co to za zmija?
do ekspertow
dluga na lokiec ciemno zielona z takim zoltym malowaniem tam gdzie normalnie powinny byc oczka gruba na palec ten srodkowy od znaku pokoju i przyjazni region wystepowania warszawa las
zastanawialem sie czy skonsumowac na surowo tak jak w telewizji ale Bear mowil zeby nie jesc tych z jaskrawym kamo bo moga byc trujace czy co i moze byc fail
nie ma juz kategorii "zwierzeta"?????
aha dzieki to dobrze ze go nie tykalem bo na wiki pisze ze podobno wypuszcza siusiu niepokojony
Tylko uwazaj zeby ogona nie urwac ... biedactwo
akurat myslalem ze ja zdeptalem biegne sobie i nagle gdzies tam katem oka patrze galaz pod nogami odwracam sie galaz spierd*** :)
refleks ocalil jej zycie tak bylyby flaczki ktore uwielbiam
Leżę sobie spokojnie na ścieżce i grzeję swoją długą dupę, a tu biegnie jakiś małpolud. Ziemia dudni, liście z drzew lecą, śmierdzi potem, zastanawiałam się czy nie ujebać go w nogę, żeby musiał dostać surowicę, ale szkoda jadu na te małpy, więc usunęłam się z drogi. Ciężkie jest życie żmii, odkąd rozpleniło się to plugastwo. (wersja węża)
Co to za ptake?
Zaskroniec kiedyś ukąsał jednego takiego człeka z mojej okolicy, poleżał 3 dni w szpitalu i go wypuścili, a podobno po ugryzieniu przez zaskrońca nic się nie dzieje.
Chociaż może facet był uczulony na coś...
Oj Gęstochowa, nawet biedne zaskrońce mutujesz i chcesz zrobić z nich niebezpiecznych drapieżców... :D
Leżał w szpitalu facet. Innemu gościowi kiedyś zaskroniec wlazł do domu w nocy, bo facet drzwi miał otwarte i go w rękę ukąsił, ale nie wiem co było dalej.
Ugryzienie zaskrońca to jak ugryzienie kota, należy udać się do szpitala czy na pogotowie, bo się można zarazić syfem wszelakim. W końcu to dzikie zwierze, w dodatku mięsożerne więc w ryju zarazków od cholery. Ale jadu to nie ma, nie ma zębów jadowych, człowieka nie zabije i nie jest agresywny.