Dzisiaj przysłali mi nowy komputer. W grach nie ma dźwięku (tylko w grach). Natomiast jak włączę muzykę to działają głośniki, więc to nie ich wina. O co chodzi?
Coś się popsuło. Ze względu na przytłaczającą ilość szczegółów niestety nic więcej nie potrafię wymyślić.
Jakie szczegóły pragniesz znać?
I jeszcze jedno pytanie: musiałem wciąż do systemu pobierać pliki .dll, żeby grać. Dlaczego one nie były już zainstalowane?
Procesor:
Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/
899 zł
Płyta główna:
AsRock P67 PRO3 B3 /intel P67/
399 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
199 zł
Dysk twardy:
Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3
399 zł
Karta graficzna:
MSI GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI
969 zł
Nagrywarka DVD:
Samsung SH-222AB SATA (black)
90 zł
Obudowa:
SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)
139 zł
Zasilacz:
OCZ StealthXStream2 500W
225 zł
Sprzęt, sterowniki, system, konfiguracja sterowników (screen z ustawień na przykład...), oraz informacje o takich kluczowych rzeczach, jak problemy z instalacją niektórych elementów...
Edit: Po kiego grzyba nam ceny? Jakie głośniki? Gdzie i jak podłączone?
Przepraszam za ceny, ale skopiowałem z wątku "składamy komputer".
Głośniki: Natec Orca 2.1
[8] Nie, a jakie?
Sterowniki zainstalowałeś?
[8] Nie, a jakie?
Od płyty głównej i karty graficznej?
Ja bym polecał luknąć na to: http://www.asrock.com/mb/download.pl.asp?Model=P67%20Pro3&o=Win764 i pobrać sterowniki od audio.
Kart graficznej patrzyłem to sterownik jest z 20.01
A od płyty głównej to jaki mam zainstalować?
Ja bym polecał luknąć na to: http://www.asrock.com/mb/download.pl.asp?Model=P67%20Pro3&o=Win764 i pobrać sterowniki od audio.
To jest to, co zajmuje 97MB? Ja mam wolny internet, zanim mi to ściągnie to miną 24h.
Masz płytkę od płyty głównej? Na niej powinny być sterowniki do audio. A jak nie to pobierz to co zajmuje 97MB.
No to możesz pokombinować sam coś z sterownikami.
Przed chwilą zainstalowałem z płytki sterownik audio i dalej nie działa dźwięk w grach.
Sprzęt, sterowniki, system, konfiguracja sterowników (screen z ustawień na przykład...), oraz informacje o takich kluczowych rzeczach, jak problemy z instalacją niektórych elementów...
Edit: Po kiego grzyba nam ceny? Jakie głośniki? Gdzie i jak podłączone?
System - Windows 7 64-bit
Podłączone są normalnie -to zielone wejście
konfiguracja sterowników - ?
problemy z instalacją elementów - ? brak problemów
W panelu sterowanie możesz pokombinować, tzn. pozmieniać opcje, itd. Pokombinuj. A swoją drogą dziwne, że przed instalacją sterowników działał Ci wogóle dźwięk tylko w grach nie. Ja jak nie miałem zainstalowanych sterów od dźwięki to takie proste gry nie działały, wyskakiwał błąd, że potrzebne są tery.