Witam mam taki problem otóż gdy MW2 się już pobrało chciałem sobie pograć,włączałem gre a tam było napisane: Finalizowanie instalacji : 1%... i potem taki błąd : Serwery steam są w tej chwili zbyt zajęte by zająć się twoją sprawą - kod błędu (2).Wysyłało mnie potem do supportu i było coś napisane,że to wina plików fat32,dokładnie nie wiem,i że przeniesienie steama na dysk C załatwi sprawę. No ale w tym problem,że mój dysk C nie ma takiej pojemność,bo mieści tylko system.Dodam,że to nie pomogło :
Instalacja najnowszych sterowników
Instalacja gry na nowo
Przeinstalowanie steama
Usuwanie pliku ClienRegistry.blob
Antywirusa nie mam ani firewalla itp
Sprawdzanie spójności plików gry/defragmentacja plików gry.
Dodam,że gra pare miesięcy temu działała bez zarzutów. PILNIE PROSZĘ O POMOC,BO JUŻ NIE WIEM,CO ROBIĆ.
Wszystkie dyski mają system plików NTFS - a na supporcie coś pisali że to wina plików fat32
Dokładniej: Typowe numery błędów
Instalacja nie została ukończona (2)
Błąd ten najczęściej był powiązany z systemem plików FAT32, który został naprawiony w jednej z aktualizacji Steam.
Część użytkowników zasugerowała przeniesienie instalacji Steam na domyślną partycję C:\\ w celu naprawy błędu.
Jeśli problem dalej występuje, skontaktuj się z pomocą techniczną Steam.
Inne gry ze steama działają czy to jest jedyna twoja gra która z niego korzysta?
No i jaki system?
http://www.mapmodnews.com/article.php?story=Call-of-Duty-Modern-Warfare-2-Errors
Pierwszy punkt.
System - windows XP professional
reszta gier działa bez zarzutów.
MW2 pare miesięcy temu działał
Eh na tej stronce o błędzie (2) nie ma.NO ale spróbuję za moment przekierowania portów.
niektórzy zalecaja też zresetowanie routera.
Internet (dostawce) ma sz tego samego co wtedy gdy COD działał?
Bo to jest chyba jakiś problem z połączeniem.
Próbujesz oczywiście na prawach administratora?
tak mam tego samego dostawce,na prawach admina tez
Moze to przez to ze od czasu kiedy gralem router byl i modem byl wielokrotnie resetowany
Eh tego przekierowania portów za bardzo nie ogarniam - mam router linksys wrt54gl z oprogramowaniem tomato.
Restart routera nie poskutkował
No to nie wiem,co już robić.Format dysku systemowego ?
Zabawa z portami nie pomogła?
Format wcale nie musi pomóc.
Cos blokuje jakieś połaczenia. Z tego co ludzie pisza to czasem nie bardzo wiadomo jak to obejść. :(
Wyłączyć na chwilę zaporę?
Caly czas jest wyłączona ;/
Dobra może jak da rade to spróbuje na jakiejś innej sieci.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=362096 tutaj widzę ten sam problem i przedtem też działało..
Juz uzyskalem odpowiedz na temat mojego problemu i bylo to powiazane z blokada portow przez dostawce internetu , zadzwonilem do pomocy technicznej i oni mi wyjasnili kotre porty mam odblokowac i teraz wszystko juz dziala .
To jest z forum call of duty - jakiś typ miał taki sam problem ,tyle,że w MW3.Odblokowanie portow pomoglo,tyle ze ja jeszcze nie umiem ich odblokowac.
Sprawdzałem na tej stronie dostępność portów :http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ okazało się,że są zamknięte.Tyle,że ja za bardzo nie wiem co gdzie wypełnić :| Tutaj screen,proszę,aby ktoś mi powiedział co muszę w danym polu wypełnić.
Przecież wszystko masz bardzo prosto wyjaśnione na tej stronie. Wpisujesz swój adres IP, wybierasz protokół (UDP, TCP) i port który trzeba odblokować (lub zakres portów). Add, save i restart (o ile jest konieczny).
edit: Wypełniasz tylko rubryki: Proto / Ext Ports / Int Adress.
Proto - protokół, który ma działać na danym porcie. TCP, UDP albo oba. Jeżeli nie wiesz, to wybierasz oba
Src Address - Adres IP lub ich zakres. Tylko z tych adresów będzie się można połączyć przez dany port. Jak widać może być pusty
Ext Ports - port lub porty, które ktoś będzie musiał podać, żeby połączyć się z zewnątrz.
Int Port - port lub porty wewnątrz sieci. Ustawia się tylko wtedy, gdy mają być inne, niż zewnętrzne.
Int Address - Adres komputera, na który trzeba przekierować port
Description - Opis. Wpisujesz cokolwiek, żeby wiedzieć potem, co robi dana reguła.
Przekierowanie portów nie pomogło...no to ja już naprawdę nie wiem :|
Pisałem przecież,że nie posiadam żadnego oprogramowania antywirusowego ani zapory systemowej.
Wybaczcie za odkop,ale poprostu mnie to już denerwuje.Przed chwilą ściągnąłem mw2 i znowu to samo....
Zmiana języka coś by dała.. ?