Co sądziecie o Windows 8? Moim zdaniem podzieli los Visty.

Forum Komputery
Odpowiedz
27.10.2012 17:39
1
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Co sądziecie o Windows 8? Moim zdaniem podzieli los Visty.

Głównie mam tutaj na myśli ten wspaniały, nowoczesny interfejs. Moim zdaniem zupełnie taka koncepcja się nie sprawdzi i wyjdzie z tego taki niewypał, jak w przypadku Visty, a może jeszcze większy, bo zmiany są znaczne w porównaniu do tego do czego przyzwyczajonych jest większość użytkowników. Dodam, że mam możliwość zrobienia upgrade do Windowsa 8 z Windowsa 7, ale nawet nie przeszło mi to przez myśl.

Najbardziej zastanawia mnie dlaczego nie ma po prostu możliwości wybrania pomiędzy "starym" a "nowym" wyglądem...

27.10.2012 17:42
Siepet
2
odpowiedz
Siepet
99
Generał

Jeżeli nie ma wyboru wyglądu "Klasyczny windows" to nawet nie widzę sensu rozmyślania nad przesiadką : p

27.10.2012 17:43
hopkins
3
odpowiedz
hopkins
231
Zaczarowany

Ja z tych kafelek w ogole na razie nie korzystam, a sam Windows 8 spisuje sie bardzo dobrze. Na razie zadnych problemow.

27.10.2012 17:45
siwy346
4
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Ciężko o porównania z Vistą, bo Ona miała tylko małe problemy z optymalizacją na początku, ludzie odpalali to na złomach, które nie spełniały wymagań i duża cześć problemów z nią wynikała z niewiedzy użytkowników.
Po za tym Menu Start można przywrócić w 8(wprawdzie w nie do końca oficjalny sposób).

27.10.2012 17:46
viesiek
5
odpowiedz
viesiek
148
the doge

Działa bardzo dobrze, do kafelków trzeba się przyzwyczaić, ale w chwili obecnej mam tam już wszystkie ikony. Innymi słowy, ekran startowy zastąpił mi pulpit.

27.10.2012 17:47
6
odpowiedz
zanonimizowany756363
38
Konsul

Jeśli chodzi o interfejs to dla mnie nawet Windows 7 jest nieporozumieniem. Do dziś mam problem ze znalezieniem wielu rzeczy na nim. Bibiotek kompletnie nie rozumiem a w dodatku czasem dzieją się rzeczy których nie chce. Kiedys nawet skasowałem sobie niechcący ogromny katalog z danymi których Windows 7 nie raczył zamieścić w koszu... Był za duży. Oczywiście mnie o tym nie poinformował.
Windows XP był najlepszym systemem jak do tej pory ( gdyby tylko obsługiwał ram pona 4 GB )

27.10.2012 17:52
siwy346
7
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Windows XP był najlepszym systemem jak do tej pory
A nie przeszkadza Ci czasem to, że na dzisiejszy czasy jest to system już mocno dziurawy i przestarzały, i korzystając z niego jesteś bardziej narażony na ataki wirusów, usterki i inne anomalie?

Już pomijając kończące się wsparcie.

27.10.2012 17:54
PanSmok
8
odpowiedz
PanSmok
266
Legend

XP byl super, Vista - to dla mnie jak Windows ME - wczesniak, 7'ka - super,8'ka - za pol roku zobaczymy - rynek zweryfikuje.
Pamietam przejscie z windy 3.11 do 95'tki - tez bylo ciezko ogarnac co do czego...

27.10.2012 17:58
GBreal.II
9
odpowiedz
GBreal.II
136
floydian

Windowsowi 8 może przeszkodzić tylko dezinformacyjna kampania reklamowa. Już w drugim poście tutaj pada wątpliwość, czy istnieje pulpit. A tak na prawdę można ekran startowy traktować tak jak menu start i nie widzieć go przez 99% czasu pracy przed komputerem.

Ale widać jak ludzie boją się jakichkolwiek zmian. Najczęściej zamiast odpowiedzi "nie widziałem, chciałbym zobaczyć jak to się sprawuje" można przeczytać "Zabrali menu Start! Nie da się tego używać! Zabierzcie ode mnie to dziadostwo". Interesujące...

27.10.2012 18:10
10
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Ja właśnie będę się przesiadal... z xp na 7 :)

27.10.2012 18:24
11
odpowiedz
zanonimizowany861550
5
Centurion

Moim zdaniem Windows 8 jest lepszy od Windows'a 7. Odkąd go używam nigdy się nie zawiesił. Jest stabilniejszy i ładuje się szybciej nawet od XP. Podobne opinie mają wszyscy moi znajomi, którzy mieli kiedykolwiek styczność z tym systemem - recencje zresztą też to potwierdzają.

Kwestia braku menu start nie jest w ogóle dokuczliwa (przynajmniej dla mnie). Można się szybko przyzwyczaić, nie obniża to w żaden sposób płynności pracy.

[4] - Dokładnie. Nie znam nikogo, kto posiadając dobry komputer, narzekałby na Vistę. Miała ona problemy z kompatybilnością starych podzespołów, co oburzyło wielu ludzi. Rozeszło się to na cały świat i nawet gdy Microsoft wszystko załatał i naprawił, system i tak już był skazany na zapomnienie.

[9] - Niestety. Niewiedza i ignorancja mogą znacznie obniżyć sprzedaż, a szkoda bo system jest naprawdę dobry. Z drugiej strony, Microsoft jest sam sobie winien - w reklamach skupiali się głównie na tabletach, co dla przeciętnego Kowalskiego może oznaczać iż nie jest to system godny jego PC.

27.10.2012 18:35
12
odpowiedz
zanonimizowany874158
2
Legionista

Zobaczymy.

27.10.2012 18:47
snopek9
13
odpowiedz
snopek9
214
Pogrubiony stopień
Wideo

http://www.youtube.com/watch?v=G79-Mb0UdVo

Nie no, mowcie co chcecie...ale to serio jest bardziej skomplikowane i zagmatwane. Kiedys im nowszy system tym byl bardziej intuicyjny, tym razem jest inaczej imo, choc pisze to na podstawie tego filmiku jedynie a z systemem nie mialem jeszcze stycznosci, ale na bank go kupie :)

27.10.2012 19:05
14
odpowiedz
zanonimizowany846381
12
Pretorianin

Dzisiaj bawiłem sie przez chwile win 8
Nic mi sie w tym niepodobało

27.10.2012 20:04
viesiek
15
odpowiedz
viesiek
148
the doge

[13]
Fakt, może się to na pierwszy rzut oka wydawać zagmatwane. Nowy interfejs po prostu wymaga przyzwyczajenia i odrobiny nauki, jednym zajmie to mniej czasu, innym więcej. Ja już po tygodniu poruszałem się w tym bez najmniejszego problemu, w chwili obecnej twierdzę że interfejs jest bardzo przejrzysty i intuicyjny, działa szybko i bez problemu. A na dobrą sprawę z kafelkowych aplikacji można całkiem zrezygnować i wszystko trzymać na pulpicie, niczym się to nie różni od poprzednich Windowsów.
Mi, osobiście, kafelkowe aplikacje bardzo się podobają, są po prostu ładne :D Inna sprawa, że wyboru w chwili obecnej praktycznie nie ma żadnego, a to co MS proponuje od siebie na starcie woła o pomstę do nieba xd

27.10.2012 20:27
16
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

Windows XP był najlepszym systemem jak do tej pory

7 jest sporo lepsza, XP przy niej to zacofane badziewie.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl