB
1.6 do 1.7 38,1 MB
A BF3 na pewno ma gigabajtowe aktualizacje (DICE ;_;).
Dziennie gra jakieś 50 tys ludzi przynajmniej tych korzystających z xfire. coś tam pobrac się przy wchodzeniu na serwer np promod na którym grać polecam Up patch 1.7 musisz pobrać sobie sam i zainstalować
Na takie patche mogę sobie pozwolić. Dzięki przekonaliście mnie, dzisiaj niedziela handlowa to wyskoczę i kupię.
W media markt jest promocja 2 w 1 mw1 i mw2 za 100 zł
Ja również polecam CoDa 4. Możesz wziąć wersję GOTY, która jak wynika z internetu:
Call of Duty 4: Modern Warfare Game of the Year Edition oferuje mapy niedostępne w wersji podstawowej, nowe rodzaje broni i poprawioną grafikę gry.
Kupowanie badziewia tylko dlatego ze ma mniejsze patche... boze co za paranoja...
Cremek cod to nie badziew. Lubisz bf to sobie graj, dla mnie np to nudna produkcja ale rozumiem że wielu się podoba podobnie jak cs czy z innej beczki starcraft których nie tkne. koniec tematu
Cremek
To co? Mam kupić Battlefielda 3 w którego zagrałbym na multi najprawdopodobniej w lutym albo marcu? Jeśli nie byłoby oczywiście kolejnych aktualizacji, a pewnie będą.
Up jeśli zależy Ci na dużych mapach i pojazdach to jest jeszcze BF2 tam pewnie trochę ściągania też będzie ale gra jest bardziej skillowa od nowych bf podobnie jest z całą seria cod im starszy tym lepszy i bardziej wymagający
Polecam Battlefield 3 ! Sam go kupiłem i muszę go sprzedać bo mam za słabego kompa ;/ Single działało na Średnich a Multi na Niskich mi się tnie ;/ możesz go ode mnie odkupić po niższej cenie niż w Empiku np.
Tu moja oferta "samego" konta Origin/EA z Battlefield 3:
https://www.gry-online.pl/forum/sprzedam-konto-originea/z5b3cd72?N=1
A tu oferta konta Origin/EA wraz z płytami "czyli nie musisz ściągać 14 GB danych + 4 GB aktualizacji":
https://www.gry-online.pl/forum/sprzedam-battlefield-3-1/z9b3cd76?N=1
Możemy trochę negocjować cenę moje GG: 1189959 e-mail: [email protected]
Jak to nie musi ściągać? to pliki nie muszą być na jego dysku? są przypisane do konta?:D bez kitu powaznie?
Ironhiden: Może nie próbuj robić ludzi w balona? I tak będzie musiał ściągać aktualizacje, chyba że mu na płytę nagrasz, ale i tak na pewno kiedyś znowu będzie jakiś zarąbiście duży patch np. przy kolejnym DLC.
Wielka_Wieśniara
Jeśli kupi z płytami to instaluje z płyt i nic nie ściąga.
XineX
Na płytach znajduje się już ta aktualizacja dokładnie na płycie nr. 2 << a jeśli się mylę to lepiej ściągnąć później 4 GB niż 18 GB czyli gra 14 + patch 4, ale raczej się nie mylę bo instalacja trwała 20 - 30 min. i wątpię żebym ściągnął te 4 GB tak szybko gdyż po instalacji gra normalnie działa.
gry już by nie ściągał ale aktualizację tak :)
Wez BF3 i fajnie jakby ktos mial neta z towim kolegow normalnego, to bys mogl zabrac kompa i u niego zassac aktualizacje.
Kupiłem już CoD4, mogę grać na multi bez instalowania patchów. Gra jest świetna, multi fantastyczne. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Patch 1.7 polecam jednak wgrac. no i nie graj na zwykłych dm czy tdm. promod to jest esencja tej gry
Wgrałem 1.7 i nie mogę wejść na żaden serwer, bo wymagana jest wersja 1.6 ;/.
hehehe to znajdz serwery 1.7 :P jest ich całe mnostwo zainstaluj sobie xfire nie bedzie problemu tu masz ip jednego na ktorym gram 78.46.61.151 :3072
jak by co to pisz na gg 6518359 ewentualnie xfire nick dziad5