Nie dość, że gorąco, to jeszcze wieje. Warunki jak w suszarce do grzybów. Nawet na rower nie można iść, z powodu gorąca (choć w lasach zapewne byłoby fajnie), a zwłaszcza z powodu wiatru, który by utrudniał jazdę.
Pod warunkiem że komarów nie ma. Przez dzień w lesie jeszcze da się wytrzymać ale pod wieczór to nie ma co się zbliżać do lasu bo tak atakują że normalnie w jakim horrorze. Ja to idąc np. z miasta to chcąc dojść do domu muszę przejść kawałek koło lasu. To ani na chwilę nie da się zatrzymać bo zaraz mnie obsiadają i gryzą.
Często zatrzymuje się rowerem w jedynym lesie aby sobie pooddychać ale dzisiaj to jak ledwo stanąłem to mnie komarzyce całego oblazły. Nie do wytrzymania w tych lasach pod tym względem, sekunda dwie i cała chmara przy tobie. Całe szczęście w tym roku do mieszkania mi się france nie pchają.
Jest to forum o grach, gdzie najpopularniejszym tematem do rozmów jest polityka i religia... :/
Nabijam sie, pije do tego posta: https://www.gry-online.pl/forum/jak-najlepiej-ze-soba-skonczyc/zfe40600?N=1#post0-14943787
Na zachodzie Polski temperatura osiąga już 37 stopni. W całym kraju nie ma ani jednej chmury. Rekordowy czerwiec zostanie zakończony hardkorowym akcentem.
U mnie jest 32 stopnie w cieniu to do słonka będzie ze 35. Miałem się dzisiaj na rower wybrać ale przy takiej temperaturze to rower chyba mi by się stopił. Przynajmniej to co jest z gumy.
Na południu luks - 27 stopni. Jest gorąco ale w przeciwieństwie do tego co było przez ostatnich kilka dni idzie wytrzymać.
U mnie w cieniu od polnocy 33. Rowno 40 w cieniu od poludnia.
Browary sie chlodza :)
Centrum 36 w cieniu :P wracałem przed chwilą z festynu to w aucie miałem 40 stopni :) Dobrze że przyszyły tydzień będzie chłodniejszy.
30 w cieniu, 43 przy ścianie na słońcu.
Przynajmniej raz możecie czegoś zazdrościć Polsce B.
Ciepło jak najbardziej ok.
Gorzej jak w prognozie podają opady niedługo, wtedy ciśnienie nie do zniesienia, jakby człowiek opił się ciepłego mleczka, że nawet podwójna dawka kawy nie pomaga...
Zajebista pogoda... Najpierw gorąc że wychylić głowy nie idzie, teraz burze non stop jedna za drugą a dzisiaj ma być jeszcze gorzej. A potem będzie walił wiatr dzień w dzień az do kolejnej fali upałow 😤 jak tu nie zrzędzić