Metro Awakening okazało się być grą jeszcze bardziej zaawansowaną niż half-life Alyx. Nie spodziewałem się, ze to w ogóle mozliwe, a jednak. Co prawda graficznie i gameplayowo niemal zrzynka 1 do 1 jak Alyx, ale gra robi to świetnie i czuć klimat Metro 2033 szczególnie . Stalker 2 będzie mial wyjatkowo trudne zadanie. Ten powod powinien Wam wystarczyć chociaż do wynajecie Questa na miesiąc, przy czym od razu mówię: tylko wersja PC
VR nie umiera, bo jeszcze w pełni nie ożył.
pojawia się rocznie średnio jedna naprawdę duża, rozbudowana gra AAA, a reszta to często bardzo ciekawe projekty, ale sporo mniejsze. to nie jest coś, co jest w stanie przekonać "zwykłych" graczy.
VR nie umiera, bo jeszcze w pełni nie ożył.
To samo chciałem napisać.
Dlatego dobrym wyjsciem jest wynajem np na Plenti, albo kupno Q2 za 800zł. W każdym bądź razie ja grając w Awakening na Q3 po czterech latach wreszcie odczułem, co to znaczy gra VR z prawdziwego zdarzenia.
Juz biegne brac sprzet za milion zlotowek zeby zagrac w dwie takie same gry. Xd
Zaraz potem kupie switcha.
Jezu, zapomniałem komu ja odpisuje. Toc to vrspermiator-vrmakazdyposiadaczplaystation-hydro
800 zl , wow majatek. Za to na Switcha za 2x tyle za dwie dobre gry na krzyz (jeszcze ze świadomością, ze mozna je ograc na PC z lepsza jakością)to juz nie przeszkadza :E Pomijam fakt, ze mamy tez Asgard Wrath 2, ktore zjada bez popitki Skyrima (ktory tez jest na VR), Beat Saber ( który nawet dostarcza zabawy na wiele lat), Edge of Nowhere trzynajace poziom nowszych Tomb Raiderow (do tego tez moze wytraszyc kilkoma jump scarami) , Silent Hill 2 (ktory z modem na VR miażdży). Ile tego wymienisz na Switcha kosztujacego 2x wiecej?
po pierwsze, nie zrozumiałeś ani słowa z tego co napisał
po drugie, wymienię bez problemu masę bardzo dobrych gier, które są tylko na Switchu, ale po co, jeżeli do Ciebie i tak nic nie dotrze?
Jesli Cię to pocieszy, to bardziej szanuje switcha niż vr. Ale i tak nie jestem targetem.
mówią to tylko bolki które nigdy VR nie miały. Gier dobry VR jest tyle że jak ktoś od dzisiaj zacznie je zaliczać to może w ok. 2030 skończy
ja mam VR, i co teraz?
uważam, że większość gier jest super do robienia cardio, to naprawdę bardzo fajna zabawka i nic nie daje podobnych możliwości treningowych (mam porównanie ze Switchem i Wii), ale tych naprawdę dużych gier jest tylko kilka - Alyx wyszedł już 4 lata temu, a nadal każda większa premiera jest porównywana z tą grą.
dodatkowo, niektórzy po prostu nie lubią grać na VR i tyle. to nie jest i nigdy nie będzie substytut zwykłego grania, to jest po prostu (bardzo dobry) dodatek.
Ale Switch kosztuje dwa razy więcej a gier jest równie mało. Poza tym dla samego metro i halflife warto zakupić, to tylko 800 zł. Dziś w nocy poprawię jakość dźwięku i wrzucę już pierwszą część Let's Play
no masz ale nie grasz pewnie z 99,99% na oczy nie widziałeś tylko headset leży gdzieś i się kurzy. Oczywiście Alyx jest bardzo dobrą grą ale nie jedyną. Kiedyś nawet założyłem tutaj temat i wymieniłem z 100 pozycji a na dzisiaj uważam że jest pewnie z 300 jak nie więcej świetnych.
Pierwsze z brzegu dużych gier : RE7 VR, Lone Echo I,II, AW1/AW2, WD:SS, pomijam już ile jest takich które wbijają grę na nieosiągalny dla płaskich gier poziom jak Star Wars Squadrons, Skyrim, Elite, Assetto Corsa, Flight Simulator, Mechwarrior. Ile jest gier b. dobrych mniejszych jak Moss I/II. Czy o totalnej immersji jak Hellblade VR. Po prostu nie grasz i nie masz raczej pojęcia ile takich gier jest. Dodatkowo masz nowe jak Batman czy omawiane Metro. Ludzie którzy nie zagrali i nie grają w VR to mniej więcej porównałbym to do (zwiedzanie czegoś samego -> VR, oglądanie tego miejsca przez google maps/street - zwykłe granie) To jest przepaść.
Metro Awakening okazało się być grą jeszcze bardziej zaawansowaną niż half-life Alyx.
Tymczase mw reckach na Steam...
"walking simulator", "extremely linear", "very repetitive", itd...
komu to wierzyc... hmmm... chyba poczekam na film od benkachlebka.
może założę nowy temat VR w grudniu jak będę miał chęci bo ludzi ewidentnie nie mają pojęcia jak dużo gier VR jest i ile wychodzi ich rocznie.
Bez sarkazmu. Z chęcią obczaję. Tylko wartościowych gier, a nie popierdółek na 2 godziny grania.
Tylko wartościowych gier, a nie popierdółek na 2 godziny grania.
Nie stać cię, biedaku, że przeliczasz, ile godzin ma gra?
Filmów krótszych niż trzy godziny też nie oglądasz?
Jak są krótkie, to spokojnie ograsz 300 w rok, tak jak Alex.