Via Tenor
Co do chleba na kanapki?
Macie może jakieś swoje sprawdzone smarowidła do pieczywa, które świetnie smakują i szybko się nie nudzą? Co moglibyście polecić?
Pasta jajeczna domowej roboty. Nigdy mi się nie znudzi, do tego dobry pomidorek i bajeczka.

Składniki
1 kromka białego pieczywa
1 czubata łyżka cukru
2 łyżki wody
Sposób przygotowania
Robienie pajdy z cukrem
Kromkę chleba posyp warstwą cukru. Polej wszystko wodą i gotowe!
Smacznego
Ja lubię serki Almette czy Tartare (choc te ostatni wyjątkowo tłusty) - chrzanowy i ziołowy. Kiedyś był genialny Tartare z pieprzem, ale już nie ma... :/
Koryciński smalczyk kanapkowy :) Widzę że da się kupić na necie
To chyba trzeba eksperta pytać
Wspomnę, że bardzo lubię np. masło orzechowe, o wiele bardziej od Nutelli. Lubicie masło orzechowe czasem do tosta, kanapki? Uważam, że przynajmniej sprawdzić w smaku, to jedna z tych swego rodzaju ,,konieczności". Polecam
od kiedy piekę swój chleb na zakwasie, to w domu praktycznie nikt nie je inaczej niż z samym masłem, a że to małe kilogramowe bochenki, to nawet nie zdąży stwardniec bo znika w dwa dni.
jako smarowidło czasem pasztet chociaż ja osobiście zawsze warstwę masła wrzuc pod spód.
jako dodatek wchodza.
łosoś wędzony w platach + cheddar
pomidory z cebulką zielona/shallotka
powidła domowej roboty
czasem jeszcze pasztet i jakąś lepsza wędlina.
Tatar z cebulka
z dawnych czasów czasem robię z cebulą i maggi, ewentualnie tostowany z czosnkiem i masłem.

Kontrowersyjna sprawa ale ostatnio oglądając kulinaria i dietetyków coraz więcej odradza masło. Choć wciąż wielu poleca. Weź tu wybierz co komu pasuje.
Niby już lepiej majonez użyć, może słony ale ma mniej tłuszczu i smaczniej wyjdzie, np pod ser.
A najlepiej to te margaryny >>>>
Już kiedyś wspominałem, że czasem taką kupię ale to droższa sprawa niż masło na promocji(3 za 10zł).
Tutaj temat dokładnie sprzed 6 lat bardzo podobny : https://www.gry-online.pl/forum/jak-przygotowujecie-kanapke/z8e759e9