ACTA wchodzi w życie
Mamy 26 stycznia 2012 roku. Kilkanaście godzin temu został podpisany dokument ACTA i padłem właśnie jego ofiarą. Otrzymałem dwa ostrzeżenia od YouTube oraz komunikat o usunięciu konta w razie ponownego złamania regulaminu. Wszystkie moje filmiki zostały skasowane, bo podobno łamały prawa autorskie. Obok dowód.
Wejść w życie to to może co najwcześniej za miesiąc, choć i tak mało prawdopodobne.
Jakoś na wrzucam na yt odcinki starego zorra i nic mi nie przysyłają, ani nie wywalają;]
Wątek z własnym nekrologiem też założysz?
Obawiam się że to nie normalka , bo u mnie dokładnie to samo co u Montery
Ale o czym wy pierd***cie w ogóle? Nie siejcie strachu, bo na YT od dawna wyrywkowo blokują filmy czy seriale. Np. ostatnio zablokowali mój ulubiony kanał z odcinkami świata wg kiepskich.
Jest nisza dla powstania Dzwiękoradarów. Byłyby to ustawione w różnych miejscach czujniki akustyczne, które by stale sprawdzały czy gdzies nie leści jakas muzyka. Jeżeli tak, to byłoby zaraz wykonywane zdjęcie. Okna domu, czlowieka w słuchawkach, samochodu z otwartą szybą etc. I od razu byłby naliczany mandat "bez wysłuchania drugiej strony, ponieważ zwłoka czasowa mogłaby spowodować dalsze straty własciciela praw autorskich.