Ostatnio zauważyłem, że sporo osób tak pisze na końcu. Może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy? To jakieś głupie jest.
angielskiego w szkole nie uczą?
One = jeden
Wywnioskuj sam. a te wykrzykniki dodane tylko poto, aby podkreślić, że ma się doczynienia z idiotą
Jakbym nie wiedział co to znaczy one po angielsku to bym sobie w tłumacza wszedł.
pierwszy = one11!!!
Przytrzymaj shift i 1 a po jakimś czasie puść shift!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Po co? Samo się oneoneone napisze?
Naprawdę jesteś aż taki niepełnosprytny, że nadal tego nie czaisz? :P
Po to założyłem wątek żeby się dowiedzieć czemu piszecie !!!!!!111one, a nie !!!!!!!!!!
Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111oneoneone
To samemu można ogarnąć choć trochę myśląc...
Pisząc wykrzyknik, używasz kombinacji Shift+1. Kiedy chcesz wyrazić irytację, albo się z kogoś naśmiewasz/udajesz trolla, itp. to piszesz kilka wykrzykników, jedynki i oneoneoneone, czyli takie zwielokrotnienie tego wszystkiego.
Generalnie, ciężko to wytłumaczyć. :D
To samemu można ogarnąć choć trochę myśląc...
Co ma cyferka jeden do wyrażania irytacji lub naśmiewania się z trolla?
Z tego co widzę, to połowa osób w tym wątku sama nie wie co to znaczy, ale jak wszyscy piszą to i ja.
Naprawdę jesteś aż taki niepełnosprytny, że nadal tego nie czaisz? :P
No przepraszam bardzo, że nie nadążam za dziwnymi modami. a no tak zapomniałem jeszcze o!!!!!!!1111oneone
marcus alex fenix
Dziękuje za wytłumaczenie. Choć nadal wydaje mi się to głupie.
Jezu, chodzi o to, że pisząc "!!!!!!!!!!111111oneoneonejeden", pokazujesz, że podszedłeś do tej wypowiedzi tak emocjonalnie, że aż Ci się shift puścił....
pokazujesz, że podszedłeś do tej wypowiedzi tak emocjonalnie, że aż Ci się shift puścił....
No i kto powie, że to nie brzmi głupio?
A ja zauważyłem ostatnio, że ludzie często piszą w postach słowo "lol". Co to znaczy?
Z tego co widzę, to połowa osób w tym wątku sama nie wie co to znaczy, ale jak wszyscy piszą to i ja. - Skąd wiesz, w myślach im czytasz? Nikt tu nie napisał, że nie wie, więc gdzie problem?
No i kto powie, że to nie brzmi głupio? gdybyś się miał wszystkim co głupie przejmować to byś nie wyrobił i do psychiatryka poleciał.
Już takiego poważnego nie zgrywał, co to nie on, on takim rodzajem humoru dla plebsa gardzi.
A ja zauważyłem ostatnio, że ludzie często piszą w postach słowo "lol". Co to znaczy?
O weź panie idź stąd jak to głupio brzmi, co to za dziwna moda?
To samo. A teraz używają różnych kombinacji jak na przykład dVk, żeby spotęgować efekt.
Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111oneoneone
Już wole jak ktoś mnie normalnie wyzwie, a nie jakieś szyfry.
Skąd wiesz, w myślach im czytasz? Nikt tu nie napisał, że nie wie, więc gdzie problem?
Jakoś nikt mi nie chciał wytłumaczyć co to znaczy tylko udajecie mądrych pisząc: "sam się domyśl".
meelosh --> Laughing Out Loud - widać za młody jesteś by pamiętać etap pojawiania się emontikon w powszechnym użyciu.
Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111111111111oneoneone
c0 z4 m0z6;d;d;d;d;d;pppppppp;*****;d. 5zyfry w5z3dz13, c0 z4 f0rum, j4k4 m0d4
PrzemoDZ--> Mam dopiero 8 lat !!!!!11
[21]
Lol ma dużo znaczeń, możesz nawet kogoś nazwać lolem, w domyśle lord of lamers.
Tu chodzi o to, że dzieci (neo) gdy piszą coś w Internecie i chcą coś podkreślić (mają problem/ kłócą się) piszą mnóstwo wykrzykników, ale często na końcu zaczynają pisać jedynki bo puszczają shifta i wygląda to tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111. Ktoś kiedyś się z tego naśmiewał i "wszedł na następny poziom" i zamiast jedynek zaczął pisać jedenjeden oneone na końcu. Teraz to się stało bardzo popularne, ale jak to pierwszy raz zobaczyłem to miałem z tego niesamowitą bekę. :P
Widzę, że sporo osób próbuje być w tym wątku śmiesznymi, ale coś im nie wychodzi.
Wytłumaczcie mu jeszcze jak ma wyłączyć komputer, dodajcie jeszcze screeny, na wszelki wypadek
EDIT: Haitaish - jeżeli nie będzie uważał, że jest to idiotyczne i zrozumie to tak, może być
[23] Serio? Mam podobny wiek. Kiedy skończysz 9?
Wytłumaczcie mu jeszcze jak ma wyłączyć komputer, dodajcie jeszcze screeny, na wszelki wypadek
Nie znam skrótów jakich używa się w internecie, w takim razie jestem idiotą. Przejrzałeś mnie. Dzięki, że pomogłeś mi to sobie uświadomić.
ja jeszcze 5 lat temu niewiedziałem co to znaczy xd, koniec historii.
Nie ciezko wytlumaczyc
Gdy ktos jest idiota lub chcesz mu cos wypersfazowac piszesz "!!!!!!!!!!"
Gdy jest idiota do kwadratu lub do szescianu podnosisz level i piszesz !!!!!!!!!!!!!!!!Oneoneoneoenone111111111111oneone!!!!!!!!!!!!"
Nie znam skrótów jakich używa się w internecie, w takim razie jestem idiotą. Przejrzałeś mnie. Dzięki, że pomogłeś mi to sobie uświadomić.
Ostatnio zauważyłem, że sporo osób tak pisze na końcu. Może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy? To jakieś głupie jest.
Po pierwsze - wiele osób tak może i pisze, ale WIĘKSZOŚĆ nie rozumie co pisze. Odnośnie uświadamiania:
jak myślisz gdzie my teraz jesteśmy? twoim pokoju? W Polsce? na forum Gry-online.pl?
Wyobraź sobie ze jesteśmy w Innym Świecie - ciężko ci pewnie będzie, ale taka jest prawda, a świat ten nazywa się Internet.
Wbrew pozorom tak naprawdę to ty NIC o nim nie wiesz, zresztą jesteś w znacznym stopniu usprawiedliwiony bo należysz do kategorii stanowiącej jakieś 75% obecnej populacji czyli: plebsu, lub jak wolisz casuali,może też być mugol(bo nie rozumiesz "magii" - w tym wypadku internetu)
Internet dzieli się na hmm, poziomy wtajemniczenia, a te na kolejne poziomy - a większość tych poziomów ma subkultury, specyficzne języki i specyficzną, tajemną wiedzę
W tym wątku udzielono już wielokrotnie odpowiedzi na twoje pytanie - ale w sposób tak specyficzny ze oczywiście nic nie zrozumiałeś.
Dlaczego? - bo nie rzuca się pereł przed wieprze (btw nie pisze tego by cię obrazić - próbuje ci wytłumaczyć co się tu wyprawia)
ok wracając do tematu 11one!!!1ELEVEN
czy jest on idiotyczny?
Zapraszam na ta stronę po odpowiedź (nie żartuje -wejdź i się przyjrzyj)
http://www.google.com/?hl=xx-hacker
A co oznacza 111! eleven
po pierwsze - to oryginał wywodzi się z języka l33t
http://knowyourmeme.com/memes/the-1-phenomenon
po drugie - te one'y i eleven'y to narzut z języka pokememonów które co prawda nie gadały czystym leetem ale nadal miały swój język
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemon_%28osoba%29
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemoniaste_pismo
Oznacza to np. że te znienawidzone między innymi na GOLu "neo-kidy i pokemony" mają "w internetach" większy szacunek niż wyżej wymieniony plebsy klasy: Seba/Wąsaty Janusz itd, ponieważ są niejako grupami tubylczymi, natomiast plebs jest grupą napływową wybijająca oryginalną kulturę internetu.
Prawda jest taka że z każdym kolejnym rokiem "prawdziwy internet" się kurczy, a jego los jest już od dawna przesądzony (w najlepszym wypadku - rezerwat)
Wracając do twojej wypowiedz i ciut ja parafrazując
Nie znam podstawowych zwrotów jakich używa się w Polsce, mimo że mieszkam tu 10 lat, w takim razie jestem idiotą. Przejrzałeś mnie. Dzięki, że pomogłeś mi to sobie uświadomić.
Czy nadal myślisz że to sarkazm?
Od ilu lat używasz internetu?
btw Tak naprawdę kłamałem - forum gry-online nie znajduje się "w internecie" to jest forum klasy "powierzchnia lub basen dla 12latków" a internety są gdzie indziej - właśnie tam gdzie tworzą się memy, a większość ogarnia "internetowe skróty"
WrednySiersciuch - mogę się zapisać do twojego klanu lub chociaż cię dotknąć. Też chcę być ElYtOm.
minus jeden ---> "mogę się zapisać do twojego klanu lub chociaż cię dotknąć. Też chcę być ElYtOm."
Daj spokój. Też chciałbyś strzelić sobie w łeb i umrzeć po tygodniu?. Bo przez tydzień, by kulka rozumu szukała.
mogę się zapisać do twojego klanu lub chociaż cię dotknąć. Też chcę być ElYtOm
zdajesz sobie sprawę że na to pytanie może być tylko jedna odpowiedź? >>>
btw jeszcze raz
chyba nie rozumiecie że ja tu odwalam krecią robotę, i de fakto rzucam te perły, a co dostaje w nagrodę?
To czego się spodziewałem, lol :3
No doprawdy, perły przed wieprze. Wredny, co Ty ćpiesz?!
Posłuchajcie sobie na dobranoc, dobra nuta http://www.youtube.com/watch?v=sX0LMv5Pu58
ok, zrobiło się dziwnie
Nie znam podstawowych zwrotów jakich używa się w Polsce, mimo że mieszkam tu 10 lat, w takim razie jestem idiotą. Przejrzałeś mnie. Dzięki, że pomogłeś mi to sobie uświadomić.
Czy nadal myślisz że to sarkazm?
Od ilu lat używasz internetu?
Z tym one dopiero niedawno to zauważyłem, ktoś takiego zwrotu wogóle używał 10 lat temu?
spoiler start
Nie naoglądałeś się za dużo matrixa przypadkiem?
spoiler stop
WrednySierściuch --->
!!!11111111oneoneone - carpe diem quam minimum credula postero.
Megera_ ---> "perły przed wieprze"
Żeby tylko, ale to już był granat w chlewnię;-)
Język ten często jest uważany za pismo debili i kretynów, ale w rzeczywistości stanowi genialny szyfr, który nie jest sam w sobie trudny do rozwiązania, ale normalny człowiek, który spotyka się z takim szyfrem przeważnie już po dwóch słowach zniechęca się do rozwikływania zagadki języka pokemonów.
Cytat z twojego linka.
No to powodzenia z tymi stopniami wtajemniczenia, ja tam wolę się już nie zagłębiać w ten temat.
Angelord
Facilis descensus Averno
Bezi2598
Z tym one dopiero niedawno to zauważyłem, ktoś takiego zwrotu wogóle używał 10 lat temu?
język l33t powstał w latach 80, od tego też czasu pewnie używano zwrotu z !1
Podlinkowałem ci tez stronę podstawowa Google - uważasz że Google to "idioci" - twoje słowa, którzy na swojej stronie wklejają
0|\/|G |-|4xx0|2 !!!!111 bo im się nudzi ?
ja osobiście spotykam się z tym sformułowaniem bardzo, bardzo często, ale wiesz ja nie myślę że Facebook(serwisy społecznościowe) + kwejk(serwisy z "fajnymi" obrazkami) to jest sens i jedyna zawartość internetu.
To nawet nie chodzi o to że jesteś mało spostrzegawczy - a o to że nie wiesz gdzie patrzeć
btw - widze że przyczepiliście się tego nieszczęsnego sformułowania.
Być może jest ono przesadzone, co nie zmienia faktu że kryje się za nim pewien przekaz...
btw 2 - czy wy uważacie że ja, nie wiem, fabrykuję te strony/dowody na poczekaniu a pisze to wszystko ot tak, by się z was trochę ponabijać?
[40]
Cytat z twojego linka.
Nonsensopedia - to taka jajcarska wiki, poczytaj sobie dowolne inne hasła. Fakt że jej NIE ZNASZ to tylko kolejny dowód na to że nie rozumiesz internetu i jego kultury
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Lewak
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_katolicki
a linkowałem ją dlatego że UWAGA: na Wikipedii najzwyczajniej NIE MA haseł odnośnie dzieci neostrady czy subkultury pokemonów, zresztą większość haseł odnośnie jakichkolwiek subkultur jest warta funta kłaków
WrednySierściuch --->
Parva scintilla magnum saepe excitat incendium.
^
Cito enim ex arescit lacrima, praesertim in alienis malis
ps tak naprawdę to ja nie znam łaciny (choć przyznaje że uczyłem się jej przez pewien czas)
ja osobiście spotykam się z tym sformułowaniem bardzo, bardzo często, ale wiesz ja nie myślę że Facebook(serwisy społecznościowe) + kwejk(serwisy z "fajnymi" obrazkami) to jest sens i jedyna zawartość internetu.
Tylko, że ja nie używam ani Fb ani kwejka.
Nonsensopedia - to taka jajcarska wiki, poczytaj sobie dowolne inne hasła. Fakt że jej NIE ZNASZ to tylko kolejny dowód na to że nie rozumiesz internetu i jego kultury
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Lewak
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_katolicki/i]
No naprawdę? Nie wiedziałem. Poprzedni post to był żart.
btw Tak naprawdę kłamałem - forum gry-online nie znajduje się "w internecie" to jest forum klasy "powierzchnia lub basen dla 12latków" a internety są gdzie indziej - właśnie tam gdzie tworzą się memy, a większość ogarnia "internetowe skróty"
Siedź sobie w tych swoich prawdziwych internetach, mnie memy nie interesują. Już wolę "basen dla 12latków".
Tu dyskutuje ELYTA (nie jestem godzien by pisac szyfrem) o wysokim stopniu wtajemniczenia. Podejrzewam, ze Wredny Siersciuch juz ze 2 lata temu mial komunie na ktora dostal neostrade. Dlategoz taki on mistrz otrzaskany w tych (internetowych) sprawach.
Posty godne pudelek.pl, zreszta czego sie spodziewac, od kilku lat obserwuje sie degeneracje tego forum, osoby z ktorymi dalo sie powaznie dyskutowac odplywaja, za to coraz wiecej puszacych sie piszacych nie wiadomo o czym pajacow.
Bezi myślę, że postem 40 podsumowałeś cały internet. Jeżeli go nie rozumiesz jesteś debilem, jeżeli go zrozumiesz z automatu stajesz się debilem.
Siedź sobie w tych swoich prawdziwych internetach, mnie memy nie interesują. Już wolę "basen dla 12latków".
to po co sie pytasz, skoro nie chcesz zrozumiec i nie chcesz uczestniczyc w "prawdziwych internetach" to po co ci informacja o !!1!11oneone