2KC
Witam! Czy w trakcie imprezy na której nie brakowało alkoholu, brał ktoś z Was 2KC? Działa to? Jak oceniacie działanie tego "leku"?
Pozdrawiam!
http://www.youtube.com/watch?v=ckGq_9NGhKg
Głupie jest to, że trzeba spożywać jedną tabletkę na 50gram czystego alko.
Na każdego działa to podobno inaczej, więc po prostu przetestuj na sobie. Formalnie rzec biorąc, to i tak nic nie stracisz.
Chociaż ja nigdy nie stosuję, trzeba się jakoś wprawić na początek, a nie startować od chemii. ;)
Po dzisiejszym poranku rozmyślam czy by nie spróbować 2KC przy następnym alkoholowym wieczorze, który pewnie kiedyś nadejdzie ;)
Zgadzam się z Moldasem. Nigdy nie stosowałem żadnych środków, choć wiele razy się budziłem z objawami kaca itd ;)
Pije się kulturalnie i z głową. I przede wszystkim z umiarem. Już myślisz jak to będziesz cierpieć ? A może jeszcze gorzej- będziesz leżeć zarzygany w jakimś kącie ? Wtedy raczej nie dasz rady wziąć lekarstwa...
TecBar - A masz pojęcie, że istnieją ludzie, którzy mają kaca nawet bo śmiesznie małej ilości alkoholu?
To niech nie piją. Proste. Po co się zmuszać. Można się dobrze bawić i bez alkoholu...
Avenger -> Na studia idziesz, jesteś w młodym wieku, wiele imprez przed tobą. Moim zdaniem przyjdzie jeszcze czas na tego typu specyfiki, ja osobiście "ćwiczę" (chociaż to złe słowo, bardzo) naturalnie.
Czasami trzeba sie napic i juz (wszelkie osiemnastki i wesela), przeciez nikt nie mowi o zmuszaniu, tylko skutkach ubocznych.
Co do tematu, nie próbowałem, w sumie szkoda kasy. Ewentualnie jak trzeba być sprawnym na drugi dzien, to pije się mniej. :)
Wiadomo, każdy na pewno nie raz zaszalał na imprezach/spotkaniach i wypił kapkę za dużo. Dzisiejszy poranek zmusił mnie do myślenia na temat zakupu 2KC. Każdy chce czasami zaszaleć bez obawy o następny dzień... jednak jak wszyscy wiemy jest to nieuniknione i kac nadchodzi ; ) Może znacie jakieś inne, naturalne sposoby (oprócz 2KC oczywiście), które stosujecie podczas zabawy?