Bezsenność 511 - Już mamy dosyć zimy!

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
16.02.2015 22:37
emil kuroń
201
odpowiedz
emil kuroń
68

inglisz ys izi, inglisz is kul. :P

dobry.

16.02.2015 22:40
malyb89
202
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Wczoraj przez napiprojekt jeszcze patrzylem bo nic innego mie uzywam :p

Xin - sory, nie zauwaxylem edyty. Nie ogladalem trylogii, ale jakis czas temu troche poczytalem. Trylogia obrosla swoistym kultem w niektorych kregach :)

Life is brutal and full of zasadzkas :D nie mam zbytnio problemu aby ogladac po angielsky, ale jak oni tam mrucza pod nosem to trudno cokolwiek zrozumiec :)

16.02.2015 22:47
Xinjin
203
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9

Ja w zasadzie mógłbym oglądać bez napisów a jeśli już są to tylko ang. Lubie mieć ten komfort że się wszystko wyłapie. Dawno z napi zrezygnowałem bo to duże G jest w sumie.

emil - ja nic bo żadnego nie oglądałem. Ja bym zaczął Suits (miałem to zrobić ale wziąłem co innego i temat chwilowo przepadł. Ale napewno się za to zabiore w najbliższym czasie).

16.02.2015 22:49
emil kuroń
204
odpowiedz
emil kuroń
68

spoko, spoko rozumiem, nie rozliczam :D ten jezyk jest w ostanich latach tak wszechobecny i konieczny, wiec podejrzewam że nawet przecietny gimnazjalista zna go na poziomie podstawowym, ze co nieco rozumie ;d

suits, fargo, utopia - co byscie polecali z tych seriali najpierw? :p

16.02.2015 23:03
malyb89
205
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Nie pomoge bo nic z tego nie ogladalem :p za to polece Misfits :D

Jajcarski, angielskiej produkcji :)

Btw widze ze wlasnie graja 8 twd i zaraz 9 i ponownie, trzeci raz tego wieczoru 10 :p

16.02.2015 23:10
emil kuroń
206
odpowiedz
emil kuroń
68

no nic, dzięki w kazdym razie :p a o misfits pierwsze słyszę, sobie odhaczę :D

16.02.2015 23:57
Arxel
207
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika

Suits!

17.02.2015 00:24
emil kuroń
208
odpowiedz
emil kuroń
68

cos tak czułem. dzięki. może nawet jeszcze zaraz wrzuće pierwszy epizod.

No nic, dobranoc.

17.02.2015 00:33
malyb89
209
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Tez ide, dobrej nocy :)

17.02.2015 00:59
HUtH
210
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

xinjin <- ale te filmy to jak ty kupujesz? Mieszkasz w Stanach czy jak?

17.02.2015 05:39
kamil0749
😒
211
odpowiedz
kamil0749
92
baka

Dupa, spac nie moge, pospalem do 4 i zasnac juz nie moge, a do roboty na 2 zmiane ;/ nocki zawsze rozpierdalaja moj zegar..

17.02.2015 22:11
Xinjin
212
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9

@HUtH - jako że finanse za bardzo nie pozwalają, z tego mam może 50 % filmów, głównie amazon, ale załatwiałem też od ludzi z reddita. Reszta jest na wishliście :)

17.02.2015 22:38
malyb89
213
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Hmm.. zaraz wejde i zobacze jego profil, póki na kompie jestem, bo na telefonie to mordega :)

Mam do odpsrzedania Supreme Commandera 2 i deaus Ex: Bunt Ludzkości Directors Cut z nowego bundla! :)

18.02.2015 00:28
HUtH
214
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

@ Xinjin
yhymm... a to jest w takich jakichś ładnych pudełkach, co to mają książeczki i ładnie obok siebie wyglądają? I nie mają polskich napisów? :D
Kiedyś przez p2p miałem Wstręt z edycji Criteriona i zrobiło to na mnie ogromne wrażenie - taki stary film i taka przezajebista jakość? O co chodzi... Muszę jakoś obadać to jak coś zdobyć...

@ maly89
Jakiego bundle'a?
ok już wiem

ZA ILE byś DE opchnął? Może chcesz wymianę za kilka gier(patrz wizytówka)
Choć słyszałem, że ten DC jest niby gorszy niż premierowa...?

18.02.2015 00:44
Xinjin
215
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9
Wideo

HUtH - wydania są mówiąc krótko zaj**** bo oprócz filmu masz wiele różnych dodatków wszystko zależy jaki to film np taki Repo Man, którego jestem szczęśliwym posiadaczem, obadaj unboxing ----> http://youtu.be/GG6fmD_x0XE

18.02.2015 00:50
HUtH
216
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

No świetne... chciałbym tak zobaczyć wydane polskie filmy...

18.02.2015 00:51
Xinjin
217
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9

No jest pare polskich filmów w CC :)

18.02.2015 00:59
DiabloManiak
218
odpowiedz
DiabloManiak
248
Karczemny Dymek

Malutki po słowie bundle juz nie sprzedasz ;)

i jak tam nocka? ;)

18.02.2015 01:00
malyb89
219
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Dzien do dupy. Rano dowiedzialem sie, ze zmarl moj dobry Kierownik... zlosliwy krtani, 55 lat... taki dobry, uczciwy, cierpliwy chlop.... na lepszego szefa nie trafie...

Hucik - jest troche gorszy... brakuje polskich napisow, ktore sa bardzo dobre. Jeszcze wiecej filtru w zolci/zlota. Za to bossow mozna przejsc w dyplomatyczny sposob, anie jak w oryginale wylacznie walka. Poczytaj na Steamie, albo zapytaj na lowcach. Za 5 zl moge Ci odsprzedac. juz nie jestem na kompie, jutro sprawdze co ew na barter, tymczasem zarezerwuje Ci tego Deusa.

Ide spac, dobrej nocy.... :)

18.02.2015 01:30
HUtH
220
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

@xinjin
taa, wczesny Wajda i Nóż w wodzie Polańskiego... trochę słabo, sądziłem, że chociaż Przypadek będzie, no i Ziemia Obiecana... i wiele innych. To jest właśnie to, dlaczego nie podoba mi się takie używanie zachodnich medialnych platform, oglądanie ich seriali itp. po jakimś czasie myślisz już w ich języku i nie poznajesz twórców stąd.

@ maly
no jak był dobry, to szkoda :P Nie żeby ogólnie nie było szkoda, aleee

No myślę, że tego Deusa i tak wezmę(choć wolałbym wymienić :P), jeszcze sprawdzę jutro o co cho, bo teraz już padam

18.02.2015 03:32
Glob3r
221
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

Dziwne rzeczy się u mnie w życiu dzieją, dostałem robotę. Normalnie jeszcze chwila, to i dziewczynę znajdę :O

18.02.2015 03:35
DiabloManiak
222
odpowiedz
DiabloManiak
248
Karczemny Dymek

i jeszcze powiesz ze ładna i kształtną? ;)

za dużo snów ;>

18.02.2015 22:25
malyb89
223
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

diablo - a co zazdrościsz globerowi ładnej i kształtnej? :)

hut - i co? nadal chętny na Deusa? Bo widzę, żę w łowcach dobijasz deala. Jak nie chcesz odkupować to mogę sie wymienić np na Papa & Yo :)

Obejrzałem The Whilstblower z Rachel Weisz. Dobry film.

18.02.2015 22:37
224
odpowiedz
banan1000
14
Generał

Bry. :)

18.02.2015 23:16
emil kuroń
225
odpowiedz
emil kuroń
68

dBrywieczór.

glober - szalejesz, szalejesz :P

W zadnego deusa nie grałem nigdy, choć czasami miałem ochotę się zabrać.

ok, zaraz wrzucę na ruszt Foxcatcher. zostały mi jeszcze ze 2-3 filmy, ktore mnie interesujaą i są związane z oscarami (tak, wiem ze oscary teraz sa do dupy;p) - tak więc misja wypełniona. to co miałem obejrzeć, obejrzalem.

18.02.2015 23:24
malyb89
226
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Emil - jesli sie hut nie odezwie, albo dobije targu z innym to mozemy sie dogadac :)

18.02.2015 23:37
HUtH
227
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Mam już DE od micin3 z wiadomego wątku

Jak bardzo chcesz, to ci mogę to Papa&yo dać i tak :P

18.02.2015 23:46
emil kuroń
228
odpowiedz
emil kuroń
68

mały - spoko, to jak do jutra nikt się nie zglosi to bedziemy rozmawiac :p choc właściwie to nie grałem w żadną cześc, ale to chyba nie jest powiązane. nie wiem.

18.02.2015 23:47
szymon_majewski
229
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Dobry wieczor wszyscy.

Jak zrobi sie cieplo, to planowalem wypad z kolegami do Lwowa. Tak, to bedzie juz moj czwarty raz, kiedy zawitam w tamtych stronach. Chce to zrobic glownie dla kumpla, ktory nie byl nigdy na wakacjach za granica, do naszej dwojki moze sie dolaczy jeszcze dwoch innych. Generalnie planujemy odpoczac, za te pieniadze ktore mamy, mysle ze mozemy spedzic tam tydzien w fajnych warunkach. Planuje tez upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu i wrocic stamtad z ruchoma pamiatka. Ktos jest za pan brat z formalnosciami i ooplatami jakie bede musial wniesc ?

19.02.2015 00:44
HUtH
230
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

A jakie to klasyki motoryzacyjne na Ukrainie można znaleźć?

19.02.2015 00:57
szymon_majewski
231
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

To zalezy co mi sie uda kupic po kosztach. Najprawdopodobniej budzetowo bede celowac w TO:
http://iva-savickii.narod.ru/Avto/ZAZ/ZAZ-965-Zaporozhets_Bataysk_02.11.07-054.jpg
To niezle miejsce, ciagle sporo tam tego jezdzi. Przy dobrych wiatrach kupie za 200-300 PLN

19.02.2015 01:30
HUtH
232
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Hah, fajny samochodzik :) Widziałem coś podobnego niedawno, ale w sumie nie wiem czy to był jakiś stary dziwaczny fiat czy co, teraz widzę że mogłoby to być coś 'ruskiego'
Kurde auto za 300zł... ubezpieczenie droższe

19.02.2015 02:25
szymon_majewski
233
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Ukraina to wciaz fajny rynek samochodowy, ciagle produkuja Lanosy, mozna u nich kupic chinskie wynalazki, a dodatkowo takie starocie. W koncu zanim weszlismy do Unii, w Polsce mozna bylo za podobne grosze kupowac auta.

Zaporozec byl wzorowany na Fiacie, ale bez dokladnych planow - inaczej niz w przypadku Zastavy, ktora robila licencyjna wersje. Ogolnie Fiat Topolino (500 albo 600) to byla dosc popularna konstrukcja, tylko my bylismy niepokorni i produkowalismy jego nastepce czyli 126p. Chociaz wiem, ze powstal w PL jakis prototyp, wzorowany wlasnie na takim Fiacie z tworzyw sztucznych, ale na tym sie skonczylo. Z kolei w RFNie produkowano wlasna wersje takiego Fiata, wraz ze 126p, z ta roznica ze byly wyposazone w silniki dwusuwowe. Do dzisiaj Fiaty jezdza po krajach Ameryki Poludniowej i Lacinskiej, wiec mozna je wciaz zobaczyc na drogach. Niezly misz masz nie :P ? Zaporozec byl zreszta przewidziany jako odpowiednik Malucha w ZSRR, maly samochod dla kazdego, potem unowoczesnili go i produkowali w formie sympatycznego sedana. Pozniej jego role przejela podobna do Samary, popularna w PL na poczatku lat 90 Tavria. Produkcje tego egzemplarza zakonczono chyba na poczatku lat 70-tych, jesli sie dobrze przyjrzysz, to zauwazysz, ze ma drzwi otwierane w druga strone, jak Syrenki przed modelem 105. Typowy stary styl. Piekna sprawa ;)

19.02.2015 02:44
Morbus
234
odpowiedz
Morbus
248
settler

Skoro o autach mowa to mój Truck od 9 godzin stoi wytrwale przyklejony do niemieckiej rampy.. Zapraszam na Opowieść z Trasy
https://www.facebook.com/skydriverPL
Działa także bez fb

19.02.2015 22:17
malyb89
235
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Mój wuja to samo, 9 godzin ostatnio czekał na załadunek, ale trasę miał akurat po Polsce :)

Huth -> okej, dila z Deusem dobilem z kuroniem. :)

19.02.2015 23:43
emil kuroń
236
odpowiedz
emil kuroń
68

Potwierdzam, dobili my targu.

Dobry. Ale fajna ta "zima" w tym roku. :) Oby taka do konca marca.

20.02.2015 00:21
szymon_majewski
237
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Powinienem spac, a jakos mi sie nie kwapi zeby isc

20.02.2015 00:40
238
odpowiedz
zanonimizowany1015918
9
Generał

A ja sie musze uczyc do gimbazjum, ale nie moge bo sie wczytalem w trylogie doliny lodowego wichru ;p

20.02.2015 01:02
szymon_majewski
239
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Nikt mi nie odpowiedzial na pytanie zwiazane z importem wlasnym pojazdow osobowych z Ukrainy, o ile do wakacji dotrwa

20.02.2015 01:19
HUtH
240
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

A co my pracujemy w izbie celnej? :P

z ośmiu nominacji oscarowych za najlepszy film udało mi się obejrzeć aż 4... pozostała czwórka mnie nie interesuje... W sumie to nieźle, biorąc pod uwagę, że mnie te oscary nie interesują, nawet nie wiedziałem przed obejrzeniem, że Snajper i Grand Budapest Hotel są nominowane... Jeszcze Dziekie historie chciałbym w końcu obejrzeć... i nominowaną japońską animację. Idę już daawno widziałem..
Jakby ktoś chciał zobaczyć nominowany polski dokument 'Joanna', to w niedziele udostępnią to w ninateka.pl

20.02.2015 01:22
szymon_majewski
241
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

No nie wiem, moze ktos pracuje ;)

Widzialem ten oscarowy film o murzynie. Tak nudne ze zaczynam sie zastanawiac na powaznie jakie sa kryteria przyznawania tych nagrod

20.02.2015 02:13
Glob3r
242
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

Pierwszego dnia roboty lepiej nie iść na L4, nie? Lepiej wyzdrowieję...

20.02.2015 02:30
Morbus
243
odpowiedz
Morbus
248
settler

Pozdrawiam z Dijon Francja ;) więcej info https://www.facebook.com/skydriverPL
Oczy szeroko otwarte i jadę dalej
.

20.02.2015 22:40
malyb89
244
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Na Dzikie Historie chciałem iśc, bo grali u nas, ale akurat musiałem iść do roboty.. Jak zwykle. Lubie opowieści, gdzie los splata kilka niezwiązanych ze sobą osób :)

The Equalizer - najlepszy z najgorszych filmów. Na plus tutaj oczywiście panienka Moretzówna :)

A co my pracujemy w izbie celnej? :P
Lepiej bym tego nie ujął :) Ale dziękujemy szymciu, że się zapytujesz nas :)

Pierwszego dnia roboty lepiej nie iść na L4, nie? Lepiej wyzdrowieję...

No rejczel...

Arx - ale upodlić upodlić, czy upodlić upodlić? :)

20.02.2015 23:08
Arxel
245
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika

Ale się wczoraj upodliłem.. :)
To był dłuuugi dzień w pracy dzisiaj dla wszystkich..

Załapaliśmy się na cotygodniowy Pub Quiz - który oczywiście wygraliśmy :D

Mały ---> Tak.
Końcówki już nie pamiętam. W ogóle to zostawiłem czapkę w taksówce, znajomy też.

Wyjątkowo mało wydałem - jakieś 35 zł nie licząc taksówki i żarcia w mcd. Ostatnio ponad 100. Najwyraźniej tym razem to nie ja stawiałem szoty :)

Myślałem, że dziś wieczorem na mieszkaniu nie będziemy już pili - kusiło mnie aby kupić piwo, ale odpuściłem.. Kumpel tez nie kupił, jego dziewczyna również.. No więc został nam bimber, który będziemy przepijali zimną herbatą owocowo-zwykłą..

20.02.2015 23:36
HUtH
246
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

@ szymon
takich filmów o znanych Murzynach-wyzwolicielach nie oglądam, wiadomo, że będzie to milusie kino...

@ Morbus
Tego hmmm... bloga/relację prowadzisz tak z nudów czy masz jakiś super e-marketingowy plan? :P
Btw w tej kabinie jest ciepło?

@maly89
Chyba uda mi się zobaczyć w studyjnym dzikie historie. Jakoś ostatnio nie mogłem znaleźć na pewnych stronkach oferujących wypożyczanie filmów ehem. W sumie to dobrze, bo oglądanie w niesieciowym kinie jest znacznie fajniejsze i w sumie źle się czuję jak takie niepopularne/niewybuchowe/nieefekciarske/niebudżetowe/nieamerykańske/niegłupie filmy pobieram. )

20.02.2015 23:49
malyb89
247
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Widzialem ten oscarowy film o murzynie. Tak nudne ze zaczynam sie zastanawiac na powaznie jakie sa kryteria przyznawania tych nagrod

Selma czy Timbuktu?

Arx - dawno tak nie byłem wstawiony i nie chce, ta kszczerze. Aby łeb napierdala na drugi dzień i człek wkurwiony chodzi, ze przez to nie poruchał... :D

hut - na szczęscie nie mam u siebie multipleksa. Małe studyjne kinko na 200 miejsc. Pisałem wczesniej o CzAFie, może przeczytałeś posta. :) tak się przedstawia aktualny rozkład :)

20.02.2015 23:51
emil kuroń
248
odpowiedz
emil kuroń
68

Powitał.

Z oscarowych filmów wiekszość, które chciałem obejrzec mam obejrzane. Najważniejsza kategoria czyli najlepszy film - nie obejrzałem tylko Selmy, ale tego filmu nie ma jeszcze w kinach (dopiero w kwietniu), wiec jak to sie mowi "nic pan nie zrobisz". I trzymam kciuki za Grand budapest. ale Birdman tez bedzie ok. Z nieangolskich nie widziałem jeszcze właśnie Dzikich historii, ale to już sobie obejrze kiedyś tam w nieokreslonej przyslosci. Widziałem oczywiscie Ide, Lewiatana i Mandarynki. Ida konkurencje ma poważną, nei ma co sie oszukiwac. Pewnie Lewiatan wygra.

20.02.2015 23:58
HUtH
249
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

@maly
a u mnie multipleksów są hmm 4, ale na szczęście jacyś kumaci obrotni ludzie dali radę ożywić kina studyjne i w centrum są takie 3. I tani poniedziałek z biletem za dychę, no jak tu nie chodzić do kina.

Co do oscarów to obstawiam dość stereotypowo... czyli że raczej Selma(bo o Kingu :P), możliwe że Birdman(bo to film i o teatrze i o kinie i o aktorstwie, no to jak tu akademia ma na to nie głosować?) i moooże Snajper, choć to taki sobie film, ale bardzo amerykański. Jednak biorąc pod uwagę, że wygrywały już takie artystowskie filmy jak Artysta, to może i GB Hotel dostanie. Czy właśnie Birdman, który jest jak jedno długie przezajebiste ujęcie, ale poza tym pusty

21.02.2015 00:04
malyb89
250
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

hut- To skąd jesteś? życzyłbym sobie, aby tak pozostało :) Nie dość, że mam dosłownie 25 metrów to jeszcze samo kino, jest w tym samym budynku od 85 lat i od początku tak samo się nazywa :)
No widzisz, a ja mam ambitniejsze filmy w praktycznie każdy czwartek miesiąca za 7 zł o 19.00. Kebab obok jest za 7,5 zł. A kebaba zjesz i zapomnisz, a tu przynajmniej wyjdziesz w pełni emocji :) Jak akurat nie mam zmiany to staramy się iść. Za 7 zł? Bitch please.. :)

Co do Oscarowych to tylko Nightcrawlera widziałem. Ma jedną nominacje :)

btw. dzisiaj troche poflirtowałem z taka jedną babeczką z roboty i chciałem się za nią bardziej poflirtować, ale miała obrączkę, choć nie przeszkadzały jej okazjonalne łapanie za bioderko (bo pupe ma fajną). Okazało się, że to mama jednej z najfajniejszych dziewczyn w mieście w którym pracuje :)

spoiler start

Chcecie fote? :D

spoiler stop

21.02.2015 00:08
Arxel
251
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika

Mały ---> Pamiętam, że dosiadłem się do jakichś dziewczyn, wiele z rozmowy nie pamiętam ale chyba uświadomiłem sobie, że jestem tak napruty, że nie ma sensu pytać o numer ;)

A więc bimber + herbata to kiepskie połączenie.. Trzeba lecieć po piwo.

21.02.2015 00:10
HUtH
252
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

K-ce... Takie dziwaczne miasto, co to się budzi ostro z przemysłowego upadku, ma wszystko super w małym centrum, a reszta to nijakość, marazm albo ciche wysepki małomiejskie... I w sumie swój potencjał zawdzięcza raczej reszcie okalającego je GOPu...
btw w mojej dzielnicy też kiedyś było kino, biorąc pod uwagę zaniedbanie i degrengoladę miejsca, to aż dziwne, że coś takiego istniało(tzn budynek jest)

21.02.2015 00:10
emil kuroń
253
odpowiedz
emil kuroń
68

Huth, birdmanem (prawie) wszyscy sie zachwycają. Mnie właśnie urzekł przez to ujęcie z jednej kamery, to jest w tym filmie najlepsze. No i Keaton tez wymiata (przy okazji birdmana, mam nadzieje ze Emma Stone dostanie oscara ;)

ale i tak wolalbym grand budapest. snajper raczej nie. chyba. sam nie wiem. jak na Eastwooda to szłu nie było. Mogło być dużo lepiej.

Co do Oscarowych to tylko Nightcrawlera widziałem. Ma jedną nominacje :)
ta, szkoda tylko ze nie dla DŻEJKA. Np. zamiast Coopera mogli go wrzucić.

Chcecie fote? :D
ja nie zaprzeczam. :p

21.02.2015 00:14
malyb89
254
odpowiedz
malyb89
186
Demigod
Wideo

a co wy tak bez muzy...

https://www.youtube.com/watch?v=0tHH0BNH0Sc
Jeloł madafakin kloł!

musze znaleźć hosting :)

Hut - ahh ten śląsk. Szaroburość :P

emil - no to fakt, zamiast coopera byłoby optymalnie :) Nic ogólnie nie mam do Bradleya, bo gra całkiem sensownie i ma wygląd, ale jakoś ta nominacja... Sztuką jest zagrać takiego szaleńca jka Jake :)

Dobra, Pany, lete. Musze w końcu odespać. Jutro troche posiedze, bo nocka... Narazicho

21.02.2015 00:38
HUtH
255
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

@ emil
Jasne, świetnie zrobiony film, ale tak jakoś o wszystkim i o niczym... ma super momenty, zaskakuje i w ogóle, ale i momenty które nic nie wnoszą i rozmywają całą moc. Snajper mógłby być super, gdyby nie był tak klasycznie prosto zrobiony, jak jakiś film telewizyjny wręcz. Później mamy trzy filmy o sławnych, zasłużonych ludziach, przypuszczam, że ładne i w ogóle(nie widziałem), czarujący GB Hotel, eksperyment o rejestrowaniu dorastania(nie oglądam, bo jeszcze traumy dostanę) i Whiplash, czyli doskonale zrobiony film, ale chyba za wąsko tematyczny jak na akademię... W sumie to fajnie by było jakby wygrał, ja nie mam do tego filmu zastrzeżeń, jest i jakoś przewrotny, bo o szaleństwie, i w starym sprawdzonym schemacie, bo w sumie takie from zero to hero. Taka doskonale wykonana reklama wydłużona do całego filmu :P No i świetna wewnętrzna spójnośc, film nie tyle o muzykach, co o muzyce, wszystko w nim gra.

Hut - ahh ten śląsk. Szaroburość :P
ech no taki klimat. Ale to się zmienia, choć te miesjca, gdzie jest już lepiej odsłaniają 'wałbrzyskość' reszty...

21.02.2015 00:49
szymon_majewski
256
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend
Image

Jest tak sobie

21.02.2015 00:54
emil kuroń
257
odpowiedz
emil kuroń
68

Huth, boyhood też mi się spodobał (ale to taki film, który musi do ciebie "trafić'', dlateogo ma tak różne opinie). w Whiplash Simmons co zagrał to czapki z głów. Mam nadzieje, ze dostanie oscara. Sam film - moze za scenariusz, fajnie by było. filmy o sławnych zasluzonych ludziach sa w porzadku (teoria wszystkiego>gra tajemnic dla mnie, jeszcze byl tam Foxcatcher, ale on nie ma nominacji w tej kategorii, choc dla mnie lepszy od gry tajeminc).

miałem w cos zagrać, ale mi sie odechciało. chyba zaraz ide lulu.

szymon - dobrze, że tak sobie, bo patrze po recenzjach i opiniach znajomych, ze bylo slabo, najwyżej mocno średnio. sam się może przejde, choć aż tak mnie nie korci.

21.02.2015 01:13
szymon_majewski
258
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

emil -> zerknij na plakat uwazniej ;)

21.02.2015 01:16
emil kuroń
259
odpowiedz
emil kuroń
68

aha ok. wybacz, nawet nie powiększałem zdjecia prawdę mówiąc :P

ok, znikam. dobranoc.

21.02.2015 22:25
malyb89
260
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Bry.

o co chodzi z tymi pisioncioma groszami? Żyła nawet kiedyś coś tam skomentował innego skoczka.

Marzy mi się dziewczyna z którą mógłbym porozmawiać o filmach jak Wy wyżej... Albo komendie romantyczne, albo nie oglądają, albo nie uważają (tylko obrazki przelatują im przed oczami) albo robią to w takim humorze, jakby za karę.... Nie wspominając o muzyce, tu taj już totalne dno...

Półtorej godziny i nikogo od samego wieczora, widac, że sobota z KSW :)

21.02.2015 23:44
emil kuroń
261
odpowiedz
emil kuroń
68

Fakt, jesli chodzi o filmy sporo kobit z reguły kojarzy się z tym, że ich wiedza na temat filmów to jaka komedia(romantyczna) będzie tearaz w kinie. Ale też nie generalizujmy. Są i takie które oglądają i się pasjonują. Może akurat na takie nie trafiamiy :p

ksw nie specjalnie mnie interesuje. wlasciwie to zadne sporty walki :d

21.02.2015 23:57
Xinjin
👍
262
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9

@maly - no i gdzie fotka tego milfa? Skoro się zadeklarowałeś...

ide spać, dobranoc.

21.02.2015 23:58
szymon_majewski
263
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Dobry

Maly, ja tak mam ze swoja. Ogladamy razem sporo filmow, ktore ja jej zaproponuje. Muzycznie troche sie rozmijamy, ale czesto uda mi sie ja czyms zainteresowac. I to jest piekne

21.02.2015 23:58
malyb89
264
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Tak, tylko opisuje swoje spostrzeżenia... Ale widze, że nie jestem w tym sam. :) A KSW oglądałem w sumie dlatego, że nie było nic ciekawszego w TV :)

Xin - wysłałem Ci linka. Ale nie do milfa, bo nie mam, chodziło mi o córke :) dobrej.

Szymon - fajnie, chciałbym tak. Ale ma jakieś zdanie na temat danego filmu? Wiesz, odczucia, domysły w fanule itd rzeczy?

22.02.2015 00:12
Xinjin
👍
265
odpowiedz
Xinjin
194
MYTH DEEP SPACE 9

@maly - coś chyba nie doszło, poślij linke na

spoiler start

xinjin małpiszon op pl

spoiler stop

22.02.2015 00:15
szymon_majewski
266
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

No coz, praktycznie zawsze. Ostatnio po Birdmanie tez chwile pogadalismy. Fakt, ze nie zawsze ma czas i sporo filmow ogladamy u niej w domu, ale mimo wszystko. Niedawno mielismy sobie odswiezyc "Piaty Element" czyli film, ktory pamietam od dziecka, niegdys wzbudzaly moj podziw efekty specjalne, dzisiaj patrze mocno sceptycznie :P

22.02.2015 00:22
emil kuroń
267
odpowiedz
emil kuroń
68

No to fajnie szymon, że tak dyskutujecie. Tylko pozadrościć :p

Dobra, ja też zwijam. Dziś niedziela to pokimam dłużej, ale coś mnie już spanie łamie, wiec nie ma co siedziec.

22.02.2015 00:22
malyb89
268
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

xin - sorry, nie Tobie wysyłałem, masz fejsa? :D

szymon - pozazdrościć. :)

22.02.2015 00:48
Arxel
😊
269
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika
Wideo

Może ktoś kojarzy serial Chuck, może nie.. No, ale zasadniczo ludzki mózg jest skłonny przetwarzać sporo informacji przewijających się błyskawicznie przed naszymi oczyma..
https://www.youtube.com/watch?v=5gyYgJ89zls

Cały dzień coś tam klepałem do magisterki, nie ma źle! Ogarnąłem w większej części operacje na dość sporej bazie danych dla współczynnika załamania światła różnych substancji, wraz z obliczaniem tego współczynnika w zależności od użytej w bazie funkcji dyspersji.. :)

A to dopiero trzecie piwo!

22.02.2015 00:53
szymon_majewski
270
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Sory ze dzisiaj jestem taki niemrawy, jutro mi przejdzie. W kazdym razie, moze to przychodzi z czasem, a moze po prostu sie dogadujemy. Z moja poprzednia dziewczyna tez bylem na kilku filmach (nie pamietam wszystkich ale na pewno bylismy na Dystrykcie 9, Largo Winchu i Wszystko co Kocham, majaczy mi tez 2012, ale wtedy pol filmu spedzilismy na calowaniu sie). No i refleksji wspolnych bylo niewiele, chociaz wtedy bylismy jeszcze swiezakami, a tutaj jestesmy razem juz prawie 5 lat i znamy sie juz bardzo dobrze. Kiedys zreszta nalezalem do Dyskusyjnego Klubu Filmowego i tam bylo sporo dziewczyn z ktorymi dyskutowalem o filmach, ale to juz byly typowe pasjonatki ;)

22.02.2015 01:03
malyb89
271
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Arx - ekhm.. taa, to GREAT SUCCESS! :)

szymon - ale to juz byly typowe pasjonatki ;) brzmi interesująco. Może jakieś namiary? :)

22.02.2015 03:20
Arxel
272
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika

No raczej. Trzeba się kurde obronić w tym semestrze! :)
Zakończyć to i w końcu ruszyć z innymi projektami, które mam w głowie, ale zawsze ta magisterka mnie wstrzymywała.. Bogactwo czeka!

22.02.2015 03:23
malyb89
273
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

A jeśli bogactwo to i koks. :)

też macie wrażnie, że w polskich filmach podkład muzyczny jest zdecydowanie za głośno w stosunku do dialogów?

22.02.2015 06:53
274
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

Siemka! Kurde ale nie chce się spać i nudy na maxa.

22.02.2015 22:03
malyb89
275
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

Nigdy nie kłamcie dziewczyny, jeśli będziecie chcieli się z nią rozstać. NIGDY!

22.02.2015 23:32
Arxel
276
odpowiedz
Arxel
238
Kostka Rubika

Hm.. Swojej poprzedniej nie okłamałem.. Po prostu zerwałem kontakt i.. tyle..

23.02.2015 00:02
emil kuroń
277
odpowiedz
emil kuroń
68

Będe pamiętać!

też macie wrażnie, że w polskich filmach podkład muzyczny jest zdecydowanie za głośno w stosunku do dialogów?
niestety. wkurza mnie to, że nasze produkcje muszę oglądać z pilotem i trzymać palec nad "volume".

No, kawa łyknięta, trochę się zdrzemnąłem popołudniem. Ciekawe czy wysiedzę. Jestem z wami dziś długo, jak ktoś ma zamiar nie spać to nie będzie sam :D

23.02.2015 01:54
szymon_majewski
278
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Ide na Oskary. Chyba sie narazilem w watku o Ukrainie, ale tutaj chyba dyskusje polityczne nie goscily (na szczescie). Dobrej !

23.02.2015 02:45
279
odpowiedz
zanonimizowany956494
25
Legend

Dobry, dobry. Emil widzę siedzi to ja też :P

23.02.2015 02:48
emil kuroń
280
odpowiedz
emil kuroń
68

Siedzimy, siedzimy ;p

23.02.2015 03:05
281
odpowiedz
zanonimizowany956494
25
Legend

Kurde zasrany 8 ball pool, co gram w jakimś turnieju to przegrywam tylko w finale, ćwierćfinał i półfinał idzie zajebiście a w finale za cholere nie umiem wygrać. Wkurzająca gra jak szlag...

A gra w to ktoś? Można by robić bezsenne pojedynki :D

Edit
WTF? Tablet pokazuje 3:02, telefon 3:07 a ten post na GOLu został napisany niby o 3:05, wczoraj nastawiałem oba zegary ustawiając je tak jak te z TVN24 więc nie wiem o co chodzi :P

Go home zegar you are drunk.

BTW
Jak ja tak lubię, noc, tabaka, gry, GOL i czasami jakieś straszne historyjki do poczytania jak mi się nudzi....ja bym mógł żyć jak sowa. Albo najlepiej na biegunie, 6 miesięcy nocy :3 ale zimno w luj a wolę lato :/

Edit 2
@DOWN
Ja w ogóle nie w temacie oskarów :D jaki film dostał?

23.02.2015 03:09
emil kuroń
👍
282
odpowiedz
emil kuroń
68

Mamy Oscara!

bizon - Ida :)

23.02.2015 03:10
283
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

Never ever again

Co do kobiet to ich nie wolno kłamać.

Pamiętajcie o tym, że kobiety nawet płatkiem róży nie wolno uderzyć.

spoiler start

Ale doniczką już można :)

spoiler stop

23.02.2015 04:54
😊
284
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator
Wideo

Sleep tight to everybody :)

https://www.youtube.com/watch?v=QygSrSSv-Vs

23.02.2015 06:11
emil kuroń
285
odpowiedz
emil kuroń
68

No nic. Dobranoc. Na 1,5h jeszcze się walnę :P

23.02.2015 22:28
286
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

Widzę, że dziś cicho :)

Dobry wieczór!

23.02.2015 22:30
287
odpowiedz
banan1000
14
Generał

Dobry.

23.02.2015 22:37
emil kuroń
288
odpowiedz
emil kuroń
68

Dobry, dobry.

Musiałem dziś w pracy wchłonąć dodatkową kawę :P

23.02.2015 22:40
289
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

@up Ja ostatnio w ostatki piłem kawę i źle to odczułem. Czułem się taki podrażniony...

Nie wiem czemu ale kawa mnie pobudza negatywnie. Alkohol znów zamiast mnie uśpić to pobudza do życia.

23.02.2015 22:50
emil kuroń
290
odpowiedz
emil kuroń
68

No to u mnie jest inaczej. Kawa mnie stawia na nogi i moge jako tako funkcjonować, jeśli np. właśnie jestem lekko zmęczony. ;)

23.02.2015 23:00
malyb89
291
odpowiedz
malyb89
186
Demigod
Image

Bry.
Miałem dzisiaj hujowy dzień. Na pocieszenie... -> :)

Dzięki Panowie za przyjęcie rady. Nie oszukujcie, nie kłamcie, nie poznajcie innych. To źle się skończy, nawet jeśli chcecie skończyć z aktualną, w sumie tym gorzej. Każde kłamstwo wyjdzie.

niestety. wkurza mnie to, że nasze produkcje muszę oglądać z pilotem i trzymać palec nad "volume".

Mama ma głuchotę 120%, więc możesz sobie wyobrazić podczas ogladania takiego klanu lub m jak miłóść, na kinoskopowych pierdziawkach :P

23.02.2015 23:07
292
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

Klan i M jak Miłość to pół biedy. Pamiętam jak u mnie w domu oglądało się codziennie Moda na sukces. To był dopiero szok :)

PS: Laska na zdjęciu może być :)

23.02.2015 23:18
malyb89
293
odpowiedz
malyb89
186
Demigod
Image

A ta? :)

23.02.2015 23:19
294
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

A ta? :) Nie mój gust :)

23.02.2015 23:30
emil kuroń
295
odpowiedz
emil kuroń
68

Ładnie, ładnie. Obie. :)

Tu nie chodzi nawet o klan czy m jak miłość. Ale nawet gdy oglądam np. już coś poważniejszego z polskiego kina (choćby jakiś czas temu Dom zły Smarzowskiego) to problem jest ten sam. Raz tv "wyje" i muszę przyciszać, a podczas dialogów muszę nadstawiać ucha. Albo znów pogłaśniać Tv.

23.02.2015 23:32
296
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

A słyszeliście o takim filmie jak Obecność? Dla mnie życie pozagrobowe to tajemnica a ten film który pokazuje z 10% tego co ta rodzina naprawdę przeżyła to coś niesamowitego i ta lalka Anabelle (
nawet niedawno film wyszedł o tej lalce).

23.02.2015 23:43
malyb89
297
odpowiedz
malyb89
186
Demigod
Image

A ta, panowie? :)

emil, no dokładnie, całe ścieżki muzyki i dialogów jakby były na równej głośności, przez co trudno rozróżnić Sam, wysoki poziom to inna para kaloszy :)

gamer - ostatnio jaki horror, który faktycznie zasiał we mnie niepokój to Deliver Us From Evil. :)

23.02.2015 23:44
298
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator

@malyb89 Aż z ciekawości obejrzę ten film.
Co do zdjęcia to fajna może być. Mój gust :)

23.02.2015 23:46
malyb89
299
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

A co, jeśli Ci powiem, że na wszystkich trzech to ta sama babeczka? :)

23.02.2015 23:46
emil kuroń
300
odpowiedz
emil kuroń
68

Obecność oglądałem już dawno. Dobry film. Ale "film o tej lalce" lepiej sobie podarować, bo to mocny średniak. Najwyżej.

mały - zmysłowe spojrzenie. wszystkie są bardzo ok. :)

A co, jeśli Ci powiem, że na wszystkich trzech to ta sama babeczka? :)
rly? :O

23.02.2015 23:48
301
odpowiedz
zanonimizowany998044
19
Senator
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl