Szukam gry od dłuższego czasu , ale niestety pamiętam o niej mało
To było Demko , na początku ześlizgiwało sie jakims umiesnionym kolesiem do hmm Jaskini ? Pomieszczenia pod ziemią ? przestawiało sie dzwignie aby płyty sie przemieszczały w powietrzu i sie po nich skakało i chyba zabijało sie małe krasnale , przy tym była taka wyjątkowo mroczna muzyczka w grze i cisza w tej niby jaskini ze bylo slychac chyba nawet echo dziekow wydawanych przez kolesia , niewiem czy mozna to porownac do legacy of kain ale ciezko mi cokolwiek wiecej sobie przypomniec , proponuje podawac tytuly a ja bede sprawdzac gre ;p ciekawe czy uda sie komus trafic :)
Można traktować jako mały quiz ten kto wygra zapraszam na setke wódki pod biedronka u mnie w mieście :)
ta gra bylo w 3D , 2,5D?
3D , w stylu legacy of kain , widok od tyłu zza pleców , to byla jakby hmm jaskinia albo duza komnata podziemna , pamietam tee płyty które sie uruchamiało dzwigniami , grałem w ta gre spooro lat temu jak na chleb mowiłem beb :) hmm co jeszcze ta komnata była szara , ciemna jakby pod ziemia i ludek trzymał cos w reku możliwe ze jakas pałka ,miecz lub topór
up :)
Wiem o co chodzi, ale tytułu nie znam :( Grałem w to demo u kuzyna z 10 lat temu. Jeśli komuś pomoże, to była na płycie z demkami horrorów takich jak RE, MediEvil, Dino Crysis. Płytka charakterystyczna, zombiak na całym krążku.
Znalazłem, Deathtrap Dungeon.
Byłem pierwszy, nie licz na setkę
Topolowaty ! masakra ja myślałem o tej grze od 4lat , widziałem setki filmików na YT , i nie mogłem znaleźć tej gry , ale TAK to właśnie Deathtrap Dungeon ! Wygrałeś setke rzołądkowej gorzkiej albo dużego Agropola , do odebrania w Gorzowie Wlkp. jestes z okolic ? :D
Jesteś Mistrzem dla mnie , tak słabo nakreśliłem obraz tej gry a ty sie domyśliłeś , domyślam sie ze jesteś z rocznika gdzie zaczynało sie od Commodore , płakało nocami o pegazusa i śniło o playstation 1 , gdzie podwórko było pełne ludzi a nie miejsc parkingowych , kurde jestem pod wrażeniem przywróciłeś mi wiare w ludzi
gacek88 - tak naprawdę topolowaty, to moje drugie konto, jutro podjadę po nagrodę.
Wiedziałem że ten Agropol chodzi ludzia po głowie ;p i zmusi do działania , może i znana ja niestety znałem ja tylko z Dema , teraz mam 24l. to wtedy mialem z 12 ? jak grałem w nocy to srałem pod siebie , i szczerze właśnie słucham tej muzyczki z gry i dalej mnie ciarki przechodzą , ale myśle że każdy ma jakaś taką gre która sobie przypomina po latach i przypomina sie mu jak był młodym graczem , wspomnienia ajj ale mnie wzieło :/ powiem tak rzołądkową trzeba za to wypić poczekajmy skad jest topolowaty , nieodebrana nagroda może zostanie przekazana :D
ostatnio jeszcze szukałem gry z pegazusa z 2dni , ale w koncu znalazłem i okazał sie to James Bond niby prosta łatwa nazwa najbardziej popularnego agenta a jednak nie pamietałem.... może podciągniemy wątek i kązdy doda od siebie jaka gre wspomina najbardziej... ja pokusze sie nawet o napisanie mojej całej listy TOP :) które must HAVE :D
zaczynajac
Zelda Wind Waker Gamecube (GCN)
Starfox (GCN)
POKEMON (gameboy)
Crash 1 . 2 .3 CTR
Metal Gear Solid psx
Tony Hawk's 1 2 3
Snow Brothers SNES
Tombi!2 ( gram do dziś na emulatorze, to chyba złota trojca )
C-S pc
Donkey Kong Land GBC
Gta vice city
Resident Evil 4. 5
Syphon Filter psx
Alundra 1 . 2
Croc , Spyro.... to jest taki spis gier które zapadły mi w pamieci widocznie dobrze mi przy nich czas płynoł
Pozdro
Nie przesadzaj, cieszę się, że mogłem pomóc :)
Co do nagrody, to niestety musiałbym zwiedzić pół Polski, więc możesz przekazać dalej ;)
W takich momentach żałuję, że nie grałem w nią na PC jak pojawiła się w CDA.
Wtedy jeszcze używałem Windowsa 98, teraz to cholera wie czy w ogóle da się odpalić (czy to na XP, Viście czy 7 lub 8) , nie mówiąc już o działaniu.
SpecShadow jeśli szukasz fajnej gry polecam emulator ps1 Tombi2 i pad od ps3 :) bo ta gra wciaz jest fajna i ma magie , a innym chyba dodawało uroku to że człowiek był młody żeby nie mowić małym chłopcem i dlatego tak dobrze sie to wspomina , gdybys grał kiedyś na magicznym windows 98 kiedy gra była czymś co jest teraz COD MW2 to pewnie też byś miał wspomnienia , bo mi wątku głównie chodziło o wspomnienia z dzieciństwa niz o to żeby teraz nagle usiasc i przechodzic gre :) ale i tak ja przejde hihi kurde z 30mb a cieszyło lepiej niż 500gb teraz
A ja pozwolę sobie zaproponować z mniej znanych tytułów na psx dwie gry
1.Akuji the Heartless
http://www.youtube.com/watch?v=teA9WaYDtMM
(I mój absolutny faworyt z mniej znanych gier)
2. Exhumed
http://www.youtube.com/watch?v=fQHSVEg4wts
jak ktoś lubi pograć na emulatorach to polecam
w Akuji grałem , całkowicie zapomniania gra ledwo co ja pamiętam
a co do Exhumed'a dobra płynność i szybkość gry , myśle że ściagne i sprawdze ;)