Battlefield 3 - Problem z kluczem aktywacyjnym
Witam pobrałem z origina Battlefield'a 3 wszystko było ok do póki nie musiałem wyprowadzić klucza aktywującego grę. Wpisałem otrzymany klucz ale wyświetliło mi się że nie można aktywować gry Battlefield 3 na tym komputerze za pomocą wybranego konta origin. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Korzystam z 1 konta i nie mam 2 więc niemożliwe jest bym użył go gdzieś wcześniej. Proszę o pomoc !
A klucz z jakiego źródła masz?
Wczoraj była okazja by pobrać go za darmo
A klucz wczoraj wprowadzałeś a czy dziś?
wczoraj wprowadzałem ale nic cały czas po wpisaniu wyskakuje mi to okno które wysłałem w załączniku, dziś też ale dalej to samo
Myślę, że to jest spowodowane zakończeniem ich promocji ale ręki za to nie dam sobie odciąć.
Skąd ty tego BFa pobierałeś? Nie masz gry przypisanej do konta więc nie możesz jej uruchomić. Może na innym koncie ją ściągnąłeś?
Wczoraj promocja była aktywna bo kolega też pobierał w tym samym czasie i było wszytko ok, wiele osób też miało taki problem jak ja i nawet origin podał sposób by to naprawić ( trzeba było usunąć jakiś plik ale ja go nie mam i wgl nie mam takiego folderu jakiego podawali ).
BFa pobierałem normalnie z origina i na swoim koncie na 100 % ;/
i Bfa chyba mam przypisanego do konta bo jak wejde w moje gry to jest jego miniatura
Mam identyczny problem. Nie jest to na pewno spowodowane zakończeniem promocji ponieważ ten sam problem mam z grą Zombie vs Plants. Również z darmowego prezentu. Możesz podać jaki dokładnie plik kazali Ci usunąć?
origin sam napisał jak rozwiązać problem, w przeglądarkę wpisz "nie można aktywować gry battlefield 3 na tym komputerze" i pierwszy link otwórz i tam jest napisane że :
2. Usuń 71067.dlf lub 71069.dlf (w zależności od tego, czy posiadasz Edycję Limitowaną lub zwykłą)
3. Ponownie uruchom komputer
4. Uruchom Origin
5. Spróbuj uruchomić grę BF3
Tylko szkoda że nie mam tego pliku ;/
no tak ja również tego pliku nie mam, widocznie gra w promocji dla wybranych :/ pomoc origin mi nie odpisuje
http://help.ea.com/uk/article/some-games-wont-activate-in-origin/
Nie tylko ty masz ten problem, zdaje się, że wina jest po stronie Origin i EA już pracuje nad rozwiązaniem.
Niestety, pewnie jeszcze kilka dni będziesz musiał się wstrzymać z graniem...
Możesz też spróbować się skontaktować z Live Supportem, miałem wiele problemów z kontem Origin i zawsze tam je dość skutecznie rozwiązywałem...
http://help.ea.com/pl/contact-us/?product=battlefield-4
ok dzięki :)
wysyłałem też wiadomość do origina ale nikt nie odpisuje. Czy tam kontaktować można się tylko po angielsku, czy po prostu trzeba poczekać dłużej na odpowiedz bo ja pisałem po polsku + ?