Ciekawe czy ktoś z Was o tym wiedział. Gdy naciskamy prawy przycisk myszy na dowolnym odnośniku, czy to jest aukcja na Allegro, tytuł ogłoszenia, artykułu czy cokolwiek, to rozwija nam się lista. No i tam jest na pierwszym miejscu Otwórz odnośnik w nowej karcie. Wiedzieliście, że nie trzeba tego klikać lewym przyciskiem tylko można prawym? Każdą inną pozycję z otwartej listy również. Ja zawsze klikałem lewym a tu się okazuje, że można to zrobić prawym (trochę wygodniej i minimalnie szybciej). Istnieje też szybsza metoda tzn. Ctrl + lewy przycisk na odnośniku, ale o tym wiedziałem już wcześniej.
Dokładnie, nie ma prostszego i szybszego sposobu na otwarcie odnośnika w nowej karcie niż kliknięcie trzecim przyciskiem myszy, czyli rolką.
Pod warunkiem, że myszka to obsługuje. Ja akurat mam taką która nie ma przyciskanego scrolla.
Przyznam się że to dla mnie ciekawostka, jeszcze nie miałem okazji używać myszy która nie miałaby przycisku w rolce. Jakiego szczura używasz?
Alternatywnie można kliknąć lewym przyciskiem myszy trzymając na klawiaturze Ctrl. Ten sam efekt.
Ktorys z Logitechow na pewno mial tak, ze wciskajac rolke zmieniales jej tryb - z normalnego gdzie masz skokowa zmiane do takiego gdzie jak zakreciles rolka to mogles 100 stron w dokumencie word przewinac ;)
Nawet znalazlem, tu masz screena z instrukcji Logitech MX master
Od lat otwieram tak linki, żeby oszczędzać przełącznik pod lewym przyciskiem myszy!