Co z tymi kurierami!?
Spać nie mogą? Coś in post zmienił? Od kilku dni już po 5 rano dostaje paczki do psczkomatu. Chyba jakaś nocną zmianę wprowadzili. W sumie ma to sens mniejszy ruch, pusto pod paczkomatem, a i część ludzi już przed pracą odbierze i zrobi miejsce dla kolejnych.
Mi się kiedyś zdarzyło wrzucić paczkę do paczkomatu koło godziny 23, a pół godziny później dostałem informację że przesyłka została odebrana przez kuriera.
Mi się zdarzyło mieć paczkę doręczoną do paczkomatu o 22:00 a myślałem że będzie dopiero rano.
Widocznie spać nie mogą, albo mają taki za...l, że muszą zaczynać bladym świtem. Albo chcą mieć wolne popołudnie.
O piątej to nie, ale przed siódmą u mnie się zdarzało. Co mnie w sumie dziwi, bo ja nie mieszkam nigdzie blisko sortowni i np. stacjonarni kurierzy szybciej niż w południe to się zazwyczaj nie zjawiają.
Więc całkiem możliwe, że pracują po nocach.
Mam to samo. Nie sprawdzałem wcześniej godzin, ale dziś odbierałem paczkę i 4:59 wydana do doręczenia, 5:20 gotowa do odbioru. 21 minut. Jutro ma dojśc kolejna paczka, to sprawdzę i to. Super sprawa, bo mogę wszystko odebrać z rana przed pracą.
Jestem prawie pewny, że mieszkasz w mieście w którym jest sortownia. Kurierzy dzielą się na tych którzy jeżdżą na adresy i na tych którzy mają paczkomaty (Czasami to i to mają). Przy paczkomatach w mieście sortowni mają bardzo wygodnie wziąć sobie tych paczuszek od razu jak przyjadą rano na sortownię i rozwieźć, bo powrót jest szybki. Często nie czekają na wszystkie paczki, bo sobie wrócą bez problemu. Inna sprawa taka, że jak szybciej rozwiezie to ma większą szansę, że ludzie przed robotą odbiorą i tak dalej- zwolnią miejsca w paczkomacie na kolejne paczki. Wtedy szybciej skończy robotę i nie będzie musiał czekać aż się miejsca zwolnią w paczkomatach. Jakby miał 30km dalej ten swój rejon paczkomatowy to gwarantuję ci, że czekałby na koniec sortu by zabrać wszystko i się nie wracać xD. Sortownie nie mają sztywno ustalonych godzin pracy, bo to dynamiczny temat.
Ale, że on skanował już przesyłki o 3 to już lekka przesada :p. Wtorki są najgorsze dla nocnej zmiany i to też warto brać pod uwagę. Dla kurierów za to poniedziałki podobno. Resztę zachowam dla siebie co i jak tu działa.