Co byście kupili z tych gier?
Jako, że niedawno zacząłem nową pracę i dostałem pierwszą wypłatę, postanowiłem nagrodzić to sobie jakąś grą. Tylko nie wiem na co się zdecydować.
Heroes:;Olden Era, Helldivers 2, Red Dead Redemption, Forza Horzion 5, Horizon: Forbidden West, Enshrouded, Clair Obscur, Windrose, Diablo 2 Resurected, Monster Hunter Wilds, Atomfall, Titan Quest 2, Doom: Dark Ages i Tainted Grail: Fall of Avalon
Hmmm, to jakby się zapytać czy powinienem zjeść schabowego czy może duszone boczniaki:) Rozstrzał gatunkowy jest tutaj tak duży, że wybierz to w co aktualnie masz ochotę zagrać. Inaczej to każdy napisze coś o swoim guście i tyle się dowiesz.
Osobiście odradzam na razie Titan Quest 2. To jest ea, dużo pracy jeszcze przed nimi i mają wg mnie sporo do poprawy. Po jakiś 20h nie mam specjalnie ochoty do tego wracać.
RDR za 100 zł jest warte kupna, bo jeśli nie jesteś fanem dzikiego zachodu albo RDR2 to pełna cena jest przesadzona. Także możesz brać póki jest obniżka.
Red Dead Redemption 1 to znakomita gra na lato. Zawsze do niej wracam właśnie latem, jakoś idealnie się ten skwar w grze komponuje ze skwarem za oknem. Poza tym jest to wybitna gra tak po prostu. Grywalność, fabuła, aktywności poboczne i westernowy klimat rodem z filmów Sergio Leone, serialu Domek na prerii czy gry Colorado (zależy, w ktorej części mapy jesteśmy).
Clair Obscur też fajna gra, ale na nią będzie czas jesienią.
Ostatnio pisałeś chyba, że masz ponad 1000 gier na steam, z czego większość nieodpalona nigdy. Więc zamiast kompulsywnie nabywać nową gierkę, kupiłbym sobie coś innego.
Według mnie gra, która na stronie sklepu R* w wymaganiach minimalnych wyświetla RTXa - czyli RDR1