Assassin's creed 3 na prezent, dobry pomysł?
Chciałabym kupic chłopakowi na święta grę, ale nie znam sie na tym kompletnie. Zastanawiałam sie własnie na Assassin's Creed 3. co o tym myślicie? Czy trzeba grac wcześniej w poprzednie części? Chłopak lubi grac w Lola i skyrim. Z gory dzikuje za odpowiedzi i pomoc:)
Jeśli nie grał w poprzednie części to nie skuma fabuły i ten zakup nie ma sensu.
Powinien przejsc poprzednie czesci, aby do konca zrozumiec fabule gry. Sadze, ze warto zastanowic sie nad czyms innym.
OK...dzieki:) a macie może jakieś propozycje, co by mogło mu się spodobać, co jest teraz popularne albo nie trzeba przechodzić wcześniejszych części?
Jeśli grał w poprzednie części - pozycja obowiązkowa, jeśli nie to myślę, że powinien nadrobić, a Ty zastanowić nad inną produkcją ;) Jeśli lubi Skyrim, a to przecież cRPG, to może przypadnie mu do gustu Wiedźmin 2, o ile jeszcze w niego nie grał ;)
No własnie wiedźmina grał i mu sie podobało:)
far cry 3
No, czyli widać, że lubi dobre gry fabularne ;) Nie wiesz może, czy lubi także jakieś gry akcji lub strzelanki?? Bowiem tutaj byłby znacznie szerszy wachlarz możliwości ;))
Hmm.. no własnie nie wiem. Niestety kojażę tylko te gry co wymienilam...
Far Cry 3 - naprawde dobra gra. Po za tym ciekawy jest tez XCOM: Unkown Enemy i ostatni Hitman: Absolution.
Też o tym myslalam zeby kupić poprzednie części AC. Czytałam też o Far Cry 3 i również się nad nią zastanawiałam, ale te wszystkie komentarze raz pozytywne raz negatywne powodują, że naprawdę nie mam pojęcia co wybrać.
Zapewniam, ze negatywne (Naprawde sa az tak czesto ?) komentarze dotyczace FC3 nie maja podstaw. Gra jest po prostu swietna i sadze, ze Twojemu chlopakowi przypadnie do gustu.
Assassin's Creed to świetna seria, ale niestety nie każdemu musi przypaść do gustu, zwłaszcza pierwsza część - a jednak granie po kolei jest moim zdaniem niezbędne.
Co do Hitman Absolution - teoretycznie gra dostosowana do "świeżaków", ale jednak również polecałbym raczej osobom zaznajomionymi przynajmniej z jedną z poprzednich części.
Za to Far Cry 3 kompletnie nie wymaga znajomości poprzednich części, a moim zdaniem jest to bardzo dobra gra i jest to najbezpieczniejszy wybór :) Polecam. Tylko jedna uwaga - należy pamiętać o wymaganiach sprzętowych. FC 3 teoretycznie wymaga lepszego sprzętu niż pozostałe propozycje, a po tym że Twój chłopak gra w LoLa czy Skyrim niewiele wywnioskujemy, bo gry te wysokich wymagań nie mają. Jednak jeśli komputer Twojego chłopaka radzi sobie spokojnie z nowszymi grami (mniejsza o nazwy), to bierz FC3 śmiało - poradzi sobie, w końcu nie zawsze trzeba grać na wysokich detalach.
:) no pojawiają się czasem. Ale to też jest 3 częśc tak? Czy w tym przypadku nie robi to różnicy jeśli nie grał wcześniej?
Wiesz co, w takim razie z gier fabularnych, w które miejmy nadzieję nie grał [ ;) ], mogę polecić takie pozycje:
- seria Mass Effect
- Diablo III
- Torchlight II
- Dark Souls
- Risen 2
Z gier akcji/ strzelanek:
- Far Cry 3
- Sleeping Dogs
- Darksiders II
- Max Payne 3
- Dishonored
Niestety nie wiem, jaki dokładnie ma gust Twój chłopak, więc ciężko określić, ale pierwsza kategoria gier, myślę powinna (przynajmniej część z nich) przypaść mu do gustu, bo lubi grać właśnie w tego typu gry, co widać po właśnie Skyrim'ie czy chociażby Wiedźminie 2 :)
Drugą kategorię czyli gry akcji podałem, bo są stosunkowo uniwersalne, a nóż któraś by mu się spodobała, a myślę, że nie powinien być na tyle wybredny by je odrzucić, bo to naprawdę bardzo dobre produkcje :)
PS. Z całą pewnością znakomita jest także rozważana przez Ciebie trzecia część AC, lecz tak jak mówiłem, seria jest znakomita, więc fabułę, lepiej znać od początku. Podobnie jest chociażby z grą akcji/skradanką Hitman:Absolution, gdzie także serię wypadałoby znać od podstaw ;)
PS 2. Wierz mi, w przypadku Far Cry 3 nie trzeba znać poprzednich części, a gra jest naprawdę dobra, jeśli tylko rozważałaś tę właśnie produkcję, to szczerze mogę polecić - świetna gra ;)
Ja z swojej strony polecam dishonored ,ale i tez far cry 3 nie trzeba znac poprzednich czesci ,wiec to bedzie idealny wybór :)
Dziękuje wszystkim bardzo za pomoc:) W takim razie zrezygnuję raczej z mojego pierwszego pomysłu. Chyba wybiorę albo którąś z gier z pierwszej kategorii podanej przez DzIMI15 albo Far Cry 3:) Trudny wybór, nie mając o tym zielonego pojęcia:P
Myślę, że jeśli rozważałaś Far Cry 3, to naprawdę będzie to mądra decyzja - szczerze polecam ;)
@velaewa
Jeśli kupisz ACIII, to albo chłopak będzie zachwycony, albo rozczarowany i wystawi grę na Allegro (ja bym tak zrobił, gdybym dostał ACIII). Moim zdaniem nie ma co ryzykować i powinnaś kupić inną grę.
A co do propozycji DzIMI15, to:
- seria Mass Effect = OK
- Diablo III = masa botów i zniszczona ekonomia odstrasza, odradzałbym
- Torchlight II = gra "na jeden raz", tak samo odradzałbym
- Dark Souls = jeżeli chłopak nie ma gamepada, to nie ma co nawet myśleć o tej grze. owszem, jest bardzo dobra, ale gamepad tutaj moim zdaniem jest obowiązkowy.
- Risen 2 = średni pomysł, na niektórych komputerach bardzo się przycina
- Far Cry 3 = OK
- Sleeping Dogs = OK
- Darksiders II = trochę monotonia, nie każdemu może pasować
- Max Payne 3 = w to nie grałem, nie wypowiem się więc
- Dishonored = OK
hehe:) to chyba zostanę przy tym Far Cry 3 :) myślę że to będzie bezpieczne. Już się tyle naoglądałam i naczytałam o tym i chyba jest ok , jak mu się nie spodoba to ja sobie pogram xd
@velaewa
I to będzie raczej dobry wybór.
BTW. Tylko pamiętaj, że jest tam fragment z nieodzianą kobietą xD
haha:D oj tam, chyba to jakoś przeżyję :P