Que? O co wam chodzi? :p
O jezu, Marcin. Kto tu zajrzał :)
Na kanałach z filmami przerwa techniczna, a na reszcie krótko mówiąc - szajs.
Rekin - nie zawsze :)
Postanowiłem ze znajomymi zrobić aferę medialną z moim LO na czele. Mam dość, że panuje u nas totalna samowolka nauczycieli. Znęcają się psychicznie nad wieloma uczniami, jedna nauczycielka ma zaburzenia psychiczne i traktuje swoją klasę jak drugi dom zamykając klasę na klucz podczas lekcji, bo boi się, że ją ktoś zabije. Niektóre fakty są zatajane jak np. taki, że kilka dni temu dziewczyna po 3 miesięcznej nauce w moim LO wylądowała na leczeniu psychiatrycznym i rodzice przenieśli ją do innego LO. Osobiście także znam przypadki osób, które leczą się u psychiatry po dwóch latach nauki w mojej szkole. Mam nadzieję, że nie wyjebią mnie przed samą maturą, bo chcemy zrobić też masowe donosy do kuratorium :)
Takie tam LO, które nauczyciele uważają za jedno z najlepszych w kraju (hehe, chyba 200 miejsce w rankingu) i mają jakiś kompleks mniejszości. Zakłamanie i hipokryzja na początku dziennym + sianie propagandy. Czas, by ktoś się tym zainteresował :)
Tzn. kurator oświaty tutejszy jest moim znajomym, więc co nieco mi podpowiedział, że zgłoszeń było już sporo, ale tylko jednostkowe, a planuję coś na większą skalę w stylu masowych zgłoszeń. Moim zdaniem nawet są niedopuszczalne formy sprawdzianów jakie się u nas praktykuje, czyli z biologii sprawdzian to matura z biologii na 4 strony A4, gdzie większość informacji nie ma w książce. Z angielskiego facetka ostatnio nawoływała, by moja klasa się policzyła z kolegą po szkole. Ostracyzm totalny :) Nie mówiąc o tym, że są równi i równiejsi. Niektórzy mogą nie odrobić całej pracy domowej, a ja nie będę miał jednego zadania i pałka leci ;)
Najgorszy przypadek jest ze schizofreniczką z niemca. Nie rozumiem jak można takie osoby zatrudniać do pracy z ludźmi. Dam głowę, że kiedyś jej odbije i zrobi komuś krzywdę, bo jest niepoczytalna.
Monter weź się lepiej też przenieś, bo jeszcze Cie coś dopadnie i sięgniesz po sznur :)
Co Ty, jestem mocny psychicznie :)
Chociaż jako jeden z pierwszych już mialem przypał w tej szkole od początku edukacji. We wrześniu byłem dyżurnym i źle wycisnąłem gąbkę... od tego zaczęły się kłopoty z chemii, które trwają do dziś.
Nie wiem, co wy macie za akcje, ale mi się spać nie chce, uczyć też nie, a pewnie niedzielę będę musiał całą w książkach spędzić
Zbierzcie jak najwieksza ilosc osob. Wyczajcie email lub telefon i zglaszajcie wszyscy na raz. Jak dostana kilkaset telefonow i emaili ( nie jest powiedziane, ze jedna osoba moze wykonac tylko jeden telefon ) to beda musieli cos z tym zrobic. Rzucajcie konkretnymi nazwiskami i proscie o jakies badania psychiatryczne. A najlepiej jakby to zrobili wasi rodzice. Swoja droga dziwie sie jak do takiej sytuacji mozna wogole dopuscic. Tzn. jak rodzice moga na to pozwolic.
Ja tam poczekam do niedzieli, nie lubię nic robić w piątek i sobotę
A ja w sobotę mam pierwsze zaliczenie, a nawet nie mam materiałów :) To się nazywa ostatni semestr studiów magisterskich :D
A już miałem zaśpiewać "nie ma z nami Łyczka, gdzie jest kurwa Łyczek?"
Całkiem niezła ta Twoja szkoła. Najwyższa pora coś z tym jest :)
Chwytam dzisiejszą "Rz" a tam PS4 i XKOŚĆ. Pan Piotr opisuje różnice w działaniu konsol i cenę oraz premiery urządzeń, a Pani Kalinowska w wywiadzie z "Voyagerem" Dramczykiem z Chipa. Już któryś raz w Rzetce spotykam się z tematykową grową w tyn dzienniku i musze powiedzieć, że ani razu nie było oczerniania naszego ulubionego hobby. ostatnio było GTA, a jakieś 4 lata temu pierwszy Wiesiek, gdzie były same ochy i achy. :) "Voygaer" wspomina o tym, że organizowane są mistrzostwa w grach, których gracze traktują jak źródło utrzymania grająw trudne i wymagające gry. :)
Co za forum. Widzicie mój ranking? Za nic. Nie złamałem żadnego punktu regulaminu, a Soul nawet wytłumaczyć tego nie potrafi tylko milczy jak zwykle.
A ja ? Miałem jeszcze dziś 4+!
Jestem tu od Czerwca drogi kolego ;-)
Edit: miałem się dawno spytać, dodałeś te zdjęcie w wątku "Jak Wyglądacie" to twoja girl ? :-) Nie gadaj.
thomas -> olej ten ranking. Soul często odwala coś dziwnego i karze nie tych co trzeba :)
witam.
No niby tak, ale na usera z wysokim rankingiem inaczej się patrzy i wiadomo, że jest tutaj stałym bywalcem i takie tam.
Czy tylko ja i Marcin spędzamy piątek w domu? :)
Nie jesteście sami. Co prawda byłem na małym spacerze ze znajomymi, ale i tak nie ma co robić. Ot taki urok życia na wsi.
Czader mieszkasz w typowej wsi?
Na pewno jeszcze jacyś bezsenni się zejdą, tylko troszkę później :)
Tak, typowa wieś, która jest przedmieściem małego miasteczka.
Do najbliższego baru/imprezy daleko, ogólnie wszędzie daleko, nie ma gdzie się podziać przeważnie, chyba że jest jakiś przypływ gotówki.
Instaluję Windowsa 98 na Virtual Boxie. Śmiechowa zabawka.
Mam oryginalne płyty z Windowsem 95 i 98. Myślałem, że już nigdy się nie przydadzą a tu taka niespodzianka.
To jeszcze nie jest źle. Gorzej, jakbyś mieszkał na typowym zadupiu, gdzie nawet sklepu nie ma i wszędzie musiałbyś dostawać się samochodem. Kiedyś miałem dziewczynę z typowej wsi, 15 minut spaceru i nie mieliśmy gdzie iść :)
Pat
W98 jeszcze w gimnazjum na starych komputerach miałem, mimo że nie było to tak dawno. a np. w podstawówce był Windows 2000 ;D
No mnie jeszcze zostało jakieś 7 min instalacji a potem wspomnień czar.
Byłoby http://www.youtube.com/watch?v=miZHa7ZC6Z0 ale jakiś miałem error przy starcie, więc będę kombinował jak mi się 98 i najnowsyz ubuntu znudzi.
Szkoda kurcze, że nie mam nigdzie 3.11.
Batman jest nudny. Bardzo. Nie grać. Amen.
Mam do obejrzenia Harakiri, ale chyba trochę odczekam, bo niedawno widziałem siedmiu samurajów. Przesyt tematyki to ostatnia rzecz, jakiej mi brakuje.
O, jest jeszcze Falling Down. Odpalę sobie.
Czyli jednak nie za fajnie. To jakie masz zajęcia prócz komputera? Nie wyobrażam sobie tak mieszkać, ale to przez to, że jestem "miastowy". Chociaż u mnie mimo miasta też za dużo się nie dzieje.
Ja zaczynałem od 95, w szkole miałem taką samą sytuacje jak Marcin :)
Co do Batmana. Zdania są podzielone.
Zostałem przywitany BSOD z powodu błędu jakiejś aplikacji. Grubo.
W sumie chciałem wspomnień czar to mam...
Ishi -> Batman? Nudny? Kpisz?
Edit: Nawet XP nie mam, bo bym sobie zainstalował i pograł w Settlersów - na 8 mam problemy jak z niczym innym.
Mały kto?!
Raz widziałem wirtualnego Windowsa 95 bodajże gdzie wchodziłeś na stronkę i klikałeś co chcesz.
Na XP cisnę od wielu lat :)
Ja miałem dłuuuuuuuugo XP na kompie, potem się przesiadłem na laptopa w którym miałem Vistę i teraz mam 8.1
A zaczynałem od 95 z czarno-białym monitorem...
Podpada pod mobbing. Ale wtedy to ja ją bym musiał molestować. :P
Obrazek na dziś:
http://i.minus.com/iWk461V1CQkPq.gif
Piosenka na dziś:
http://www.youtube.com/watch?v=ncTMOC1MQ6I
XP miałem z 10 lat. Chyba już nie będzie takiego systemu, z którego tyle lat się będzie korzystać.
A zaczynałem na komputerze na którym był taki pomarańczowy DOS(??? być może monitor wyświetlał takie kolory, nie pamiętam). Pamiętam że cisnąłem na tym kompie w Titus the Fox. Się grało całymi wieczorami wtedy :D
XPka też już mam długo. Z Visty też miałem okazję korzystać, ale jakoś nie był dla mnie. 7 była spoko, a 8 na oczy nie widziałem :)
95 miałem w kolorze :) Na czarno-białym grałem w pegazusa :)
Dos nie był pomarańczowy :) A co do XP - zgadzam się. W Titusa grałem, ale na którymś z Windowsów :)

Wiesz, nie pamiętam dokładnie teraz (tym bardziej, że ile miałem wtedy? z 5 lat :). W każdym razie wiem, że był to DOS-o podobny system z pomarańczowym wyświetlaniem grafiki.
Później frajda była, jak był kolorowy monitor z Windowsem i ta gierka -->
Grywał ktoś ? :p
O ile się nie mylę, to ta gra nazywa się Winter Challenge. Ile się w to nagrało, a to w domu, a to w podstawówce na informatyce. Pamiętam, że w szkole jeszcze mieli Summer Challenge, ale Winter były lepsze :) Było tych gier.. Mario, Dyna Blaster, Prince of Persia, Chicago i jazda takim czerwonym autkiem po mieście, Prehistoryk 1 i 2, Colgate gdzie chodziło się pastą do zębów :)
Pierwszy komputer dostałem od chrzestnych, a był to ich były służbowy sprzęt z Win 95. Zestaw był full wypas :)
Miałem też Atari, a na strychu mam Commodore 64 (chyba tak się pisze) z padami, grami, i jakby taką nagrywarką nie wiem w sumie co to.

Jednak instalowanie 98, żeby pograć w dosowe gry to straszne hipsterstwo
Chociaż w sumie nie po to ma człowiek ma i7, żeby się komputer nudził.
Mortale szły na Pegazusie, wszystko pamiętam jak to by się działo wczoraj. Jeszcze nie tak dawno sprzedawałem na allegro 70 dyskietek wraz z grą telewizyjną. Tak, z grą. Bo Pegazus był tylko jeden i również leży gdzieś na strychu z dwoma prostokątnymi joystickami :)
A jaki podjarany byłem, jak brat zainstalował na PC MK4. Nie wspomnę co się działo, jak przypadkiem Scorpionem wyszło mi Fatality :)
Pat - raczej ułatwienie. Nie musisz pierdzielić się ze zgodnością, czy emulatorami. Odpal Blooda :p
Sam nie wiem. Wiele widoków z różnych gier mam przed oczami, ale tytułów nie znam.. Nie pamiętam również na czym grałem pierwszy raz, ale chyba gra telewizyjna. Mam takie przeloty w pamięci i przypominam sobie np. grę na Atari gdzie jeździło się chłopkiem w wózku sklepowym po piętrach. Ale powiem, że wiele było gier. Tylko pamięć szwankuje, a szkoda :/

To skoro już idzie tak nostalicznie a mnie instalator dalej molestuje, to jakie gry najlepiej wspominacie z tych najmłodszych lat?
Ja poza takimi banałami jak np. Doom, Mario i Prince of Persia rzucę wam Legend of Kyrandia 2 - Hand of Fate i Diggers.
Edit: Parafrazując komiks, który przeczytałem na tymże portalu - Tekst " pozostało 7 minut" cieszy tylko przez pierwsze 15.
Tak się złożyło, że ja też ostatnio zainstalowałem sobie grę mojego dzieciństwa czyli Age of Empires II. Pograłem parę dni i naszła mnie ochota na Age of Empires III w którego swego czasu też bardzo długo grałem. i tutaj szczerze mówiąc już nie było tak fajnie jak w przypadku dwójki. Jakoś nie mogę się odnaleźć z powrotem w tej części.
cswthomas93pl, nie ogarniam, przecież gry o których piszesz to powstały długo zanim się urodziłeś a zanim zacząłeś w nie grać to miały ~dekadę :> 98SE wyszedł jak miałeś 6 lat :> Czarno-biały monitor? Jestem dwa razy starszy a takich rarytasów nie pamiętam :D
Cyber -> Ooooooooooooooooooooooo Age of Empires, człowieku...
Swoją drogą co się za gówno porobiło, żeby w piątek od 0:00 królował temat o bezsenności, normalnie w weekendy to się kiedyś tu pisało do 2 i było życie, co za bieda.
robię sobie odpoczynek od BF4 :)
BTW. ile Jowisz ma księżyców?
Pat - raczej ułatwienie. Nie musisz pierdzielić się ze zgodnością, czy emulatorami. Odpal Blooda :p
Sam nie wiem. Wiele widoków z różnych gier mam przed oczami, ale tytułów nie znam.. Nie pamiętam również na czym grałem pierwszy raz, ale chyba gra telewizyjna. Mam takie przeloty w pamięci i przypominam sobie np. grę na Atari gdzie jeździło się chłopkiem w wózku sklepowym po piętrach. Ale powiem, że wiele było gier. Tylko pamięć szwankuje, a szkoda :/
PanPi - grałem w takie gry, ale nigdzie nie napisałem, że w dniu premiery :p
A czarno-biały to był telewizor pod który miałem podłączoną grę telewizyjną :)
Marcin - jasne, że nie. To już nie ten klimat nawet jak podłączyłem grę pod tv to nie było to samo co kiedyś. Wyrosłem po prostu. W Contrę zawsze szło mi dobrze, przechodziłem całą bez problemu, a z rok temu nie mogłem przejść 1 planszy nie wspominając o 2..
Adventure Island czy jakoś tak? Siostra uwielbiała w to grać, lepiej jej szło niż mi. Pamiętam, że miałem podróbkę tej gry, a ten screen to jest chyba druga część. Pierwsza wyglądała nieco inaczej :)
PanPi -> Na co takie narzekanie? Masz pretensje do nas, że jest mało tutaj ludzi i jeszcze zajęci czymś więc nie czyhają, aby odpisać? A co my Ci mamy zrobić?
Może zarzuć jakiś temat ciekawy dla odmiany?
Kiedyś to papierosy były po 5zł. Czasy się zmieniają, nie wszyscy są takimi nerdami jak my, żeby spędzać weekend na forum :)
thomas - właściwie to pierwsza część, ale jakieś lipne zdjęcie dałem z dziwnymi kolorami.
e tam, dopiero godzina soboty za nami :p
No właśnie te kolory mnie zmyliły, bo reszta znajoma :)
Tak się składa, że w weekendy więcej czasu w domu spędzam, za to w tygodniu wpadam do bezsenności przeważnie na chwilę. Na jutro a właściwie dzisiaj planów nie mam, więc też pewnie będę tutaj. No chyba, że gdzieś mnie wywieje, nigdy nic nie wiadomo :)
Trzeba oddać AoE III honor, walki wyglądają super, uprosili parę rzeczy i wywali kilka naprawdę irytujących (odnawianie farm, o zgrozo). Ale jednak AoE II miało jakiś klimat w sobie.
spoiler start
Toczę zaciętą walkę w mieście wroga i nagle słyszę, że trzeba farmę odnowić...
spoiler stop
Mimo wszystko szkoda, że prawdopodobnie nie powstanie AoE IV, kupiłbym w dzień premiery.
Co robisz gdy znajoma znajdzie twoje ośmieszające zdjęcie sprzed 4 lat i pyta się czy to ty? Zaprzeczasz. Cały czas.
ośmieszjące w sensie, że smieszne, czy kompromitujące, żałujesz, że zostalo zrobione?
Chyba oba.
Ani mi nie mów. Uwielbiam te zabawy do 6 rano.
o kurna Łyczek Ty lisie :D
Teraz ja dostąpię zaszczytu zamknięcia.
Zamykamy! :)
Co to za jakas moda na powital, pozegnal ... ?
Jak sie jednego txtu uczepicie to do zwymiotowania nudzicie nim. A to brzmi jakby 10letnie dziecko cofnelo sie o 50lat w tyl i udawalo ,ze jest fajnie.
Co to za moda wpierdzielanie się w wątek i plucie jadem?
Nikt Ci nie każe tutaj wchodzić, nie podoba się? To do widzenia.
Jak to jest cofać się w przód zloteuszy, bo nie wiem ? Wytłumacz mi skoro wiesz.
emil kuroń [274]
Mialem sie zapytac jak to jest nie umiec czytac badz byc analfabeta ale chyba nie chce wiedziec bo widze efekty.
cswthomas93pl [275]
Byki to mozna smarowac dlugopisem na kartce podczas dyktanda w szkole. No ale co ty o tym mozesz wiedziec jak dlugopis zastapil klawiature
A na forum to już nie? Ty smarujesz, tyle, że na klawiaturze. A wiedzieć akurat mogę, bo przynajmniej piszę poprawnie.
Jeżeli jesteś nowy musisz się dostosować do stałych bywalców. Nie myśl o trollowaniu, ubliżaniu, czy śmianiu się ze stałych bywalców, jakkolwiek skrzywieni mentalnie by oni nie byli. Konsekwencje będą srogie.
Panowie, co zrobimy z tym niemiłym osobnikiem?
cswthomas93pl [277]
Panowie, co zrobimy z tym niemiłym osobnikiem?
Oj joj joj
spoiler start
Kurde odejdzcie troche od tych komputerow bo calkiem wam mozgi wyzre. Juz nie widzicie roznicy miedzy netem a rzeczywistoscia a to objawia sie ciezka i bardzo powazna choroba
spoiler stop
Mialem sie zapytac jak to jest nie umiec czytac badz byc analfabeta ale chyba nie chce wiedziec bo widze efekty.
ty mi tu z pleonazmem wyjeżdżasz, chłopie. nie wiem, kogo nazywasz analfabetą. prześpij się może trochę, dobrze ci zrobi.
Dziś to raczej dużo nas tu nie będzie. :]
Nikt o mnie martwić się nie musi, doskonale rozróżniam świat wirtualny od realnego. Mam więcej czasu, więc dlaczego nie miałbym się wypowiadać na forum? Po to tutaj jesteśmy przecież i to dla nas zostało ono stworzone.
Bartoszowy, Łyczek, Rekin i kilku innych pewnie zajrzy :)
Bartoszowy, Łyczek, Rekin i kilku innych pewnie zajrzy :)
U rid my faking majnd! Ticz mi maj master.
cswthomas93pl [280]
Zgadza sie. Tylko jak ty chcesz decydowac w necie o cudzym losie to nie wyglada to dosc zdrowo czlowieku. Rowniez jesli porwonujesz pisanie na klawiaturze do dyktanda.
Oj tam, oj tam tak tylko powiedziałem na podstawie stałych bywalców :)
Jestem w internecie i miałem na myśli czyny w tym wątku, nigdzie indziej. Nie porównałem nigdzie niczego, ale przecież Ty wiesz lepiej :)
Dobra dziewczyny, jak chcecie sie szarpać za włosy to wypierdalać na zewnątrz, błyskiem!
Propozycja na dziś:
http://www.youtube.com/watch?v=6XJ-ot6w_ys
LOL teraz pacze a wczoraj drużyna piłkarska z mojego miasteczka grała mecz i wygrali 11:2. Przegrani byli z Ostrowa więc w pewnym sensie są usprawiedliwieni...
Grozisz mi?
Czego Ty używasz? Mnie rzadko kiedy pojawia się ten komunikat... Edut: aa tel no tak, mozna był osię domyślić :)
kur**, mysz mi się rozleciała. :/ P.R.C. mówi wszystko, choć ponad 3 dychy dałem...
Yep ;> Pisząc tamten post miałem na myśli złotego.
No jak to czego? Smartfona :) Taka sytuacja :)
Jak raz zrobię zdjęcie mojej myszki, to się przeżegnacie :D
Kuroń -> domniemam, że jedne z najbardziej rozpoznawalnych zdań po angielsku na świecie?
Tomaszowy 0-> to wrzuć kmpa i po problemie :P
No, zdaje się, ze robota będzie. Dorywcza, z niezłą stawkę i całkiem przyjemna.Służba informacyjna na wydarzeniach sportowo-kulturalnych :)
Co wat kurwa jak nie wat? Wejdź na kompa to nie bedziesz miał problemów z proxy...
Glober ->ładnie, ale wiedz, żą znajdąsie osoby, które mogą Ci zagiąć pytaniem lub mogą być bardziej obeznane niż Ty :P Tak zę powodzenia o do nauki! :)
W tych godzinach komputer idzie na bok. Co wszyscy dzisiaj tacy nerwowi? Jeez..
Wat, bo wat piszesz z tego laptopa brata i gubisz lub mylisz litery, nie wiedziałem do końca o co chodzi, o.
NO.
Nie pisze lapka brachol bo jużgo nie dostane tak szybko. Dzisiaj sie wprowadzał i wnosiliśmy mebelki inne duperle, ale oczyśwcie opiliśmy :) Gratn's Zielony po beczkach sherry - grzeje całkiem nieziemsko :D
Wstępne dzięki ;)
Maly - Jasne, wiem. Na szczęście nie muszę tam być alfą i omegą, a jedynie wskazać odpowiednie miejsce w obiekcie, sprawdzić bilet i tego typu rzeczy :P. A jak się ktoś trafi, będę się dowiadywał u innych :)
Mały -> ta... Jakiś Titanum Goblin z Allegro. Całkiem, całkiem wygląd. A i miała zmienną rozdzielczość DPI, co dla mnie ważne. Ale i tak ją szybko szlag trafił..
Glober -> gratuluję. wstępnie :D
Łe to luz, ale wiesz, człek sie uxy przez całe rzycie.
apropos tomaszowy, skad pamietasz, że mogłem pisać z brachola lapka? Coś do mnie czujesz, że pamiętasz o takich szczegółach?
KUroniowy - zajrzyj na temat myszki budżetowej na forum, ccałiiem fajne gryzonie polecają. Titanum? Przeca oni nawet dobrze płyty Cd nie umiejo zrobić...
Ide, bo padam na ryj... Wczoraj (w sume ito przedwczoraj, w czwartek) ja wstałem rano tak nie spie... a jutro na popołudnie. Na szczęście nic nie ma, więc nowy odcinek misfitsów wleci na konto :P
Gloerowy -> wstępnie gratuluje :D
dzięki, zajrzę. Titanum? Przeca oni nawet dobrze płyty Cd nie umiejo zrobić... -> tera już pewno nie kupię od nich nic.
edit. i dobranoc.
Nowo cześć by się przydało założyć.
Xkloc Slim 250gb, pad+ kinect +3 gry - fifa 13 GTA v i coś jeszcze za 400 zł. Co jest nie tak?
A więc Bartuś popił, a w robocie pół przytomny będzie :p
Co do brata i laptopa - kilka dni temu wspominałeś o tym, a uczucia swoją drogą :*
Rzycie? Seriously? Nie wierzę :o
Marcin - sam szukałem myszki i klawiatury i też trafiłem na firmę Titanum. Myszka w podobnej cenie, lecz inna z dobrymi opiniami, a klawiatura z czerwonym, gumowym WSADem. Całkiem nieźle się całość prezentowała. Teraz, jakbym miał kupić mysz w niezłej cenie, ale jakościowo dobrą zdecydowałbym się na 4Tech x7. Choć teraz mam myszkę za 7zł z 4Tech, a trzyma już ponad 3 lata jak nie dłużej. Jedyne co szwankuje, to rolka. Muszę ją wciskać dość mocno, a czasem w ogóle nie reaguje. W zasadzie jej nie używam. Klawiatura też wszystko to samo, tylko że strzałeczka w lewo działa jak chce :)
Taki zestaw za taką kwotę? Wałek.
Marcin załóż, bo Bartuś nie jest w stanie, a ja na smartfonie drukuję :p
Cały czas lece na klawie Logitecha, jakieś 6-7 lat. :) I nie zamienie jej na razie na rzadnom innom, bo nie ma takich zajebistych funkcyjnych :P
Nie bede pół pzytomny, bo mimo, że normalnie w miare pisze to jest spity dosc mocno. Fuck lodzik.
Co do brata i laptopa - kilka dni temu wspominałeś o tym, a uczucia swoją drogą :*
So gaaayy!!!