Coca Cola ,Pepsi ,czy są zdrowe (uzależnienie)
Otóż chodzi mi o to że chyba jestem uzależniony od Pepsi ,nic innego mi nie smakuje,soki,herbaty,woda mineralna ,w ogóle mi nie smakuje,tylko Pepsi bądź Coca cola codziennie chleje 2,5 litra pepsi ,też tak macie?,dzisiaj to pobiłem rekord 3,5 litra przez cały dzień
Na stare lata będziesz mieć sieczkę w żołądku. Czy właściwie jego brak.
ja się ostatnio uzależniłem od soku pomarańczowego 100% i nie czuje żadnych negatywnych efektów
To, że będziesz miał sieczkę w żołądku to jeszcze nic. Z pewnością po długim używaniu tego syfu stracisz wszystkie zęby.
Żołądek i zęby ucierpią, ja prze kilka lat chlałem to gówno i skutki są odczuwalne, szczegolnie w zębach. Teraz sobie popijam tak kilka razy w roku, od święta, bo mi nadal smakuje.. :)
3,5 l Coli dziennie? Cukrzyca + potencjalna otyłość (to jest jakieś 1400 kcal z samego cukru).
Też lubię, ale tylko w szklanej butelce. Pewnie nie ma tym żadnej różnicy, aczkolwiek nie jestem w stanie przekonać się do plastyku.
Też lubię, ale tylko w szklanej butelce. Pewnie nie ma tym żadnej różnicy, aczkolwiek nie jestem w stanie przekonać się do plastyku.
+1
Wiem, że nie ma żadnej różnicy, ale ja i tak ją odczuwam :)
Wiem, że nie ma żadnej różnicy
Kiedys czytalem jakis artykul, ze jednak roznica jest. Cola w jakis sposob reaguje z plastykiem i moze to wplynac delikatnie na smak, ze szklem takie zjawisko jest znacznie mniejsze i praktycznie bez wplywu na smak coli.
Pierwszą sprawą jest to, że Cola w małych buteleczkach 0.2 ma więcej koncentratu przez co smak jest wyraźniejszy. Natomiast C-C w 2litrowej plastikowej butelce relatywnie ma go mniej przez co na starcie ma bardziej wodnisty smak.
Podobnie sprawa wygląda z wieloma produktami - pierwsza myśl 'więcej wychodzi taniej', a bliżej prawdy okazuje się 'więcej wychodzi gorzej.. i taniej' :)
Secundo to to, że ze szkła wszystko smakuje lepiej. Napijcie się obojętnie jakiego napoju z chamskiego plastikowego kubka, a z ładnej szklaneczki..
Lubię napić się coli bądź pepsi ale bez przesady. 2,5/3 litry dziennie? Puszka coli to ok. 10 łyżeczek cukru z tego co słyszałem. Spróbuj tyle zjeść na raz to zobaczysz co się stanie :O
Uważaj, bo kola robi spustoszenie nie tylko w trzewiach, ale przede wszystkim w uzębieniu. Szczególnie w tak śmiertelnej dawce. Picie prawie 4 litrów coli dziennie - to się nie może skończyć dobrze, to nie jest zdrowie tylko trucizna.
W dużych ilościach nie jest to zdrowa, ale bez przesady.. Jest milion gorszych rzeczy. Codziennie pewnie wszyscy z tego wątku oddychają zanieczyszczonym powietrzem, niektórzy palą papierosy, jedzą słodycze czy robią milion innych "niezdrowych" rzeczy, nie ma sensu się tym martwić tak bardzo.
Sam pije Cole od dobrych paru lat i nie zauważyłem żadnego istotnego wpływu na moje zdrowie.. Może nie piję 3,5l dziennie jak autor wątku, ale z 1 w czasie obecnych upałów na pewno mi się zdarzy.