Co zrobić żeby...
Witam.
Mam grę GTA SA i robię Machinimę. Do filmu potrzebuję żeby ktoś do mnie zadzwonił na telefon w grze. Chodzi o to żeby po prostu CJ trzymał telefon w ręce. I w tym problem. Mam sejva na 100 % (bo kiedyś już przeszedłem) i nikt do mnie nie dzwoni. A ja potrzebuję w danym momencie żeby ktoś zadzwonił. Zna ktoś jakieś porady jak to zrobić? Mogą być mody (tylko CLEO).
Naprawdę nie ma jakiegoś moda, co CJ gdzieś dzwoni i jest dosłownie 20 sekund rozmowy :/
zdaje mi się , że jak olewasz swoją dziewczynę , to ona po jakimś czasie do Ciebie zadzwoni :)
Hah, właśnie chodzi o to że ja w ogóle nei chodzę na randki ;p. Nie chce mi się.
no właśnie , więc nie chodź na randki , a któraś dziewczyna na pewno do Ciebie zadzwoni . Oczywiście nie będzie to miła rozmowa , bo ona Cię nieźle pojedzie za to , że jej nie odwiedzasz itd. :p
A będzie trwała rozmowa conajmniej 20 sekund?
Aha czyli jakąś dłuższą sesję gry muszę zrobić :/
no nie mogę Ci tego zapewnić , ale wydaje mi się , że tak .
No i niestety musisz troszeczkę dłużej pograć . Rozejrzyj się na gtasite po modach CLEO , jest chyba pewien mod z telefonem , chociaż mogę się mylić .
FRAPS mi strasznie tnie :/. Jak gram bez niego mam 20 FPS a jak z nim to schodzi czasem nawet do 2 FPS!
Znacie jakiś lepszy program?
Czekaj, czekaj. 20 fps bez frapsa? Grasz na smartfonie?
Odpusc sobie machinime, jezeli nie masz warunkow sprzetowych, tj. komputera ktory bez problemu da sobie rade z nagrywaniem danej gry.
Sony Vegas to program do obrobki video, nie jego nagrywania.
Polny - AaAaMeNn tym razem ma racje. Z ilością 20fpsów nie masz co się męczyć. Podczas nagrywania fpsy zawsze spadają, więc raczej Ci się to nie uda.
Damian - ale np. nagrałem 1 scenę i utrzymały się te 20 FPS!!!
Na następnej już się coś spsuło i spada do 2 :(
Próbuj nagrywać na inną partycję. Pamiętaj, że musisz mieć dużo miejsca na dysku i minimum 2gb ramu, bo fpsy podczas nagrywania będą szaleć.
Ehhhh, pousuwam dzisiaj trochę rzeczy z kompa :/. Będzie lepiej :)
O bracie. Skoro masz 20 fpsów bez nagrywania, a przy kręceniu spada do dwóch klatek na sekundę, to nie wróżę Ci dobrej machinimy. Swoją drogą - jaki masz komputer, skoro San Andreas tak działa?
Jakiś stary laptop z 2005 roku ;]
Nie długo normalny komputer, ale na tym jeszcze chciałem.
... co? Na tym jeszcze chciałeś co?
http://www.dobreprogramy.pl/Zrzuty-ekranowe,Kategoria,Windows,69.html
Sprawdź, może inny program coś zmieni. Ale nie napalałbym się specjalnie.
Jedyne, co może pomóc, to spróbowanie nagrywania na innym dysku twardym.