Via Tenor
Blak Frajer
Patrz Grazyna juz listopad prosze ja ciebie i juz w radiu reklamuja i na polsacie reklamy ciagle. Kupiliscie juz cos?
W tamtym roku śledziłem ceny sprzętu RTV i przyznaje, że licząc od maja w Black Friday były najniższe ceny.
Ja już zapomniałem, że istnieje takie "święto".
Ze 2 razy może zainteresowałem się tymi promkami jak chciałem se sprezentować PS4 i nowy telefon na gwiazdkę. Ale od czasu gdy szukałem RDR2 miesiąc po premierze i najtańsza oferta pochodziła z niemieckiego Amazonu, to uznałem, że u nas to są gówno a nie promocje i wszelkie reklamy z black weekami olewam moczem.
Prawdziwy black friday u nas to jest jak biedronka da promkę 12+12 na weekend.
Nie kupiłem, ale może jakieś LEGO wpadnie, o ile przecenią ten zestaw, który mnie interesuje. :)
xcenter widziałem że ps5 z dyskiem sprzedawali poniżej 2k więc to była jakaś promka faktyczna. Ja narazie póki co nic. A nie, pampersy były tańsze o 18% xD
Czekam na promkę na ClipStudioPaint bo zawsze w okolicy Black Friday jest za -50%.
W USA i Anglii te obniżki są 50-70% na każdy towar, a nie to co u nas - w "promocji" jak zawsze. Tam przynajmniej RTX'a 5090 można było wyrwać za 4-5000 zł
W USA i Anglii te obniżki są 50-70% na każdy towar
Wez chlopie nie pierdol. Pokaz mi te promocje, gdzie kupie iphony czy ferari za -70%?
Caly mit tych promocji w USA wzial sie ze pare razy Wallmart obnizyl chyba telwizory o polowe cany i tylko pierwszych sztuk i nagrano jak dzicz stoi w kolejkach i sie rzuca.
A tak podobnie jak w Polsce albo wcale albo max -25% na towary ktore zalegaja w magazynach. Nikt cie nie da - 50% na nowe iphony.
W USA i Anglii te obniżki są 50-70% na każdy towar
Bez kozery powiem 100%
Poziom oderwania Hydro od rzeczywistosci ciagle nieosiaglany dla reszty.
A dla tych co chca sprawdzac jak sprawy wygladaja na amazonie oczywiscie camelcamelcamel.com, tylko warto pamietac, ze od czasu przejecia przez amazon czesto kombinuja, zmieniajac id produktow co powoduje ze nie pokazuja pelnej historii cen itd.
Też kupiłem i jestem zadowolony. Nie ma co czekać i czekać w nieskończoność. Do tego zasilacz Dark Power 14 1200W i powiem, że warto było. Duża różnica od tych co miałem wcześniej z be! quieta.
To ja 2 lata temu kupiłem be quiet! Pure Power 12 M 1200W 80 Plus Gold. No i w tym roku w końcu się przydał. :D
Jaką masz kartę graficzną?
Śledziłem peppera i zauważyłem właśnie msi 5080 expert oc za 4500 zł. Nie byłem przekonany do tej karty bo zawsze miałem 3x wiatrak i raczej celowałem w 5080 Aorus Master więc tutaj nie wiedziałem jak taka wersja będzie pracować i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony. Jest cicha, niskie temperatury i spora wydajność. Głównie mnie skusiła cena bo do tego kod steam więc wyszło za kartę 4250 zł. Pomyślałem, że będzie na DLC do W3 które wyjdzie 4 grudnia i jeszcze na coś zostanie.
Miałem jeszcze na oku PNY 5080 OC ale przeczytałem kilka opinie o terkoczących wiatraczkach i jakoś mnie to zniechęciło, a cena była wyższa niż ten Expert.
Co do zasilacza to w tym Dark Power 14 jest tryb półpasywny i mam wrażenie, że komp chodzi o kilka decybeli ciszej.
W tym roku nie, czego potrzebuję, to i tak ma pseudopromocję, poczekam na wyprzedaże nietrafionych prezentów świątecznych ;p

Na Golu cisza, a jednak sie potwierdzilo plotki.
Niemal we wszystkich marketach ceny prezentuja sie obecnie tak
Playstation 5 jest za 1999zl
A Playstation 5 Digital za 1599zl
I prawdopodbnie jest to stala obnizka.