Automatyczne wyłączanie PC o określonej godzinie? (jak?)
Posiadam Win10, chciałbym zostawić włączony PC aby pobierało mi grę, chciałbym ustawić godzinę po której PC automatycznie się wyłączy, da się gdzieśto ustawić? :)
Lupa -> cmd [Enter] -> shutdown -s -t X
X to liczba sekund, za ile komputer ma się wyłączyć.
Anulowanie zaplanowanego wyłączenia: shutdown -a
CMD od ponad roku chyba nie działa, a Airytec Switch Off ma za dużo bezsensownych funkcji, jest nieprecyzyjny dla początkujących i trzeba go instalować, albo szukać portable'a. Ja od dawna (nawet w tej chwili) używam mr reboot. Najprostszy nawet dla laika komputerowego, darmowy. Nie raz mi się przydał, np przy przysypianiu przy grze. Bardzo polecam.
Zaprawde tytana intelektu potrzeba zeby ogarnac 2 opcje wybierz zadanie ( z listy), ustawic czas i pozniej kliknac wlacz zadanie :D
Jak Ci wiersz poleceń nie działa to ja bym proponował zainteresować się tematem bo to zdecydowanie nie jest nic normalnego. Nie wyobrażam sobie pracy na jakimkolwiek komputerze bez działającego CLI.

Zerknąłem i widzę, że ten program jest dla XP i in. lecz W 7 i 10 nie podają !?
To ja może raz góra trzy w miesiącu wyłączam komputer, prądu żre tyle co nic a gotowość od razu.
Może ktoś powie że co to tam minuta albo dwie żeby włączyć komputer, ale jak trzeba będzie powstrzymać apokalipsę to się nie doczekacie :)
Po co dodatkowe oprogramowanie które będzie wykonywać dokładnie te same zadania co Windows? Akurat tutaj jest post o Win 7 ale w Win 10 działa to identycznie:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/how-to-schedule-computer-to-shut-down-at-a-certain/800ed207-f630-480d-8c92-dff2313c193b