cod mw2 - pomocy
Zainstalowałem MW2, teraz od nowa ze Steama ściągają się pliki, wszedłem na poradnik jak zainstalować gre z płyty próbująć "Ponowną instalację" Dupa to samo.
Może mi ktoś wyjaśnić jak zainstalować tą grę tak aby ten jebany steam bezczelnie nie ściągał mi gry od nowa z Serwerowni skoro pliki są kopiowane z płyty?
Z góry dziękuję i przepraszam za przekleństwo, jestem trochę już tym sfrustrowany.
Kopiujesz cała zawartość płyty na dysk do jakiegoś katalogu, z menu Steam wybierasz Steam -> utwórz lub przywróć kopię zapasową gry -> przywróć kopię zapasową -> wskazujesz katalog gdzie przegrałeś pliki z płyty i tyle. Wcześniej tylko w bibliotece gier kliknij prawym przyciskiem na MW2 i wybierz "Usuń zawartość lokalną" - najpierw w module do singla, później to samo z modułem do multi (chyba, że pierwszy usunie tez i drugi), abyś przywracał na "czystą" grę.
A na przyszłość przy kupnie gier ze steamworks radzę robić tak samo: aktywacja gry dołączonym do pudełka kluczem "Dodaj grę -> aktywacja produktu w Steam -> klucz", a nastepnie tak jak na poczatku przywrócenie z przegranych na dysk plików. I zero problemów.
ps. Jeśli Steam pobiera te pliki i przez to nie możesz usunąć ich z biblioteki, zastopuj pobieranie i wtedy usuń, dobrze jest dla pewności zrestartować steam po tej operacji.
ps2. Przygotuj się na pobieranie poprawek po przywróceniu. Trochę ich będzie.
Jest instalacja z dysku (wcześniej przekopiowałem zawartość z obu płytek)
Narazie jest "Dysk 1" czy muszę coś zrobić żeby przekopiowało "Dysk 2" P.S Steam włączony i jak narazie jest cholerna aktualizacja MW2 multiplayer 11gb. O co kaman? Obie płyty skopiowałem i przywracam (usunąłem zawartości lokalne z obu wersji)
mam pytanie czy aktualizacje do MW2 SP zajmują 1173 mb?
Bo tyle mi się zaczęlo sciagac
Trzecie pytanie - Czy jak już wszystko będzie działać to czy mogę usunąć zawartość skopiowaną z płyty?
Naprawde chcesz w to grac teraz? Single jak single wiadomo ale w multi ... co 2gi serwer doslownie to hacked z modami
@preDratronIX: nie musisz nic robić, automatycznie zacznie sam brać z dysku 2 o ile pliki sa w tym samym katalogu co z dysku 1. Jak już się wszystko skopiuje, możesz ten katalog z plikami płytowymi skasować. Po aktualizacji możesz sobie natomiast zrobić kopię zapasową (Steam -> utwórz lub przywróć kopię zapasową gry -> utwórz kopię zapasową zainstalowanych gier -> wybór gry ), aby na przyszłość posiadać możliwie jak najaktualniejsza wersję instalacyjną bez potrzeby zasysania megabajtów poprawek (będą już w kopii zapasowej).
A co do rozmiaru poprawek - tak, to możliwe, że tyle zajmują :]
Steam jest jakiś powalony. Miałem aktualizacje w 98% (11gb ....) Wstrzymana była nie wiem czemu, wznowiłem ją i od nowa idzie - What the...
jeszcze mam taki problem... odpalam multiplayera i wyskakuje błąd
Finalizowanie instalacji....coś tam Kod błędu (2)
Sprawdź spójność plików gry przed uruchomieniem Biblioteka -> prawym klikiem myszy na grę -> Właściwości -> Pliki lokalne -> Sprawdź spójność plików gry.
aope nadal nic, dzięki za chęci w pomocy ale to nie działą. Zrobiłem jak kazałeś ale nadal to samo.
Ja to co najwyżej zaporę mogę wyłączyć :D
może to wina że MW2 jest 50% tańsze i serwery są przeciążone - oby. I mam nadzieje że za pare dni będzie dobrze, bo wcześniej takiej sytuacji nie miałem. Wszystko było cacy. Teraz takie kwiatki mam.